Super ti je monolog i sadrzi sigurno 60% tacnih insajderskih informacija.
Ne sporim. Bravo.
E sad uporedi ovo sto si napisao i ovo (iz prethodnog posta):
"" Dok je RTS banda neopevana. Svaki član ekipe RTS-a je u Riju na osnovu dnevnica uzeo 2000 evra bez plaćenih troškova i redovne plate koju dobija.""
Jesu li ovo dva ista stava?
Dnevnice su isplacivane po uredbi Vlade Srbije.
I da se razumemo, naprednjacke vlade, jer su svoju uredbu iz prosle godine orocili i ponistili i time vratili na snagu staru.
Koji su to placeni troskovi prijatelju? Placen nam je bio avionski prevoz do Ria i smestaj u medija selu.
Najudaljenijem! Nemam problem sa tim, ako mora se pristedeti, a brazilci su cene digli u nebesa.
Zgrade desno na fotografiji su deo media sela.
Soba u smestaju LUX kategorija, zar ne? ;-)
(ne marim, u njoj sam svakodnevno spavao u proseku po 5 sati, bitno da je cisto.)
E posto je placen prevoz i smestaj, to znaci da je od tih dnevnica koje je premijer spomenuo kao skandalozne, a deo nacije prihvatio i zgrazavao se, trebalo platiti ishranu.
Dal znas kolika je cena jednog normalnog obroka u IBC - ju?
25-30$
Ili tacnije 98R$ (real) po kg.
Pa dok uzmes malo supe, da ti se ne bi vezala creva, a ono vec 300g
Luksuz, naravno.
Evo i luksuznog prevoza, ili kako rece premijer "placaju nam taxi"
Jedini taxi je koriscen kada su kolege isle da naprave prilog o favelama!
Verovatno su trebali ici peske?
Uostalom, sta ako ih otmu, ili opljackaju?
I u firmi bi se najvise zabrinuli dal je oprema tu, a ne za ljudstvo i njihovu licnu imovinu...
Dakle, mogu i ja pisati kilometarske postove. Znam ja jako dobro koliko riba smrdi od glave, ali vi (premijer, kvazinovinar, a potom javnost) niste udarili po onima koji imaju privilegije, vec po ljudima koji su radili svoj posao casno i posteno, koji iznos dnevnica nisu znali sve do 3 dana pred polazak, kojima su iz instituta Batut preporucili da se po povratku testiraju na Zika virus, da skinu lancice, prstenje, da ponesu (ako jos imaju) stare nokije, da se ne izdvajaju jer mozda "upadnu u oci" nekoj maloletnickoj bandi...
I to bez argumenata i cinjenica...
Evo malo cinjenica:
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... -riju.html
Olimpijskih igara u Riju.
Ekipu RTS-a na Olimpijskim igrama u Riju je činilo 37 članova – deset zaposlenih iz tehničkog sektora (tri tehnička vođstva, tri tehnička realizatora, jedan EVS operater, jedan održavanje, jedan IT, jedan glavni inženjer projekta), 12 zaposlenih iz produkcije (jedan reditelj, dva realizatora, tri montažera, tri snimatelja, tri člana produkcije/organizacije), tri novinara Radio Beograda, jedan tehničar iz Radio Beograda, novinarka Informativnog programa, devet sportskih komentatora i novinara, kao i vođa projekta.
Dakle, aj da ne pricam o sebi, ali eto tehnicko lice iz Radio Beograda je bilo jedno jedino!
Dakle ta osoba je trebala da pre igara postavi svu opremu potrebnu za radio, setuje je i onda za vreme igara da radi od 08.00 pa neretko i do iza 00.00, bez i jednog slobodnog dana.
Jeste, stvarno je ekipa RTS-a banda neopevana...
Dakle, neko baci kosku i mi se primimo. Po sistemu kad lopov vikne "drzte lopova" da bi se svako uhvatio za novcanik...
E pa ljudi ne valja nam to.
Tako su isto neki pljuvali radnike zeleznice, pa se onda izvinjavali ovde kolegi forumasu.
Tako su mnogi pljuvali po radnicima poste, pa se iscudjavali kada je clanica foruma saopstila obim posla i plate.
Ps
Uz duzno postovanje dragi kolega, koga izrabljuje privatna produkcija, kojoj (gle cuda) arhiva nacionalne televizije izbegava da da materijal, pa zato gubite vreme i imate male plate...
Samo se zapitaj pre toga, dal bi vasoj produkciji HRT, BBC, RAI ili bilo koja druga normalna nacionalna televizija dala svoju dokumentaciju na koriscenje, ako je tvoj poslodavac samostalna produkcija koja svoju emisiju naplacuje kroz ser reklamnog prostora?
Dal bi ti da si vlasnik tv stanice meni kao produkciji ustupio materijal da od njega pravim emisiju, za dzabe? ;-)
Ne, arhiva (dokumentacija) se svuda placa. Veruj mi na rec, ili proveri.
Sent from my LG-D320 using Tapatalk