Šta je novo?

Makiško polje

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808335#p808335:1v0tyl8v je napisao(la):
Плусквамперфекат » 29 Dec 2020 04:33 pm[/url]":1v0tyl8v]Седнице су јавне али треба одобрење, тј треба предати захтев председнику Скупштине најкасније 2 дана пре седнице.

Није ми јасно шта то значи градски челници су обавезни да се изјасне, и какав захтев је у питању, али за тако нешто треба 30.000 оверених потписа, што чисто сумњам да је ова група припремила. Више верујем да је у питању медијски перформанс него покушај "директне демократије" (кад већ регуларну из разних разлога немамо)
Ja sam pre oko pola godine predao zahtev predsedniku skupštine gospodinu Nikodijeviću za prisustvovanje sednici skupštine grada kojA se održavala u Sava Centru u ime udruženja Vratimo trolu 28. Odbijen je zahtev zbog epidemiološke situacije i navedeno je da na dnevnom redu i nije planirano ništa u vezi trole. Ne mogu sada da tražim taj dopis, imamo i odgovor okačemn na FB-u "Vratimo trolu 28".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808996#p808996:2akrnxt0 je napisao(la):
wexy » 31 Dec 2020 06:29 pm[/url]":2akrnxt0]Ja koliko znam rekao je Institut Jaroslav Cerni, ne Marko.

Mada, ovi s Twittera se razumeju vise i znaju bolje od njih verovatno.

A sto se peticija tice, bila jedna 21. juna ove godine.

Rekao institut kad se snjs bratija uselila tamo iskadrirala postavila komesare i sve ostalo...

Da da, direktor je neko totalno nov i doveden po politickoj liniji, nisam samo znao da je SNS postojao jos 1985.

Након завршених студија, запослио се у Институту за водопривреду „Јарослав Черни“, где се и данас налази. У периоду 1985-1999, радио је у као истраживач, виши истраживач и истраживач-сарадник, претежно на пословима пројектовања брана и других хидротехничких објеката, као и у области истраживања стенских маса за потребе грађења подземних објеката различите намене. Од 1999. до 2018. радио је на месту директора Завода за бране, хидроенергетику, руднике и саобраћајнице у Институту „Јарослав Черни“. Од 2018. до данас ради на месту генералног директора Института „Јарослав Черни“.

Nemajte nedoumica, Jaroslav Cerni radi po diktatu.
Procitajte o slucaju "Novi Sad na vodi"

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808573#p808573:icnpb0vk je napisao(la):
MC_ » Sre Dec 30, 2020 11:07 am[/url]":icnpb0vk]Vi ne shvatate da je Srbija kolonija.
Znate kakav je kvalitet vode za pice u kolonijama.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808594#p808594:icnpb0vk je napisao(la):
SRBO » Sre Dec 30, 2020 11:44 am[/url]":icnpb0vk]Нажалост ми смо "е били сте безобратни и сад ћемо да вас истребимо" тип колоније. Веруј ми да могу већ би логоре отварали а воду соном киселином заменили

A ha, znači nisu krivi direktno i lično Vučića, Vesića i Karića i ostalih partnera iz projekata "Beograd Na Vodi" i "Teslagrad" i njihova dirketna pohlepa i profit, nego zle strane sile koje su nas porobile pa hoće da nas istrebe?

Profesor Ignjatović: Izgradnja naselja na Makišu ostaviće Beograd bez vode za piće

Profesor Ljubiša Ignjatović s Fakulteta za fizičku hemiju uputio je molbu odbornicima Skupštine Beograda da u utorak ne glasaju za usvajanje Plana detaljne regulacije Makiškog polja jer bi bilo kakva izgradnja na tom području ozbiljno ugrozila vodosnadbevanje Beograda.
Gradske vlasti planiraju da na 700 hektara zaštićene higijensko-sanitarne zone na Makiškom polju dozvole gradnju 4,5 miliona kvadrata stambeno-poslovnog prostora.

