izvor: Blic onlineVLADA SRBIJE POMAŽE GRAD SA OKO ČETIRI MILIJARDE DINARA
Završetak mosta najveći projekat
....
Među projekte koji će biti finansirani uz podršku republičkih vlasti uvršteni su i socijalni stanovi, rekonstrukcija pojedinih škola, izgradnja kanalizacionih sistema u Surčinu i na Paliluli, kao i Mirijevski bulevar koji je jedna od važnih saobraćajnica u prestonici.
- Njegovom izgradnjom rasteretiće se trenutno preopterećeni Partizanski put, koji je veza Mirijeva preko Karaburme sa Bogoslovijom i centrom grada. Izgradnja ove saobraćajnice podrazumeva i radove na kompletnoj infrastrukturi - objašnjava Bijelić.
....
Mirijevski "bulevar" nije deo SMT, ona je ide istocno od Mirijeva, na slici oznaceno zelenom, a petlje magentom. Sadasnji putanja M. bul. zutom, a produzetak crvenom. U delu od petlje sa autoputem Bg-Nis ka severu trasa je planirana kao autoput.vucko":2kdckrs2 je napisao(la):Trebaju da produze,bese neko rece 700 metara da je u pitanju.Tu treba proci smt koji ide u jednom pravcu na most preko ada huje a drugi krak na jug do autoputa.Dakle imace minimum 2+2 trake a to parkiranje ce izbaciti kada jednog lepog dana pred izbore produze Bulevar...
Zapravo, krajem 1980-tih je bilo predviđeno da tramvaj ide Višnjičkom do Rospi ćuprije, dakle da okretnica bude na samom počektu Slanačkog puta. Zato je toliko ostrvo i izgrađeno sve do tamo. Ako obratite pažnju, čak je na ostrvu ostavljeno i dovoljno mesta za stanice. Međutim došle su 90-te pa projekat nije realizovan. Da su kojim slučajem ti nemili događaji kasnili jedno godinu-dve tramvaj bi sigurno tuda prošao.Мирко":rof4iff0 je napisao(la):Да ли се варам, или је било предвиђено да М. булеваром иде трамвај (од Богословије, па преко Вишњичке, где је и остављено оно огромно острво у средини). Мислим да би то било добро.
Realno je da ce se prosiriti bulevar i zavrsiti taj deo jer je novac odobren.Dok tramvaj ceka neka bolja vremena kada vec bude bio krkljanac...HoRuS":3795zkkv je napisao(la):Stvarno sam se iznenadio kad sam procitao , mislim u Generalnom urbanistickom planu dom 2021(mozda je neki drugi dokument, ali ozbiljan, svakako), da se u Mirijevskom bulevaru predvidja postavljanje sina... S' obzirom na postojecu sirini ovog bulevara mislim da to nece biti ostvarivo, bez prosirenja istog, a svi znamo koliko to kosta i koliko je realno... Pa , 30 godina nije bilo dovoljno da se dogradi samo 950m ... Nazalost.
Ovo je regulacioni plan. I on se loše vidi, ali može da se razazna. Ne nastavlja se plan jedan na drugi, sami spajajteVeliki Vracar":1xz4dlce je napisao(la):Zna li se tačna trasa produženja bulevara? Ako je to ovo što je neko nacrtao pored potoka i VII gimnazije do ulice Vitezova Karađorđeve zvezde onda je bilo kakvo proširivanje nepotrebno jer će biti priključen na običnu dvosmernu ulicu širine 6m i to pod pravim uglom i tu mu je kraj. Pametnije je da ide ukoso do priključka na Matice srpske ili još višlje na ulicu Koste Nađa ali tu je problem što je u starom Mirijevu zidao ko je gde stigao pa je teško provući iole širu saobraćajnicu...