Šta je novo?

LUX51 Bežanijska kosa [Stambeno poslovni kompleks | 65 000 m²]

Za lamele B i C pošto idu u paketu zbog građevinske dozvole, nema šanse za useljenje pre kraja leta prema rečima investitora.

Tako bi trebalo. Od trenutka koji stoji u ugovoru kao planirano useljenje

Ja imam kupljen stan u lameli A, po ugovoru krajnji rok (sa dodatna tri meseca kasnjenja) je bio 31.03.2025. Sto znaci da su penale trebali da mi plate pocevsi od aprila. Dobio sam odgovor od njih da nemam pravo na penale, jer razlozi kasnjenja su nadlezni organi, a ne Lux51. Oni inace nemaju pojma kada ce biti primopredaja ni za lamelu A, i za sve krive nadlezne organe.

Ja imam kupljen stan u lameli A, po ugovoru krajnji rok (sa dodatna tri meseca kasnjenja) je bio 31.03.2025. Sto znaci da su penale trebali da mi plate pocevsi od aprila. Dobio sam odgovor od njih da nemam pravo na penale, jer razlozi kasnjenja su nadlezni organi, a ne Lux51. Oni inace nemaju pojma kada ce biti primopredaja ni za lamelu A, i za sve krive nadlezne organe.
Pa nije bas tako. Nadležni organi vraćaju (ne prihvataju) dokumentaciju jer je investitor nije pripremio kako treba. Tri puta im npr vraćaju elaborat o zaštiti od požara. To nije odgovornost gradske uprave već Lux-a

Neki su ovde pisali da dobijaju kljuceve 15. maja. I to za B lamelu :-D

Par stranica unazad, pa mozes njih da pitas mozda imaju neku info

Nemam kupljen stan u LUX51 ali i kod mene ce investitor da kasni. Bas me zanima koje ce sve izgovore da vam daju i koliko ce para leci na kraju.

Da li je neko iz bilo koje lamele bio u stanu, dokle su uopšte stigli sa unutrasnjim radovima?

Rekli su oni svašta, poslednja laž je da je 80 posto za C lamelu sigurno u aprilu, pitanje je dal ce biti jos mesec dana...

Ja sam pre neki dan dobio informaciju da je lamela C useljiva do septembra/oktobra, što i jeste realno jer ljudi rade svaki dan, pa i nedeljom. Ono što je veći problem jeste papirologija, za sve lamele, kako sam skapirao... Već par puta ih odbijaju za priključenje na komunalnu i drugu infrastrukturu.

Što se tiče penala, po ugovoru (verujem da je svima manje više isti sadržaj) imaju pravo 3 meseca kašnjenja bez penala. Dakle za lamele B i C oni bi trebalo sa penalima od kraja septembra.

Vrh