Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

A posle dva meseca, kuda će se izlaziti sa autoputa? Nekako mi je bilo logično da će ovo ostaviti za kraj.

To još nije rešeno? Ja sam mislio da je to sve rešeno i da petlje Preljina i Čačak-Istok (Baluga) najviše usporovaju završetak. Zato mi je i ovo zatvaranje na 2 meseca bilo čudno.
Nije, ostalo je par njih koji i dalje nisu zadovoljni otkupnom cenom. Mislim da je poslednja ponudjena cena 1150 ili 1500 ( ne znam tačno) po 1m2. Toliko su plaćali u Sirči skoro . Ogradjujem se od informacija jer sam to čuo od meštana Sirče.

Ok, rešili su ovo da završe ali ipak mislim da je 2 meseca previše ambiciozno. Do kraja godine ako bude gotovo (sa sve petljom u Balugi i potpuno funkcionalnom naplatnom rampom, kao i uz povoljne vremenske uslove) biće dobro. A naravno, voleo bih da me demantuju.

Kada se uradi spajanje postave se blokade prema Moravskom i vrati se petlja Preljina u funkciju .
Čini mi se da neće biti moguće skretanje ka petlji Preljina (ka naplatnoj rampi) kad urade spajanje. A ne verujem da će budžiti da može, čak ni privremeno. Mislim da se ide na finalno stanje sad i puštanje je do Baluge (i nikako dok ne bude do Baluge pa makar i kasnilo).

Не видим због чега треба затварати петљу на 2 месеца. То би се било где у свету завршило за 7 дана. Осим због додатног малтеретирања становништва. Прво се све уради на петљи Чачак исток. Заврши све до спајања на излаз постојећег пута, па се онда затвара и ради. Да ли им за то треба 2 или 6 месеца није ни битно више ( ионако касне већ 2 године ). Треба завршити насип, изнивелисати 50-100м одрадити дренажу и асфалтирати.

Neće ići puštanje do Baluge,rečeno je već više puta.Neradnici iz Srbijagasa još nisu izmestili gasovod a viđali smo već da to zna da potraje.Možda se oprema i naplatna rampa seli u Balugu pa neće biti vraćanja na staro.Uglavnom do maja meseca sledi ponovo haos u Čačku.Ložionički most je ponovo u katastrofalnom stanju,šta će biti kada vrate kamione tamo ne smem ni da pomislim.

Preljina.

Preljina.jpg

Neće ići puštanje do Baluge,rečeno je već više puta.Neradnici iz Srbijagasa još nisu izmestili gasovod a viđali smo već da to zna da potraje.Možda se oprema i naplatna rampa seli u Balugu pa neće biti vraćanja na staro.Uglavnom do maja meseca sledi ponovo haos u Čačku.Ložionički most je ponovo u katastrofalnom stanju,šta će biti kada vrate kamione tamo ne smem ni da pomislim.

Па чекај, је л' затварање 2 месеца или до маја? Велика је разлика.

Zvanično je dva meseca mada ovde ima mišljenja da nema povrataka na staro.Ako ne budu ponovo pustili rampu Preljina onda je haos do maja kada je predviđen završetak ove deonice.Videćemo,brzo prođu dva meseca.

Срећа па је бар пут Таково - Горњи Милановац са обилазницом завршен. Мислим да ће то бити боља варијанта обиласка него преко Паковраћа.

По снимцима ми делује да ће морати опасно да се запне да се заврши петља Чачак-исток и деоница од петље Прељина до петље Чачак-исток.

За почетак фале два стуба на надпутњаку, ниси ни шипове за њих поставили. Због чега је то тако немам појма. Бехтел енка очигледно ради шта хоће јер им је тако дозовљено. Назови држава такође ради шта хоће, кад им је у интересу дозовљавају блокаде, кад није одмах их разбијају. Како год окренеш пуштени смо на немилост свестким и домаћим хохштаплерима. Најбољи пример за то је да Србија гради за Еу " смајли, а до Мачката где је 5х већи саобраћај и свакодневне несреће нема наставка.

Vrh