Šta je novo?

LUX51 Bežanijska kosa [Stambeno poslovni kompleks | 65 000 m²]

Za zadnja dva komentatora... Sa ovim komentarima niste doprineli ni jedan milimetar da se nas zajednicki problem reši. Osim što ste pokazali nestrpljenje i frustracije, koju i mi svi drugi podjednako osećamo i imamo i u ovom gradu i u ovoj državi. Izneli ste niz netačnih interpretacija moje rečenice, ukalupljenih pretpostavki, hoću li Vam sad u sledećoj rečenici biti i krezub? Samo sam pozvao na staloženost i strpljenje, i ni više ni manje od toga.

Za zadnja dva komentatora... Sa ovim komentarima niste doprineli ni jedan milimetar da se nas zajednicki problem reši. Osim što ste pokazali nestrpljenje i frustracije, koju i mi svi drugi podjednako osećamo i imamo i u ovom gradu i u ovoj državi. Izneli ste niz netačnih interpretacija moje rečenice, ukalupljenih pretpostavki, hoću li Vam sad u sledećoj rečenici biti i krezub? Samo sam pozvao na staloženost i strpljenje, i ni više ni manje od toga.
Isti taj investitor prema kome pozivate na strpljenje bi vas jurio sa svojim advokatima da mu kasnite 1 dan van roka za uplatu a kamoli vise, nemojte to da gubite iz vida.
Ja se zalazem da vi imate prava i da ne odustajete od istih ili pravite kompromise koji ne bi bili pruzeni vama, izvinite ako to tumacite drugacije i ako mislite da to nije produktivno.

Svakako vam zelim svo dobro i da se projekat sto pre zavrsi, samo ne bih da vas vozaju "biznismeni".

Isti taj investitor prema kome pozivate na strpljenje bi vas jurio sa svojim advokatima da mu kasnite 1 dan van roka za uplatu a kamoli vise, nemojte to da gubite iz vida.
Ja se zalazem da vi imate prava i da ne odustajete od istih ili pravite kompromise koji ne bi bili pruzeni vama, izvinite ako to tumacite drugacije i ako mislite da to nije produktivno.

Svakako vam zelim svo dobro i da se projekat sto pre zavrsi, samo ne bih da vas vozaju "biznismeni".
Ja slično razmišljam ali naravno komšije koje smatraju da ima osnova treba i da ostvare svoja prava. Ne kažem da i ja neću, samo ne u ovom trenutku. Na kraju krajeva tek kada se završi možemo da znamo koliko se kasnilo u odnosu na predvidjeni rok. Jeste uzasno frustrirajuce ali malo sta zavisi od nas, pogotovo vazi za nas koji smo u celosti isplatili stan putem kredita za koji uveliko otplaćujemo rate. Mi možemo samo da razmenjujemo saznanja na ovom forumu, da budemo u toku, da vršimo pritisak na Lux da nam daju sto detaljnije informacije. I da čekamo...

Investitor je tu da zavrsi svoj deo posla a mi smo tu da damo novac. I svi smo to uradili. Ovo je scenario iz 90ih i 2000ih kada se zgrade nisu zavesavale a stanovi prodavali..ima ih gomila po gradi koje zvrje kao ruine a neke porodice su dale novac sa tu žive...i evo tuže se i dan danas. Ništa od toga. Ja i svi mi možemo samo da se nadamo da će da zaveše posao do kraja ali nedostatak osnovne infrastrukture je veliki problem i pitanje je zašto je tu uopšte nastao problem, da li su priključni kolektori predaleko, da li ima kapaciteta its, ne razumem se dovoljno, ali mi je nezamislivo da ova ekipa nema "vezu" u drzavnim institucijama i da nisu "podmazali" gde treba. Jedino ako su se deca posvadjala...e onda....onda cemo mi da budemo zrtve nekih unutrasnjij sukoba. A @Milan64 , taman posla da si krezub, broj zuba nema veze sa stavom i otvorenim razmišljanjem i razgovorom sa ljudima. To što si ti pacifista i pun razumevanja za nekog ko te zloupotrebljava to je tvoj stil, ja nisam. Secam se trenutka potpisivanja predugovora, koliko je tu bilo već nešto off i jasno da nije ok, samo sam ispala glupa i požurila sam..jer jel..mi smo sada pravna država, investitori prevaranti su prošlost. Bojim se da i 2026 ne vodimo ovaj razgovor na ovom forumu, da zgrada stoji bez cevi pod zemljom.
A meni je npr ovo trebalo da bude penzija, da mogu da prestanem da radim zbog bolesti, ulozila sam sve sto imam..pa mi nemojte molim vas o frustracijama prema drzavi.

