Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

Koliko se sećam, ovaj projekat je kasnio nešto u početku, a onda je sve krenulo solidno... što se i vidi iz mnogobrojnih snimaka.
Dodje mi da se zapitam da li su rokovi koji su u startu dati uopšte realni...
Ako udaraju ovom brzinom, a opet se kasni... pa koji je đavo onda u pitanju?
Ne vidim da je eksproprijacija problem ovde... ima radnika, ima mehanizacije, novac valjda nije problem, plaća se iz kredita... možda snadbevanjem materijalom?
 
Bilo je i nedostatka materijala odnosno kamena, bilo je i blokada zbog eksproprijacije, bilo i je i kašnjenja u startu.
 
Kasno sinoć sam se isključio na petlju Pojate iz pravca Beograda i video sam da se u tom delu nešto radi na samom autoputu Bg-Ni. Na žalost, bilo je kasno i padala je kiša pa nisam uspeo lepo da vidim i da fotografišem te radove. Po nekoj mojoj pretpostavci, moguće da se radi na uključenju sa koridora X na moravski koridor. Možda na nekom proširenju ili sl. Ima li ko od vas informaciju o čemu se tačno radi?
 
Nije reč ni o kakvom proširenju - radi se rekonstrukcija nadvožnjaka u tom delu autoputa, ali i rekonstrukcija samog auto puta koji je u tom reonu dosta propao. Deonica nije duga, otprilike nekih kilometar iz pravca Niša ka Beogradu, i navodno bi trebalo da bude gotovo u toku sledeće nedelje. Narandžasti deo na slici:
1670789368469.png
 
Samo da se sve ovo naprasno ne zaustavi... :(
 
Poslednja izmena:
Vrh