Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

Ovaj projekat ne finansira svetska banka (WB).
Ja sam licno radio na projektima svetske banke, i mogu da ti kazem da je to apsolutna nikakva garancija, garancija nicega.
Ukratko, ugovor dobije jedna od nekoliko velikih svetskih firmi, onda ga da podizvodjacu, koji ga da gomili podizvodjaca, na kraju projekte rade pocetnici ili vec kome dopadne, u mom slucaju pocetnici. Kao i za svaki drugi projekat, prolazi kroz lokalnu, drzavnu, zakonsku regulativu.

Drzava kao investitor, umesto da stiti svoje investitorske interese, vrsi pritisak da se sve progura i proturi sto brze, odobrenja se potpisuju kao na traci i sve se gura napred, samo sto brze, nebitan kvalitet. Dakle, daleko lakse prodje kontrole nego neki obican, privatni projekat.

A da, kod specijalnih projekata nema ni toga(bnv, expo). Ali slucajno se srusilo na glavu, nece opet.

Sportski pozdrav.

Ali digitalni autoput!Ko smisli ovu nebulozu?Pa zatim laž da će sve biti gotovo do kraja godine a onda Antić o puštanju dve deonice,jedne do jeseni i ako bog pomogne druge do kraja godine Preljina-Adrani...Znači ove godine imamo samo Vrba-Novo selo sve ostalo je 2026-ta...

Znaci 2026.konacno sve da se pusti???TO MU DODJE JEDNO 2GOD KASNJENJA MINIMUM...ali ministar kaze jako kvalitetno se radi...a nije rekao da se vec mesecima radi nesto oko mostova na velikoj moravi u delu pre petlje cicevac???
Završeno je to, deluje mi da su popravljane dilatacije. Prošao sam prošlog petka pa sam do tog zaključka došao.

@Glisok
Vrhunski snimak, nista manje od onoga na sta si nas navikao.
Nego, ima li ko informaciju da li se uopste pocelo sa izmestanjem plinovoda koji se nalazi na ovoj deonici, ako sam dobro razumeo na svega par km od sadasnje petlje Vrnjacka banja...
Hvala unapred!
Hvala Nikola. Iskreno ne znam ali mi deluje skoro pa isto kao kad sam snimao prošli put 1. marta.

Evo par uporednih skrinšotva na ovom delu od pre 5 meseci i juče:

lokacija 1:

1a.png
1b.png

2:

2a.png
2b.png

3:

3a.png
3b.png

4:

4a.png
4b.png

5:

5a.png
5b.png

6:

6a.png
6b.png

Poslednja izmena:
Na sektoru 6 se radi i noću. Kao da je građevinska dozvola uredna, kao da je sve OK:
Po prijavi republičkoj građevinskoj inspekciji, inspekciji Ministarstva zaštite životne sredine, niko ne dolazi ovde.
Rep. građevinska inspekcija se ne odaziva već dve godine. Neverovatno je da niko ne reaguje...Da je jedna stvar problem, nego je ukazano na više toga..Niko nije reagovao po službenoj dužnosti u Ministarstvu građevne, ni u Odeljenju za upravne i upravno-nadzorne poslove..

Trenutno je lokalni potok na jednom delu pretvoren u kanal, gde će se slivati i voda sa autoputa, a sve to dolazi nama na imanje. I već smo poplavljeni tom vodom, nikog ne zanima. Radi se na kvarno, kopaju po imanju kada niste tu. Trenutno je potok kod nas u blatu, nema tu više nikakvog života...Ovih dana su bukvalno prljavu vodu iz rupa usled radova, izručili u potok.
Institut za multidisciplinarna istraživanja je radio monitoring 2023, pre radova. Više se nisu pojavili ovde, ali trebalo bi da proprate situaciju sada, vezano za tu vodu i živi svet.
1746041434890.png
1746044990236.jpeg

Za fotografije - objašnjenje uz koju dozvolu se gradi na ovom sektoru. Zaokružena je tabla pored trase u KO Vraneši..
Protiv Ministarstva građevine je pokrenut upravni spor za poništaj ove građevinske dozvole ROP-MSGI-3247-CPIH-26/2023 od 29.06.2023.g. Prijava radova potvrđena 20.07.2023.g.. ROP-MSGI-3247-WA-27/2023.
U dozvoli su slagali vezano za 4 parcele, da su eksproprisane. Po prijavi radova, takođe.

Eto PROBLEM je u KO VRANEŠI. Ali se ponašaju kao da nema problema.

Evo bolje fotografije:
1746046922080.png

Za fotografije - objašnjenje uz koju dozvolu se gradi na ovom sektoru. Zaokružena je tabla pored trase u KO Vraneši..
Protiv Ministarstva građevine je pokrenut upravni spor za poništaj ove građevinske dozvole ROP-MSGI-3247-CPIH-26/2023 od 29.06.2023.g. Prijava radova potvrđena 20.07.2023.g.. ROP-MSGI-3247-WA-27/2023.
U dozvoli su slagali vezano za 4 parcele, da su eksproprisane. Po prijavi radova, takođe.

Evo bolje fotografije:
Pogledajte prilog 236879
@vra , mislim da je već rečeno i da je namenski otvorena tema za ovakve stvari. 🤷

Evo bolje fotografije:
Pogledajte prilog 236879
Добила си своју тему, пиши у истој своје коментаре, и прекини по ко зна који пут да трујеш ову тему са разноразних лажних и новоотворених профила.
Најпростије речено смараш са оваквим офтопицима на овој теми. Своје хирове истресај на другом месту и у својој теми коју си добила.
Молим админе да све њене постове са лажног профира који је отворила са идентичне ИП адресе (проверио сам), преместе у тему коју су јој отворили.
Хвала.

Trenutno je lokalni potok na jednom delu pretvoren u kanal, gde će se slivati i voda sa autoputa, a sve to dolazi nama na imanje. I već smo poplavljeni tom vodom, nikog ne zanima.
Znači to je problem za sva ova pisanja? Samo pokušavam da shvatim. Autoput je još u izgradnji, videli ste šta se desilo u Koševima, morala je i policija da interveniše. Dakle to je njihov način izgradnje. Da li ste pokušali da zaštite vašu imovinu nekim nasipom? Možete li reći kolika površina na imanju je ugrožena? Pitam Vas ovo, jer da ja imam takav problem, pokušao bih da nekako da zaštitim svoje imanje nekim privremenim bedemom, barem kuću.

Vrh