Šta je novo?

Marina "Dorćol" - (Stambeni kompleks)

Dole nije zona...ne branim stanare cak sta vise mislim da traze previse plus sto su pola javnih parkinga ogradili lancima...samo kazem da treba vise da stane ludilo zborova gradjana da se u sve mesaju i da sve blokiraju i da prave anarhiju...a sto se tice parkinga dole na 25tom tamo je oaza za parking u centru

Rekao si da grad treba da im obezbedi parking, što je po meni van pameti.

Obszbedi tipa da napravi javni parking ili garazu gde uz naknadu stanari mogu da parkiraju ne da jn sagradi privatne garaze

Bila je idealna prilika da se pre izgradnje linijskog parka, pitanje parkinga reši izgradnjom podzemne garaže ispod njega. Tu bi zainteresovani stanari imali priliku da po komercijalnim (sli realnim) cenama kupe ili rentiraju garažna mesta i da grad otplati investiciju u relativno kratkom roku. a da se time dugoročno reši problem parkiranja u kraju. Po tom modelu bi trebalo tražiti rešenja širom grada jer je sve više ljudi koji uviđaju značaj obezbeđenog parking mesta i spremni su da za to plate, samo treba da se obezbedi mogućnost i naravno nastupi sa realnom cenom koja bi zadovoljila obe strane (građane i grad). To bi trebalo da bude neprofitabilna investicija u cilju javnog dobra u kojoj bi najviše profitirali pešaci jer bi onda parking servis imao puno pravo da ukloni sva nepropisno parkirana vozila i obezbedi prohodnost za kretanje.

Генерално свака нова гаража треба да дође са укидањем уличних паркинг места у домету од 5 минута хода (са изузетком места за инвалиде)

Ko će meni da obezbedi parking na staroj Paliluli? Nit garaža nit parkinga na 10 minuta hoda sad kad se svi vrate u septembru. Još su me zakinuli sad sa belom zonom jer sam na granici pa ću još duže da tražim parking. A stanari zgrada su ilegalno pretvorili unutrašnje dvorište u parking i tačno bi me neko za 3 dana odrobijao da se slučajno drznem da parkiram na to praktično ukradeno i uzurpirano javno dobro.Tamo je divlji zapad stanarima je ostavljeno da divljaju i parkiraju na svaki milimetar slobodnog prostora ne možeš ni peške ni kolima da prodješ normalno. Uopšte nemam sosećanja godinama koriste javne zelene i slobodne površine i tudje parcela za parkiranje.

Vrh