Žika » Tue Sep 15, 2020 12:55 am[/url]":1jp2sqns]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=771932#p771932:1jp2sqns je napisao(la):
markomarkovic » Pet Sep 04, 2020 3:05 pm[/url]":1jp2sqns]Dosta ljudi se zali na presusen ves. Zar je moguce da masine i dalje imaju taj problem? Ili ljudi ne koriste odgovarajuci program? Mislim, znam da je to bio problem pre 7-8 godina ali da i dalje postoji mi je neverovatno. Kakva su vasa iskustva sa tim, neki savet da ves nepostane bas zguzvani karton porlse susenja? I ima li tu razlike izmedju samostalne susare i 2u1kombo pranje/susenje?
Klasična sušara ima veći bubanj od kombinovane, dok sušara sa toplotnom pumpom suši već sa oko 50 C i uglavnom su opremljene senzorom vlage koji u zavisnosti od programa i količine vlage produzava ili skraćuje vreme sušenja.
Susara sa toplotnom pumpom je daleko nežnija za veš, niža temperatura i kraće traje samo sušenje, u nju može da se suši veš i od osetljivih materija koji inače ne idu u sušare. Veš je mekan i miriše na omekšivač (ne pokupi druge mirise kao kad se suši na žici).
Problem kod klasičnih sušara sa el.. grejačem je veća temperatura sušenja (skuplja stvari) kao i pad efikasnosti aluminijumskog kondenzatora koji se ugreje i daleko slabije izdvaja vlagu pa sušenje traje duže. Drugi problem je što se na el. grejač nahvataju vlakna sa tkanina pa posle umesto da miriše veš se oseća na paljevinu.