Šta je novo?

Moravski koridor E-761 / A5 Pojate - Preljina

Pa moraju da se poštuju Pravilnici, Standardi, Zakoni... koji se usvoje nakon izgradnje nekog puta.
Kao npr. ПРАВИЛНИК О УСЛОВИМА КОЈЕ СА АСПЕКТА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА МОРАЈУ ДА ИСПУЊАВАЈУ ПУТНИ ОБЈЕКТИ И ДРУГИ ЕЛЕМЕНТИ ЈАВНОГ ПУТА (Сл. гласник РС број 50/11) http://demo.paragraf.rs/demo/combined/Old/t/t2011_07/t07_0139.htm
Pa je na moravskom širina jednog kolovoza 1+3,75+3,75+0,50+2,50=11,50m
Dok je na Jugu i Istoku Koridor X 0,50+3,75+3,75+0,20+2,50=10,70m jer su projektovani pre početka primene Pravilnika.
Da li postoje takvi pravilnici za Pančevački most na primer,gde je pola mosta decenijama neofarban niti antikorozivno zaštićen, gde su zaštitne ograde odavno uvenule????
Pustite pravilnike i pecate.

Poslednja izmena:
sa antićevog instagrama, sada ne navodi novembar nego otvaranje 'do kraja godine'

1 (2).jpg

2 (2).jpg

3 (3).jpg

4.jpg

Ne mogu da verujem, tj pretpostavljao sam da će rok biti Nove godine. Ne bi me začudili dodatnih 10 meseci, dok nadležne iNsTiTuCiJe krenu da rade svoj posao. Ovo paušalo davanje izjava (otvoreno laganje) o rokovima otvaranja puteva treba maksimalno kazniti na izborima

Sta je sa starim kruznim tokom Kosevi? Na mestu gde se pre ukljucivalo na obilaznicu. Je li ispravljen ili je sve ostalo po starom?

Sve je ostalo po starom.
Možda će ostati za novu severnu obilaznicu sa novim kružnim tokom na istočnoj obilaznici, kao i onim u Makrešanima
Što se tiče nove obilaznice trasa je jasna do petlje KŠ zapad, ali me interesuje gde će ona proći od kružnog toka kod petlje Kš zapad do Koševa, razmišljam naglas, šta bi bilo kad bi bilo 😅

Inace, na Gmaps se vodi pravi mali rat oko imena naplatne stanice Velika Drenova. Ja sam kreirao mesto na Gmaps pod imenom Naplatna stanica Velika Drenova. S obzirom da se tako vodi na znakovima. Ali posto je naplatna stanica na teritoriji Konjuha neko svako malo edituje i promeni ime. :)

Slučajno sam video da je neko postavio StreetView stare magistrale od Kruševca do Trstenika koji nije postojao pre. Snimak je iz septembra. Postoji i noviji snimak od Pojata do Kruševac Zapad petlje, pa se nadam da će snimiti i kompletan autoput

Inace, na Gmaps se vodi pravi mali rat oko imena naplatne stanice Velika Drenova. Ja sam kreirao mesto na Gmaps pod imenom Naplatna stanica Velika Drenova. S obzirom da se tako vodi na znakovima. Ali posto je naplatna stanica na teritoriji Konjuha neko svako malo edituje i promeni ime. :)
Palo mi je na pamet, pa sam dodao i Koševe, iako pristupni put i petlja nisu ucrtani još uvek

Vrh