On je podsetio da je Makiški vodozahvat sa više desetina reni bunara dubine 20-30 metara nekada bila velika investicija.
"To je bilo remek delo geo-struke i gradjevinarstva. Izgradnja tih reni bunara u svetu je bila poznata i cenjena kao ’Beogradska metoda’. Beograd je po broju reni bunara, u odnosu na broj stanovnika i površinu, prvi na svetu", kazao je on.

"Reni bunari pored Save imaju horizontalne drenove i voda koja stiže u njih se filtrira kroz višeslojne sedimente prirodnog porekla. Kada se ti sedimenti zagade nikada više neće moći da se očiste ili regenerišu", kazao je profesor Ignjatović.

"Ako ovaj resurs koji Beograd poseduje sada uništimo, on će biti uništen za sva vremena. Nema dileme da će Beograd zadesiti sudbina Zrenjanina gde gradjani već skoro dve decenije nemaju vodu za piće", naglasio je profesor.

Ceo tekst:
https://beta.rs/vesti/drustvo-vesti...a-na-makisu-ostavice-beograd-bez-vode-za-pice

Ovo je win win kombinacija za vlastodršce - Makiš se pretvara u građevinsku zonu, a vodu za piće ćemo morati da kupujemo kod njihovih biznismena.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

. .. Černi .. ode jeftino. ... :(
....čast, ugled, struka... :kum:

Adios amigo, adios my friend
The road we have travelled has come to an end ....
:violina:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809170#p809170:1er9ucdb je napisao(la):
boca-ica » Pet Jan 01, 2021 7:10 pm[/url]":1er9ucdb]. .. Černi .. ode jeftino. ... :(
....čast, ugled, struka... :kum:

Adios amigo, adios my friend
The road we have travelled has come to an end ....
:violina:
A šta je tu novo. Pa na ovoj istoj temi je pre jedno 2,3 godine pisano već o povratku Bogoljuba Karića u velikom stilu, Tesla Gradu, da je ministar Lončar smanjio zaštićenu zonu vodo izvorišta, Jarsolav Černi i ostali državni instituti svo vreme odobravajuće klimaju glavom. Jedino što je iole "novo" je što državni mediji i tabloidi otvoreno sada otpužuju sve koji su protiv uništenja Makiškog vodoizvorišta da ne žele da Beograd ikada dobije metro (onaj slavni, od nigde do nigde preko ničega)

Ја мислим да им ово неће баш тако лако проћи...на примеру Старе планине смо видели да не могу они да ураде баш све што замисле, е сад, ово јесте далеко већа кинта која се врти али и у Београду може да се скупи далеко већа енергија да се ово заустави...
Питање је само колико смо стварно као друштво а и као појединци постали зомбији па да овако нешто дозволимо...

Jedno laicko pitanje, kako su reni bunari na NBGD strani udaljeni samo par stotina m od prvih zgrada ?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809219#p809219:1vceai3b je napisao(la):
chiko » 01 Jan 2021 22:51[/url]":1vceai3b]Jedno laicko pitanje, kako su reni bunari na NBGD strani udaljeni samo par stotina m od prvih zgrada ?

I ako je očigledno da ti napišem
Na adi Ciganliji i Nbgd
koliko su metara udaljeni reni bunari od Savske ,,žive,, vode ?
Osim toga na Nbgd pored bitne udaljenosti ( skroz iza nasipa ) postoji regulaciona mreža kišnih i kanalizacionih voda koje se izlivaju nizvodno VAN oblasti vodozahvata pijace vode :!:
Makiško polje ti je svo kao od Nasipa do Save gde su reni bunari za vodo zahvat
Očigledno nije isto
vec je velika razlika
a to sto Nikolić i companija sa na Savskom nasipu uradili i dalje rade, , vole da nam pišaju i seru u bunar sa svojim septičkim jamama tik uz reni bunar iz kog pijemo vodu,
govori o tome šta misle o nama kao narodu -gradjanima...
To se sa bunarom tj vodom
ne radi ni stoci a kamoli ljudima
Njihovom logikom, njihove fekalije u vodi blagorodno deluje na beogradjane.
Došli smo u situaciju da to i V.Černi blagosilja.

