Šta je novo?

LUX51 Bežanijska kosa [Stambeno poslovni kompleks | 65 000 m²]

Sto se tice “vise sile” svi znamo sta je, a nepredvidjene okolnosti ne prolaze iz razloga sto su sve navedeno u dopisu morali da predvide kada su dali rok zavrsetka radova naveden u ugovoru.
Ja sam prepisku prosledio advokatu i cekam njegov odgovor. Cim ga dobijem prenecu vam sta je rekao. Takodje moslim da je dopis od strane Lux Investa vredjanje inteligencije.
dravo, jel imate odgovor advokata? ako treba da idemo preko istog advoakta svi i da im posaljemo opomenu ili sta je vec potebno, zaheteve. Da li je prokomentarisao?

Pozdrav, bio sam na odmoru do danas. Ocekujem u toku nedelje da se vidim sa advokatom. Cim dobijem informaciju podelicu je sa vama svakako.

Pitacu ga za ovo oko dopisa da li da ide preko jednog ili vise advokata, sta smarra da je pametnije.

1000089765.jpg
Pa je l moguce vise ovo?? Jesu li toliko nesposobni?

Ja sam obišla stan u lameli B, radi se, ima još dosta toga, parket je unesen ali nije još postavljen, stolarija i kupatila kao i keramika je završena, zidovi još nisu. Meni u suštini odlicno izgleda sve, atrijumski delovi pogotovo. Mislila sam da nemaju dovoljnu širinu ali nije tako, naprotiv, veoma je svetlo i komotno izmedju lamela. Biće to sve super kad prorade lokali I sve ostalo. Oko papira kažu da rade intenzivno... sad tu ne znam. Mnogo nas kosta to kašnjenje. Videćemo.... Da, planira se gradnja i na placu pored gde je trenutno neka vojna ustanova i veoma ružno deluje.

Pozdrav svima. Od skoro sam cuo za ovaj forum, pa sam odlucio da se pridruzim.
Imam stan u lameli A, koji je trebao davno diti useljen. Ja sam obavestio advokata o tom slucaju. Ukratko, odgovor je sledeci.
Ugovor nisu ispostovali oni, ovo sto su naveli pod visom silom otpada. Pravno gledano imamo prava na naplatu penala. U ovom slucaju putem tuzbe, ali to nije sve sto bi trebalo naplatiti.
Imam informaciju da se vec skupila grupa nezadovoljnih kupaca, koja bi grupno potrazila preko suda svoja prava.
Ideja im je da se skupi sto vise ljudi i napravi neki dogovor.

Pozdrav svima. Od skoro sam cuo za ovaj forum, pa sam odlucio da se pridruzim.
Imam stan u lameli A, koji je trebao davno diti useljen. Ja sam obavestio advokata o tom slucaju. Ukratko, odgovor je sledeci.
Ugovor nisu ispostovali oni, ovo sto su naveli pod visom silom otpada. Pravno gledano imamo prava na naplatu penala. U ovom slucaju putem tuzbe, ali to nije sve sto bi trebalo naplatiti.
Imam informaciju da se vec skupila grupa nezadovoljnih kupaca, koja bi grupno potrazila preko suda svoja prava.
Ideja im je da se skupi sto vise ljudi i napravi neki dogovor.

Ne postoji grupna tužba u našem pravnom sistemu.

Super, drago mi je što to otpada i što možemo da ih tužimo, ali da li neko ima informacije šta se dešava sada sa ovim slučajem što su ih odbili za zaštitu od požara? Da li to znači da će morati sada tu instalaciju ponovo da rade, da kopaju? To je ogroman posao.

Super, drago mi je što to otpada i što možemo da ih tužimo, ali da li neko ima informacije šta se dešava sada sa ovim slučajem što su ih odbili za zaštitu od požara? Da li to znači da će morati sada tu instalaciju ponovo da rade, da kopaju? To je ogroman posao.
Ja koliko sam razumeo odbijeno je jer u tehnickoj dokumentaciji je falilo informacija.
Evo sta ChatGPT kaze sumarizovano:

Suština:
Investitor ili projektant mora da doradi projekat gasne instalacije tako da:
  • Prikaže sve oduške, kanale i ulaze za svež vazduh (kako bi vazduh cirkulisao kroz garažu i sprečio nakupljanje gasa).
  • Sve to mora biti dokumentovano grafički i usklađeno sa propisima.
  • Nakon toga, mora se prilagoditi i projekat zaštite od požara, kako bi sve bilo u skladu sa zakonima i pravilnicima.
Tako da je to vise uskladjivanje dokumentacije koliko sam ja razumeo.

Ja koliko sam razumeo odbijeno je jer u tehnickoj dokumentaciji je falilo informacija.
Evo sta ChatGPT kaze sumarizovano:

Suština:
Investitor ili projektant mora da doradi projekat gasne instalacije tako da:
  • Prikaže sve oduške, kanale i ulaze za svež vazduh (kako bi vazduh cirkulisao kroz garažu i sprečio nakupljanje gasa).
  • Sve to mora biti dokumentovano grafički i usklađeno sa propisima.
  • Nakon toga, mora se prilagoditi i projekat zaštite od požara, kako bi sve bilo u skladu sa zakonima i pravilnicima.
Tako da je to vise uskladjivanje dokumentacije koliko sam ja razumeo.
Ja mislim isto da je to veoma sitan nedostatak. Citala sam ranije odbijenice, ne samo njihove vec i druge, i tu biva ozbiljnih primedbi. Tako da ovo ne deluje zabrinjavajuće.

Vrh