Pozdrav svima, evo ja moradoh da se registrujem zbog ove teme, jelte posto zivim u Mirjevu.
Obradovala me ova vest (mada se o njoj prica barem 20 godina, i uvek bude sledece godine, pa im ni sad ne verujem).
Inace, meni je Mirijevo super naselje, ali jedna velika mana je saobracaj.
Zamislite naselje od 70, 80.000 ljudi koji izlazi na dve ulice, jedna je Dragoslava Srejovica (ex Partizanski put), puna linija non stop do Bogoslovije, pa nema nista od obilazenja, a kroz nju tri linije gsp/a, a druga kod Kluza izlazi na Bulevar gde semafor drzi zeleno svetlo jedno minut plafon, ako ne i manje. Haos, tiha jeza :o
Jos nam prosle godine probise put na vrhu naselja ka Smederevskom putu i sad vise nismo slepo crevo nego protocni bojler, sa sve djubretarima koji tuda pice za Vincu iako je kao zabranjeno. Znaci jos veci haos.(Ali su mi skratili put do Grocke za 11km, zvuci neverovatno, nisam ni ja mogao da verujem kada sam merio)
E sad, ja sam poslednjih godinu dana, stalno isao preko malih ulicica do Mirijevskog bulevara, pa dalje do centra. Iako je duze, stizem mnogo brze, ako se i tamo ne zaglavim kod Pancevca i onog idiotskog skretanja. (hoce li se vise uraditi ta petlja, i prosiriti ulica i srusiti kafancina Malo Takovo??? Tesko
)
Vidim da ce po planu bulevar ici samo do Karadjordjeve, sto je katastrofa, ali bolje ista nego nista. Inace uvek sam se nadao da ce nastaviti dalje preko potoka i osnove skole, Despot Stefan, pa da udari na toplanu, sa cetiri trake, to bio bio san, ali nista od toga.
Taj deo je pretvoren u park sa biciklistickom stazom, a do ulice Mirijevski venac je prosle godine sazidana zgrada (znaci neko se debelo omastio u opstini) koja nikako nije smela da bude tu. A valjda i nisu hteli da prolazi pored skole.
Ne znam da li ce praviti cetiri trake, ali se isto nadam da ce posklanjati one lezece policajce, na sadasnjoj Karaburmi (ima ih tri), a posto prolazi i pored 7. gimnazije, ocekujem da tu postave jos neki. Kakav ce to onda bulevar da bude, kreni stani, jedino sto nece imati ni jedan semagor sem verovatno na pocetku i kraju
))
Od tramvaja isto nema nista, mada mesta do Mirijeva ima, ali kuda kad dodju do Karadjordjeve. (mozda ovo kroz park
). Inace po nekom starom planu koji ja imam, okretnica je planirana na uglu ulica Koste Nadja i Mihajla Bulgakova (ex D. Petrovica Saneta),
pa ne vidim kako bi mogao da dodje do tamo, prakticno ne moguce. Mozda jedino da ga izvuku na sadasnju okretnicu 46 i 27 l (velika je ima mesta, a mnogo je bliza M. bulevaru).Ali i pitanje je da li bi taj tamvaj imao svrhu?
Ja se pre nadam da bi onda mogli da nam produze 16, sa Karaburme, to bi bio vrh
))) (a pricalo se i o tome).
Eto raspisah se ja u prvom postu, izvinjavam se, imam ja mnogo toga jos da kazem o tome, ali polako
Jednostavno to je tuzna sudbina Mirijeva da tri velike ulice, Ustanicka (eh sada mora tunel, kad bi bilo), D. Tucovica i M.Bulevar staju svaka na po pola km od Mirijeva i zid :bash: Izbi rat 91, sve stade, divlja gradnja i sada tesko.
Nego jel zna neko kada se planira pocetak radova, i da li ce definitivno imati 4 trake ili ostaje na sadasnje siroke 2 sa "parkinzima"?