Ne delim taj nj. stav , A TI ?

a sto se tice ,, blagorodnog ,, nj. zacinjavanja vodo zahvata,
pustio bi ih da malko plivaju u svom produktu
a i ne bih branio da im se pridruže svi branioci nj. logike
tj. bahatog demonstriranja
moci, bogatstva i sile
kojim se štite sve ovo vreme , na Savskom nasipu,
jer tako ce da rade i na Makiškom polju.
:twisted: :evil: :twisted:

Prijatelju, samo sam pitao, a dobio politicki ostrasceni pamflet.
Ja nisam ni za ove ni za one, i necu da blejim ni za jednima ni za drugima, zato i ovo krajnje logicno pitanje.

Inace, nisam bas razumeo ovaj bitan deo odgovora, jel moze to malo jasnije, i ostavi se Nikolica, nije to bilo pitanje, naravno da niko normalan to ne odbrava, ne morate stalno da izmisljate rupu na saksiji.

Politika ?
Pa jer zabranjeno ili nije puniti septicku jamu pored reni bunara ?
Zar vec decenijama Makiško polje ne služi a i služice u buducnosti za vodo zahvat starim i novim reni bunarima ?
Da li su nedavno uložena velika sredstva u fabriku vode koja upravo SAMO koristi taj i okolni Savski vodo zahvat za ceo Bgd
ilu nismo uložili ništa ?
Da li se u Bgdu koristi bilo koj veci Dunavski vodo zahvat za Bgd ako taj Savski bude neko krace ili duže vreme van upotrebe ?
Sčime ceš da se okupaš, opereš, skuvaš, itd ? Iz flašice ?

Jer to politika ?

Ja nemam dr. Bgd da ako ovaj ostane bez vode na 7 ili ti 30 dana. Sahara ... Stan, auto, mobilni se NE pije .

Oni imaju koje kakve Bajčetine i odoše
A di ceš ti , ja i milion dr. ?

Jer to Politika ?

Od mene oko ovog dosta
živ bio ti meni :)
:sesir:

*jel

Jel se koristi ovako: Jel hladno napolju?
Jer se koristi ovako: Napolju je hladno jer duva vetar.

"Jel" menja "da li".
"Jer" menja "zato sto".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809219#p809219:1182mhqz je napisao(la):
chiko » Пет Јан 01, 2021 10:51 pm[/url]":1182mhqz]Jedno laicko pitanje, kako su reni bunari na NBGD strani udaljeni samo par stotina m od prvih zgrada ?
Ima ih jedno 20-tak takvih na NBG, od ukupno oko 100. Mogu se videti duž Savskog keja i keja na Ušću. I na adi ih ima oko 20 sa obe strane Savskog jezera.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809363#p809363:ud19f0oq je napisao(la):
boca-ica » Sub Jan 02, 2021 6:21 pm[/url]":ud19f0oq]Politika ?
Pa jer zabranjeno ili nije puniti septicku jamu pored reni bunara ?
Zar vec decenijama Makiško polje ne služi a i služice u buducnosti za vodo zahvat starim i novim reni bunarima ?
Da li su nedavno uložena velika sredstva u fabriku vode koja upravo SAMO koristi taj i okolni Savski vodo zahvat za ceo Bgd
ilu nismo uložili ništa ?
Da li se u Bgdu koristi bilo koj veci Dunavski vodo zahvat za Bgd ako taj Savski bude neko krace ili duže vreme van upotrebe ?
Sčime ceš da se okupaš, opereš, skuvaš, itd ? Iz flašice ?

Jer to politika ?

Ja nemam dr. Bgd da ako ovaj ostane bez vode na 7 ili ti 30 dana. Sahara ... Stan, auto, mobilni se NE pije .

Oni imaju koje kakve Bajčetine i odoše
A di ceš ti , ja i milion dr. ?

Jer to Politika ?