A jel moze neko da napise vise informacija o tome sta su vam poslali u mejlu? Koji je to problem nastao pa su usledile ovakve poruke. Nisam vidjao na drugim projektima skepsu ovog tipa.

A jel moze neko da napise vise informacija o tome sta su vam poslali u mejlu? Koji je to problem nastao pa su usledile ovakve poruke. Nisam vidjao na drugim projektima skepsu ovog tipa.
Napisali su jedno veliko nista. Gomila pravdanja zasto se kasni sa izgradnjom i da je za sve kriv grad i gradske sluzbe. I da investitor radi sve sto je u njihovoj moci da zavrse sve sto pre. Ali ne zna se kada ce biti. Jos uvek se ceka na gradj. dozvolu za radove na vodovodu/kanalizaciji.

Napisali su jedno veliko nista. Gomila pravdanja zasto se kasni sa izgradnjom i da je za sve kriv grad i gradske sluzbe. I da investitor radi sve sto je u njihovoj moci da zavrse sve sto pre. Ali ne zna se kada ce biti. Jos uvek se ceka na gradj. dozvolu za radove na vodovodu/kanalizaciji.
Da li neko zna koliko traju ti radovi, kada i ako dobiju dozvolu?

Ma dajte ljudi, pustite te priče i svojevoljno uđite jedan dan na gradilište. Otvoreno je sa svih strana i bez problema može da se izvrši obilazak a da vas niko ne pita ko ste i šta radite.... U tom obilasku ćete da vidite u kom stanju je C lamela, na šta liči, da se struja radi ispočetka koliko je dobro urađena, pa ćete da čujete da je Vitreum koji je radio elektro instalacije otišao u blokadu...

Verujem u ovo sto WolfBG tvrdi. Slicnu taktiku su iskorostili i kada su pocinjali prodaju. Videli su da cene stanova, a i troskovi gradnju ozbiljno skacu, odnosno da su prodali stanove po tada vec niskim cenama. Tada im je grad u pomoc priskocio sa zatvaranjem gradilista, ne bi li neki kupci odustali od kupovine. Sve do tada izvrsene uplate su vracali bez problema. Priznacete nije praksa nasih prodavaca.
Sada im kao grad ne da dozvole ne bi li se izvukli za placanje penala, a ukoliko im se posreci i odustao od kupovine jer ne moze vise da ceka.
Da li iko pri zdravoj pameti moze da pomisli da u ovakoj drzavi Drcelicu i Ostoji grad ne bi dao neku dozvolu ili da zbog njih ne bi o nasem troaku izgradio cevi i kolektore, ako treba i do Save ili Dunava.

Verujem u ovo sto WolfBG tvrdi. Slicnu taktiku su iskorostili i kada su pocinjali prodaju. Videli su da cene stanova, a i troskovi gradnju ozbiljno skacu, odnosno da su prodali stanove po tada vec niskim cenama. Tada im je grad u pomoc priskocio sa zatvaranjem gradilista, ne bi li neki kupci odustali od kupovine. Sve do tada izvrsene uplate su vracali bez problema. Priznacete nije praksa nasih prodavaca.
Sada im kao grad ne da dozvole ne bi li se izvukli za placanje penala, a ukoliko im se posreci i odustao od kupovine jer ne moze vise da ceka.
Da li iko pri zdravoj pameti moze da pomisli da u ovakoj drzavi Drcelicu i Ostoji grad ne bi dao neku dozvolu ili da zbog njih ne bi o nasem troaku izgradio cevi i kolektore, ako treba i do Save ili Dunava.
Ti hoćeš da kažeš da su se Lux Invest i grad Beograd dogovorili da Lux okrivi grad Beograd da postoji neki "problem" jer je se Lux zeznuo i prodavao je kvadrat po "niskoj" ceni? Čekaj, aj da se malo dozovemo pameti.

