mekbejn
Advanced
odvratan tekst, sramota za list u kojem je objavljen i oko koga se digla poprilicna (potpuno zasluzena) buka
Delija":3dj5x9w1 je napisao(la):Надам се да је тако. У противном следи нам потпуни економски и демографски колапс. По ЕУ закону одбијене азиланте враћају у ЕУ земљу у којој је азил затражен. Где ће они одатле, видећемо.
Иначе црногорска цетињска бу**** на квадрат.Пантограф":20fgmzi4 je napisao(la):Такав текст само стоодстотна бу**** може да напише. бу**** коју, нажалост, познајем.
Гага":1lpk5eh7 je napisao(la):Иначе црногорска цетињска бу**** на квадрат.Пантограф":1lpk5eh7 je napisao(la):Такав текст само стоодстотна бу**** може да напише. бу**** коју, нажалост, познајем.
A uzrok tome je "ista kuhinja" u kojoj su zakuvani i ""beogradjanka"" i "slobodni mediji"!!!orion":3ky1rfn8 je napisao(la):Гага":3ky1rfn8 je napisao(la):Иначе црногорска цетињска бу**** на квадрат.Пантограф":3ky1rfn8 je napisao(la):Такав текст само стоодстотна бу**** може да напише. бу**** коју, нажалост, познајем.
није проблем у њој, она може да лупета шта хоће, проблем је у медијима који преносе такве глупости
- Draga gospodo migranti, je l' sve u redu?
- Jeste, gospodine Vučiću. Zemlja nam je razorena, nemamo gde da se vratimo, ostali smo bez ičega, niko nas ne želi, svi nas smatraju problemom, dižu nam ograde, pljačkaju nas, nemamo da jedemo, da pijemo još manje...al' kad pogledamo šta tek vaši građani trpe, da, kod nas je sve u redu.
laki72":ybe6sysj je napisao(la):A uzrok tome je "ista kuhinja" u kojoj su zakuvani i ""beogradjanka"" i "slobodni mediji"!!!
Po sredi je rat, koji se globalno vodi. Jedino se jos ne puca iz oruzja na globalnom nivou, ali ni od toga nismo daleko. Kao i u svakom ratu, sva sredstva su dozvoljena.
Desetine stradalih evropskih turista, stotine ubijenih arapa, hiljade brodolomnika i stotine hiljada izbeglica (....) su pogodite sta?
""Kolateralna steta"" !!!
Oni su samo brojke u statistici, koje glavnim 'igracima' ne znace nista!
Poput piona u partiji saha, koji se svesno zrtvuju, da bi se sacuvali 'kralj i kraljica' !
To su procesi na koje mi kao pojedinci, ili kao narod i drzava ne mozemo da uticemo, zbog svoje male brojnosti i jos manje vaznosti (ma koliko sebe smatrali vaznima i bitnima).
Ono sto mozemo je da u ovim turbulentnim vremenima probamo da sto vise zastitimo svoju zemlju i gradjane. To je zadatak vlasti.
Ona to ne cini.
Dal zato sto je nesposobna, ili zato sto nece i ne sme, sasvim je nebitno.
Zasto pored ovoliko masovne 'izbeglicke krize' presedavajuci OEBS-a (OSCE) nije preduzeo nikakve korake da se Srbiji pomogne?
Zapitajmo se zasto se jednoj clanici EU i NATO-a, pored verbalnih (kao fol) protesta, tolerise izgradnja barijera na granici (novog zida podela), dok sa druge strane jednu (jadnu i bednu) Srbiju vec sporadicno optuzuju za los odnos ka izbeglicama, iako gotovo bez ikakve kontrole ulaze na jug nase zemlje?
Zapitajmo se jos dal je bas slucajnost sto se Britanija (i jos poneki) polomise da 'potsete' javnost Evrope i sveta na to, kako ovde na ovim prostorima zive "genocidni Srbi" !?
Ili je to mozda pripremanje svoje javnosti na ignorisanje buducih problema koji ce na ovim prostorima biti rezirani kao "spontano dogadjanje naroda"???
