Šta je novo?

Moravski koridor E-761 / A5 Pojate - Preljina

Skraćuje i jedna i druga ali mislim da je na Koševe brže jer izbegneš Kruševac. Ono bar 10-15 min. Da je kompletna istočna obilaznica Kruševca možda bi bilo brže mada i tako teško. Malo je duže preko Ćelija za ~10km. Preko Stopanje je najbliže , ispod 40km do Brusa al vremenski isto kao rutom pored sa manje krivina.
Postoje tri rute za Bg-Kop,kome je izlaz na M Veliki daleko,preko Stopanje,Calija i Pepeljevca.Preko Calija je najduze to sam odavno eleminisao.Od kada je koridor proradio idem preko Pepeljevca,nema zive duse,nema kamiona,magacina,fabrika,nema nikoga i put je u dobrom stanju.Ostaje sada da probam Koseve -Stopanja,da vidim kvalitet puta i koliki je saobracaj,ruta je sada ubedljivo najkraca.

Verovatno će šleperi za nekoliko meseci da raz*ebu bankine i ivičnjake pa će onda da naprave kružni tok kako treba.

Пут за Копаоник преко Стопање је супер опција. Избегава се сам КШ, гомила села иза са јачим саобраћајем, патроле и ограничења. Сам коловоз је нешто ужи, слабијег ранга и квалитета од пута Крушевац-Брус, али уопште није лош.

Sada moze da se izbegne Krusevac i preko Koseva pa nazad ka Pepeljevcu.Generano preko Brusa samo kada nema snega, u suprotnom lomatanje Ibarskom i guzvom je zagarantovano.Preko Raske sneg nikada nije problem,blazi uspon i osetno pitomija klima.

Poslednja izmena:
Sada moze da se izbegne Krusevac i preko Koseva pa nazad ka Pepeljevcu.Generano preko Brusa samo kada nema snega, u suprotnom lomatanje Ibarskom i guzvom je zagarantovano.Preko Raske sneg nikada nije problem,blazi uspon i osetno pitomija klima.
Moj predlog svima koji idu na skijanje...najbrza i najbolja opcija je Kosevi,pa ne nazad ka Pepeljevcu nego ka Stopanji...mozda ima vise krivina ali policije nikada i saobracaj skoro nikakav...dolazi se na istu raskrsnicu kao i da ste isli preko Pepeljevca...jeste tezi ali sigurno kraci put nekih 3-5km zbog vracanja...i vremenska razlika je sigurno prisutna...uz prisustvo policije kroz sela kako Krusevca tako i Aleksandrovca. p.s. Gmaps jos nije ubacio NS Kosevi,rano je...inace putarina BG-Kosevi,sitnica 990din.

Ja uvek idem preko jezera Ćelije, i jedina mana tog puta je što čarapani malo divljaju, al ništa strašno.

Preko Ćelija ka Brusu je bar po meni nepotrebno duža relacija.Put je nesto opterećeniji i od Pepeljevca i od Stopanje,plus ima vise naseljenih mesta i patrola.Jednostavno nema nikakvu prednost,samo mane u odnosu na ova dva.
Zanima me tačna razlika u km Stopanja vs Pepeljevac.Ako je to samo 3-5 km,bolji mi je Pepeljevac,jer je put bukvalno za opustanje,nikakav napor,stres,gužve,niti krivinčine.Probaću sada preko Stopanje,da procenim siruaciju.

1760599557079.png

Kraće je 6-7km preko Stopanje

Као неко ко је из Александровца, могу да вам кажем да је пут од Стопање до Виткова много лепши за вожњу од пута Александровац Крушевац.

Nije jos dodato na google mapama isključenje Koševi ali otprilike :

Koševi - VItkovo 23.8km + Kruševac zapad - Koševi 6.8km = 30.6km

Kruševac Zapad - Vitkovo 32.7km

Vrh