Od mene oko ovog dosta
živ bio ti meni :)
:sesir:
O svemu si sve rekao, samo nisi odgovorio na pitanje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809396#p809396:31r06gsr je napisao(la):
McMillan » Sub Jan 02, 2021 8:43 pm[/url]":31r06gsr]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809219#p809219:31r06gsr je napisao(la):
chiko » Пет Јан 01, 2021 10:51 pm[/url]":31r06gsr]Jedno laicko pitanje, kako su reni bunari na NBGD strani udaljeni samo par stotina m od prvih zgrada ?
Ima ih jedno 20-tak takvih na NBG, od ukupno oko 100. Mogu se videti duž Savskog keja i keja na Ušću. I na adi ih ima oko 20 sa obe strane Savskog jezera.
To sam i ja rekao da oni postoje, ali pitanje je bilo, kako je bila dozvoljena gradnja blizu tih izvorista, i to gradnja od pre 50 godina, kada je drzava bila mnogo ozbiljnija od ove sprdnje danas.

По мени је јако лош став да се ово ставља у раван политике...у смислу не ваљају ни једни ни други... Ово није питање политике већ егзистенције и здравог разума...o чему ми да причамо када је држава дозволила постојање септичких јама на 5 метара од рени бунара...

Зашто су блокови близу рени бунара на новобеоградској страни- ја нисам стручњак - могу да нагађам да је то можда због тога што су блокови низводно или због нагиба терена... али оно што знам је да сам слушао/читао доста професора,доктора..стручњака који су изразито против градње на Макишу...а Весић и екипа причу уводе на мала врата...у сред пандемије..без неке јавне расправе...дакле док се цела стручна јавност не сложи и док не објасне Београђанима да ли је ово безбедно или није, ово не би смело да прође!
Ја лично у Весића,Шапића,Карића...и екипу имам 0% поверења..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809112#p809112:kdd9qvba je napisao(la):
wexy » 01 Jan 2021 03:23 pm[/url]":kdd9qvba]Da da, direktor je neko totalno nov i doveden po politickoj liniji, nisam samo znao da je SNS postojao jos 1985.

Након завршених студија, запослио се у Институту за водопривреду „Јарослав Черни“, где се и данас налази. У периоду 1985-1999, радио је у као истраживач, виши истраживач и истраживач-сарадник, претежно на пословима пројектовања брана и других хидротехничких објеката, као и у области истраживања стенских маса за потребе грађења подземних објеката различите намене. Од 1999. до 2018. радио је на месту директора Завода за бране, хидроенергетику, руднике и саобраћајнице у Институту „Јарослав Черни“. Од 2018. до данас ради на месту генералног директора Института „Јарослав Черни“.

Vidi znam prilično ljudi sto rade tamo i kakva je situacija tamo lik je iz instituta postavljen to je tačno šminke i ugleda radi kako je do sad radjeno da snjs kadruje tako što su njega isturili a doveli lika svoga koji vedri i oblaci i da ponovim prva stranka koja je ušla u černi....

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809430#p809430:1syou1pp je napisao(la):
milanobelgrade » Sub Jan 02, 2021 10:15 pm[/url]":1syou1pp]По мени је јако лош став да се ово ставља у раван политике...у смислу не ваљају ни једни ни други... Ово није питање политике већ егзистенције и здравог разума...o чему ми да причамо када је држава дозволила постојање септичких јама на 5 метара од рени бунара...

Зашто су блокови близу рени бунара на новобеоградској страни- ја нисам стручњак - могу да нагађам да је то можда због тога што су блокови низводно или због нагиба терена... али оно што знам је да сам слушао/читао доста професора,доктора..стручњака који су изразито против градње на Макишу...а Весић и екипа причу уводе на мала врата...у сред пандемије..без неке јавне расправе...дакле док се цела стручна јавност не сложи и док не објасне Београђанима да ли је ово безбедно или није, ово не би смело да прође!
Ја лично у Весића,Шапића,Карића...и екипу имам 0% поверења..
Zato sam i pitao, da se objasni sa strucne strane zasto u Makisu ne sme a sa NBGD strane sme, bez ikakve politike, i odmah dobio gomilu politickog bulshita kao odgovor.

Btw, znate li neku politicku stranku koja je explicitno rekla da ce da porusi te vikendice (sve do jedne) sa NBGD strane, i da ce da zavede red na Savskoj obali ?

Pa možda kad bi u nekim postovima (podvlačim ovo ''nekim'') manje cepidlačio, secirao ili prosto pametovao, možda bi dobijao i drugačije odgovore.

Vrh