Ti hoćeš da kažeš da su se Lux Invest i grad Beograd dogovorili da Lux okrivi grad Beograd da postoji neki "problem" jer je se Lux zeznuo i prodavao je kvadrat po "niskoj" ceni? Čekaj, aj da se malo dozovemo pameti.
Slazem se. To su stvarno prilicno nerealne pretpostavke. Dajte da se malo uozbiljimo. I smirimo koliko je moguće.

I ne ide to bas sasvim tako da ce neki Ostoja ili bilo ko automatski da sredi sve jer je blizak vlasti. Postoje neki ljudi i u tim gradskim upravama koji treba da stave svoj potpis na nešto. I da sutra i odgovaraju za to.

1000026558.jpg

Da li je neko razgovarao sa advokatima vezano za penale i dopis koji su poslali?
Misljenja sam da ovo sto oni pisu nema veze sa visom silom!
Ako se pokrecu tuzbe, mozda bi bilo dobro da se pokrene jedna zajednicka tuzba?

Sto se tice “vise sile” svi znamo sta je, a nepredvidjene okolnosti ne prolaze iz razloga sto su sve navedeno u dopisu morali da predvide kada su dali rok zavrsetka radova naveden u ugovoru.
Ja sam prepisku prosledio advokatu i cekam njegov odgovor. Cim ga dobijem prenecu vam sta je rekao. Takodje moslim da je dopis od strane Lux Investa vredjanje inteligencije.

Slažem se. Mene samo zanima ova deo "nailazimo na ozbiljan problem, to jest dolazimo do saznanja da zapravo uopšte i ne postoji kolektor kao recipijent kišne kanalizacije za planirani kompleks, već da je samo planirana izgradnja istog". Da li to znači da i dalje nije izgrađen, iako mi to nema smisla jer su oni predali zahtev za priključenje na komunalnu i drugu infrastrukturu, kao i zahtev za dostavljanje tehničke dokumentacije u pogledu mera zaštite od požara. Znači ta dva zahteva su trenutno u postupku. Moguće je da će sada biti sve ok. Ako ne bude, definitivno sam za zajedničku tužbu.

Ko ne zna, ovde možete pratiti šta se dešava sa zahtevima. Samo upišite Lux Invest i idite na "INVESTITORI".

Slažem se. Mene samo zanima ova deo "nailazimo na ozbiljan problem, to jest dolazimo do saznanja da zapravo uopšte i ne postoji kolektor kao recipijent kišne kanalizacije za planirani kompleks, već da je samo planirana izgradnja istog". Da li to znači da i dalje nije izgrađen, iako mi to nema smisla jer su oni predali zahtev za priključenje na komunalnu i drugu infrastrukturu, kao i zahtev za dostavljanje tehničke dokumentacije u pogledu mera zaštite od požara. Znači ta dva zahteva su trenutno u postupku. Moguće je da će sada biti sve ok. Ako ne bude, definitivno sam za zajedničku tužbu.
Meni isto iz toga deluje da to jeste izgrađeno, mada bi trebalo ipak njih pitati da ne nagađamo.

Ево одговора који сам добио од адвокаткиње:
Погледала сам и ишчитала све. Сматрам да наведена ситуација не потпада под вишу силу и да их поднеском треба обавестити о томе као и затражити коначан рок окончања радова. Било би добро да већина вас буде тог става али свакако треба да покушаш да ти истрајеш у томе, па да потенцијално уђемо у преговоре о уговорној казни.
Још од првог разговора који сам водио са њоме (пре него што сам јој послао преудговор, локацијске услове, њихов допис, итд. на основу чега је послала своје мишљење), навела је да је требало да нам пошаљу накнадни рок за завршетак радова. Ја мислим да би макар за то требало да истрајемо да нам кажу и да се обавежу јер, као што су и други писали, по овоме њих ништа не спречава да заврше и 2040. године без икаквих последица по њих.

Ево одговора који сам добио од адвокаткиње:

Још од првог разговора који сам водио са њоме (пре него што сам јој послао преудговор, локацијске услове, њихов допис, итд. на основу чега је послала своје мишљење), навела је да је требало да нам пошаљу накнадни рок за завршетак радова. Ја мислим да би макар за то требало да истрајемо да нам кажу и да се обавежу јер, као што су и други писали, по овоме њих ништа не спречава да заврше и 2040. године без икаквих последица по њих.
Da, slažem se da bi valjalo da imamo neki novi rok. Samo to podrazumeva vrv novi ugovor, overu kod notara, itd.

Vrh