Rade i noću.Most preko Ibra baš solidno napreduje. Bilo bi odlično kada bi uspeli pre poplava da završe radove na stubovima.
Problem je teren. Problem je podloga... Na sve to je ukazivano blagovremeno /vezano za opštinu Vrnjačka Banja/.To je taj najsavremeniji digitalni autoput, još nije završen a raspada se redom.
Iskreno, ne baratamo sa mnogo informacija...Pre bih rekao da su problem neznalice. Svi tehnički problemi su rešivi kad imaš znanje.
Ja tek sadaa izvalio gasovod na 16:50. Kao da je autoput noćas pao sa neba pa ovi kao nisu imali vremena to da premeste. Tuga...
Tačno toliko sam izmerio kolima.Petlja Lasta-Koševi-Stopanja-Brus-Brzeće-Kopaonik-Kraljevi Čardaci 274km.Mislim da je ovo ubedljivo najbrža ruta za Kopaonik za obe strane planine i Brusku i Rašku, sa najdužim delom pod AP.Takođe deo preko Stopanje je najmanje opterećen od svih regionalnih puteva,sa dobrim asfaltom i nešto više krivina koje nisu strašne.Da li treba reći, da se na celoj 274 km ruti ne nalazi niti jedan jedini semafor,jer nema ulaska u gradsko-prigradske sredine.Inače deonica Pojate-Koševi ima baš slab saobraćaj,vozila ima ali je to za jedan AP izuzetno slab promet.Sve u svemu Kopaonik nikada nije bio bliži,bar u varijanti kada nema puno snega na putu,znajući koliko je Jaram teži i komplikovaniji od puta preko Raške i Jošaničke Banje,mada kako ima sve manje padavina, Moravski koridor sve više dobija na ceni.192km od Laste do petlje Koševi po Waze-u
Pogledajte prilog 257005
Mogli su da ubace u projekat bar jednu kolovoznu traku od petlje na Moravskom do buduće petlje na Ibarskoj, mislim da to ne bi koštalo mnogo u odnosu na ukupnu cenu projekta. Tako bi npr Mrčajevci i sela koja gravitiraju ka njima dobili "prozor u svet", naravno i aerodrom koji je još bliži... Naravno, kasnije bi se Gružanski koridor izgradio u punom profilu
OpenStreetMap Deutschland - Karte
www.openstreetmap.de