Šta je novo?

Marina "Dorćol" - (Stambeni kompleks)

Град би требао да испуни жељу љубитељима зеленила и укине уличне паркинге на доњем Дорћолу, заменивши их зеленим површинама. Не мора ни да има икакав други садржај или мобилијар, таман онако како људима попут Зуме одговара. Мислим да је то фер компромис да се одбрани и чак увећа зеленило у Београду како би се направило једно хумано окружење без да се стопира овај пројекат

Замислите уместо овога нешто као Ушће пре него што су га девастирали пешачким стазама, дакле само травњак и понеко дрво, без бетона:

1742484798062.png

Ovo sa Marinom Dorcol jednostavno je uzasno i odvratno.
Zasto opozicija koja ima bezbroj advokata u svojim redovima ne proveri zakonitost ovog projekta?

Pa sad ne znam za to , svakako je skretanje sa teme.
Ali svakako jasno je da u Srbiji kapital nema realne prepreke.

Nadam se da neće ni grumen zemlje maknuti na tom mestu.
Priče koje čujem govore u prilog tome na sreću.

Ovaj n1 kad ne bi sve ocrnio i popljubao...najbolje je da ostane grad dzungla po njima da se nista nigde ne gradi...​
Al je džungla, ubilo se. Za period aktuelne vlasti smo sa 12% zelenih površina spali na 6%, što mu dođe 0.5% godišnje.

Unapred se izvinjavam svima kojima sam uvredio njihove osjećaje i što nisam sve pobeleo i zasuo hvalospevima, kako to rade kontraši N1.​

Pricamo o delu marine ne o celom bg...jeste dzungla i to ona najnapustenija..a sto se tice 6 posto ne znam kako se racunajj ti procenti dal se i napusteni placevi racunajj kao zelena povrsina ili samo parkovi i sume...

Sam si spomenuo N1 i džunglu od Beograda koju oni zagovaraju, na šta sam odgovorio. A i te fore kako ustvari pričamo o jednoj stvari a ne drugoj koju sami pominjete (množina, odnosi se na više forumaša), i to svaki put kada se ostane bez argumenta / odgovora, čak ni u vrtiću ne prolaze.​

Ajde kad vec skreces sa teme koji je park porusen? A n1 uvek gleda sve da ocrni i popljuje gde oni ili njihivi vlasnici ko kod stajao iza n1 nema neki udeo...klasicno reketarenje...

Ја мислим да и Н1 доприноси стварању и одржавању атмосфере острашћености и црно-белих погледа на свет. Заиста, одвратно ми је то извештавање где се по аутоматизму нешто критикује, нешто друго потенцира. Понекада помислим да све те пијавице оличене у политичарима, актуалним медијима и слично у суштини раде заједно, да се тале, и да им и не прија да наше друштво оздрави и да се људи мало примите и изађу из својих ровова.
Што се самог пројекта тиче мени се допада и сматрам да ће Београд са њим добити неку додатну вредност и још једну уређену и (по мени) лепу средину.
Немам дилему да бих волео да се изгради и тај и већина других пројеката. Мени је централна мисао да се са развојем свих тих пројеката ипак шири и један уређен и одржаван простор (у овом случају мени и естетски леп). Наравно, потпуно је друго питање зашто је одржавање већег дела града на јако ниском нивоу.

Ajde kad vec skreces sa teme koji je park porusen? A n1 uvek gleda sve da ocrni i popljuje gde oni ili njihivi vlasnici ko kod stajao iza n1 nema neki udeo...klasicno reketarenje...
Не гледам Н1.

Чињеница је да ниједн прави парк није направљен у Београду од времен када је био за трећину мањи.

Такође се постојећи попуњавају некаквим садржајима. Тениски терени, диносауруси, монтажни објекти, од скора планови за музеје… што на неки начин свакако јесте уништавање паркова.

Ajde kad vec skreces sa teme koji je park porusen? A n1 uvek gleda sve da ocrni i popljuje gde oni ili njihivi vlasnici ko kod stajao iza n1 nema neki udeo...klasicno reketarenje...​
Ne skrećem ja nego ti. Niko te nije bio po ušima da spominješ čitav grad.

Sa 12% na 6% zelenila, pa ti ubrajaj i računaj šta god hoćeš i kako god hoćeš da se uklopi u pomenutu brojku.​

zasto ne stavite slike trenutnog stanja pa da komentarisemo trenutno stanje i uredjenje te parcele?

Znaci trenutno stanje je bitno zbog parole samo nek se gradi bilo sta samo da se gradi
Jesi ispratio koliko je od prve ideje za gradnju do zadnje povećan broj kvadrata

Vrh