Na kraju krajeva, da sve sto sam napisao bacimo pod "teorije zavere", razmislja li iko u ovoj zemlji o tome kako ce par stotina hiljada ljudi da smesti, greje i prehrani tokom prestojece jeseni i zime?
Ko i odakle ce obezbediti bar dva obroka dnevno za te ljude???
Higijena, cebad, kreveti, krov nad glavom???
Kako regulisati javni red, kako bezbednost?
I kako spreciti da pojedine teroristicke grupe ne osnuju svoje 'celije' medju ovim ljudima, kada je jasno da su oni u svojoj patnji i ocaju 'plodno tle' za sejanje radikalizacije ??!!
PS
Koliko u Srbiji postoji prevodilaca Arapskog jezika i koliko ih je drzava do sada angazovala da bi makar komunikacijom i pravom informacijom olaksala kako ovim nesrecnim ljudima, tako i sebi???
laki72":yed9dqzy je napisao(la):duke23
Moram da te ispravim u jednoj stvari.
Nije kod mene prisutan nikakav strah, a posebno ne neki koji bi uzrokovala jadna tabloidna glasila kojima svaki drugi tekst pocinje sa "skandalozno, alarmantno, zaprepasticete se (...) ).
Mene je samo dosadasnje iskustvo naucilo da se nista ne desava slucajno, kao i da nekada i najbolje isplanirano moze da se otrgne kontroli i krene u nekom sasvim drugom pravcu.
Desetine hiljada ljudi koje u ovu zemlju ulaze bez ikakve kontrole i provera !!!?
Tebi to ne budi potrebu za opreznoscu?
Juce su svi preneli 'srceparajucu pricu' -
- "vozio BMW, imao odlicnu platu i ziveo u porodicnoj vili...
Ok, ajd nek sam ja paranoican, al veruje li neko da ce terorista koji se infiltrira na neki prostor reci istinu???
Koji mehanizam mi imamo da proverimo identitet i tvrdnje bilo koga od ovih ljudi?
Na koji nacin mozemo raditi selekciju onih koji su zaista ugrozeni, od onih koji imaju neke druge ciljeve i koriste stradanje naroda za laksu infiltraciju?
Pomenuo si albance. Pa preko makedonije koja ima potpuno poroznu granicu a kosovom i delom sa albanijom, nama sad moze da udje bilo ko pod plastom izbeglice iz Sirije ili Iraka, zar ne?!
Sta drzava treba da uradi, to si me pitao?
Kao prvo, treba da zastiti sebe i svoje gradjane od bilo kakve eventualnosti.
Kao drugo, treba da pomogne ugrozenim izbeglicama koji svakako cine maksimalan procenat ovih ljudi.
Moramo takodje imati i rezerne varijante, plan B i plan C.
Pametni ljudi, misle i planiraju unapred.
Budale cekaju da im se 'nesto desi'
Na nama je dal cemo (po ko zna koji put) ispasti budale, ili pametni.
Вожд":cnuljyma je napisao(la):Вучић најавио подизање привременог центра за мигранте
среда, 19. авг 2015, 10:18 -> 12:08
Урадићемо све да у Србији будете сигурни као у свом дому и увек сте добродошли у нашу земљу, поручио је премијер Александар Вучић мигрантима и најавио да ће највероватније иза хотела "Национал" у Београду бити подигнут привремени прихватни центар.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... rante.html
То по директиви. За то време сатире српски народ попут најгорег тирјанина.MilisaV":dqdnctvg je napisao(la):Drago mi je što se naš premijer odnosi prema izbeglicama sa poštovanjem.
rasho62":45ar75rn je napisao(la):Вожд":45ar75rn je napisao(la):Вучић најавио подизање привременог центра за мигранте
среда, 19. авг 2015, 10:18 -> 12:08
Урадићемо све да у Србији будете сигурни као у свом дому и увек сте добродошли у нашу земљу, поручио је премијер Александар Вучић мигрантима и најавио да ће највероватније иза хотела "Национал" у Београду бити подигнут привремени прихватни центар.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... rante.html
Споменуо неку фабрику Грмеч. Где је то?