Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

Kaže čovek iz Baluge, većina isplaćena ostalo par njih.
Siguran sam da će sve da skockaju samo da se ovo završi pre novog izbornog ciklusa.
Ulozi su ogromni, nema trika da trivijalnosti tipa eksproprijacija koče stvari.
Mora se napraviti žurka, zastave, slikanje itd...

Vlad, molim te promijeni muzičku podčlugu za tvoje video zapise. Ugodnije bi bilo slušati zvuk policijske sirene ili komarca u brišućem letu...

znaci solidan deo pred magnohrom nije ni trasiran uopste??? Jel gresim ili? Ako je tako..sramota...kasni se bar 2god sa celim koridorom plus potroseno sigurno oko 200mlrd do sad...

Deonica Vrba Adrani planirana za 2026tu godinu zbog izmeštanja Morave.Zato i nije trasirana deonica.
Kapiram da je planirana da se zavrsi tada..nesto ne verujem da nije planirano da se vec trasira i krene nasip da se radi...ali dobro...da se kasni kasni se...ko zna koliko..ja mislim min 2god... Kao sto petlja Kosevi jos uvek stoji...navodno poslednja moja informacija..cekaju se dozvole u Min. gradjevinarstva....

Ali mogao je da se zato resi gasovod u Vrbi jos pre godnu-dve a ne da se ceka da radovi dodju do Vrbe pa onda. Ovako su ranije, jos dok su radovi bili u KS da se to sve sredi i pripremljen teren da ih saceka. Ovo pisem kao neko ko apsolutno nema dodirnih tacaka sa gradjevinarstvom, saobracajem i svemu tome sto proizilazi iz toga.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Svedoci smo da stubovi visokonaponske mreže ponekad stoje na trasi do pred samo asfaltiranje tako da me ni gasovod ni malo ne iznenađuje.

Не познајем тај део између Адрана и Врбе и уопште ми није јасно какве везе са тим делом има нови тзв Витановачки мост који се ради и који је скоро спојен ( многи су качили те снимке ) .Мислио сам да је он на том путу за Кг ,али на крају овог снимка он се не види. Може ли ми неко из тог краја то растумачити...

Vidi ovako. Da bi moglo da se radi oko Kamidzorskog mosta a on je nesto uzvodno od ovog novog sto se gradi, Vitanovackog, morace da se zatvori sav saobracaj. Zato kada zavrse Vitanovacki sav saobracaj koji ide sada na Kamidzorski bice tamo preusmeren. Ima tu jos par mostova, pesacki u Sirci, u Oplanicima u Popovicima ali oni nemaju to opterecenje i taj intezitet koji ima Kamidzorski. Eventualno moze direkt iz Milocaja pa kroz gore pomenuta sela ali to je vec za ljude u tranzitu, za stanovnike Kraljeva to ne pije vodu. Dakle Kamidzorac je kljucan. Tako da, zavrsetak Vitanovackog, zatvara se Kamidzorski i sav saobracaj se prebacuje nizvodno i krecu tu ozbiljni radovi. Nije da sam nesto strucan ali zivim relativno blizu.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Da bi se pustio most u Vitanovcu uopšte ne mora da bude puštena deonica Vrnjačka banja-Vrba.
Mora, zato što će da završi u nekom dvorištu jer kako stoje stvari izgleda da ove godine neće raditi nadvožnjak i kružni tok u Zaklopači, ali da, da je sve to završeno ne bi moralo.

Malo mi je bilo sumnjivo da još ništa nije krenulo sa radovima u Zaklopači mada ako uskoro krenu sa nadvožnjakom i kružnim tokom možda i završe kada i most.Verovatno nije urađena eksproprijacija?Sve mi to nelogično,da bi koristio most u Vitanovcu moraš od Kraljeva do Vrnjačke banje pa nazad do Vrbe da bi išao u Kragujevac?Deonica od banje do Vrbe će biti samo veza prema Kragujevcu,ne i prema Kraljevu ako ne urade nadvožnjak i kružni tok?

Nešto sam čuo da neće da zatvaraju Kamidžoru, nego da će da bude propuštanje vozila naizmenično dok budu trajali radovi.

Pošto vidim da više niko ne deli i ne komentariše Vladove klipove par reči o tome.Naime to što se ne slažemo sa Vladovim stavovima ne znači da ne treba da delimo,lajkujemo i komentarišemo njegove klipove jer čovek daje ogroman doprinos praćenju radova na svim gradilištima u Srbiji.Kao i Glisok naravno.

123.jpg

Sentinel od pre 2 dana.
Stigli do onog puta sa druge strane pruge.
Nisam ispratio da li su od petlje do ovde skoro radili ili ranije pa sad stoje.
Ako hoće mogu da do kraja godine grunu nadvožnjak i kružni tok kao što se i dešavalo. A mogu i da ga razvuku pa da im kasni zbog toga i cela deonica...

Vrh