Šta je novo?

Moravski koridor E-761 (Pojate - Preljina)

Ne mogu da tvdim, ali mi je negde u glavi tabla za bedem oko Kruševca.

Da li misliš da bi ta tabla nešto bitno promenila što se tiče brzine gradnje?
 
Наравно да не би! Али када радиш пројекат од државног значаја са огромним задуживањем, сматраш ли да треба да знамо рокове изградње , ко врши надзор, колико кошта, колики су пенали за кашњење ако их уопште има, ко је одговоран на територији сваке општине за експропријацију или је ово ово прћија великог респиратора па може како му се хоће?
 
Sve se to zna, ali je daleko od očiju javnosti, što ne bi smelo da bude
 
To sa rokovima su krivi političari sa svojim izjavama. Niko iz konzorcijuma nije dao zvanične izjave u vezi rokova. Za sad je bitno što se radi u 3 smene.
Ako bi se potrudio vrlo lako možeš naći na Youtube i izjave predstavnika Behtel-Enka o rokovima. Država je investitor, tj. koridori Srbije i predstavnici države i koridora daju izjave o rokovima što je i normalno i zvanično, a i te izjave nisu date kao lične već u određenom svojstvu, npr, od predsednika države, premijerke, ministara, direktora koridora Srbije i sl. Te izjave možemo smatrati izjavom političara, izjavom investitora ili kako već želimo, ali to ne menja suštinu samog kašnjenja, već naprotiv, povećava odgovornost zbog probijanja rokova.

A što se tiče rada u 3 smene, to ne znači ništa sem da se na neki način predstavi "udarnički rad" na izgradnji. Nije bitan broj smena nego broj radnika i mašina na terenu, a i na kraju bitno je ono što se uradi, tj. sam učinak.
 
Ovo drvo se jos uvek drzi 😀
IMG_6618.jpeg
 
Zna li neko zašto se naplatna rampa Kruševac istok asfaltira umesto da se betonira kao što je urađen Kruševac zapad? Da li je to nešto privremeno ili postoji neki drugi razlog?
 
Hvala Ilija, totalno sam zaboravio da je tako rađeno i na petlji Kruševac zapad.
 
Liči mi, a i nadam se da jeste, izgradnja pomoćnog mosta radi uklanjanja starog i izrade novog mosta na Moravi.
E sad, možda su moje želje velike pošto nisam nigde video plan ili najavu da će Behtel-Enka praviti taj novi most, pa se možda radi i na nekom sređivanju i ojačavanju obale.
 
Vrh