Šta je novo?

Linijski park od Beton hale do Pančevačkog mosta

Naravno da ima mesta. Ne bi Novak centar izgubio ništa da se pomeri sve par desetina metara od reke.

Ali to nabijanje zbog više gradnje... Zgrade se nabijaju uz ulicu, uz reku, slobodan prostor postaje misaona imenica.

Ne bi izgubio ni da je par kilometara od reke. Originalno su ti teniski tereni trebali da budu kod Savskog nasipa na NBG...

Ne radi se ovde samo o terenima nego ce se raditi i objekti od 6 spratova, hotel... Verovatno sve u stilu Beograda na vodi...

Taj kancer se sada širi celim gradom.
 
Oва тема је стара ево скоро 3 године и има 30 хиљада порука и нису ни рашчистили простор где треба да се гради а камоли ишта изградили

Постаје мало бламирајуће више дискутовати овај пројекат док се не мрдне са мртве тачке а само ствара позитиван "еколошки" публицитет за режим коме то одговара

Кад је требало да секу дрвеће зарад гондоле преко Калемегдана урадили су то у рекордном року, овде не могу да омогуће људима честит прелаз до реке 3 год а камоли икакав зелени појас и парк
 
Отприлике ће доћи бравари из зеленила са камионом да скину ограде ка бившој прузи и то ће да сниме као почетак радова.
 
Prošao sam danas biciklom od Marine Dorćol do Brankovog mosta. Ništa od Linijskog parka ove nedelje
 
- Biće nam potrebno tri godine da završimo Linijski park, jer postoji jedan broj nelegalnih i legalnih objekata koje ćemo morati da uklonimo kao i stare železničke šine.
A zna se da je uklanjanje šina veoma težak posao koji utiče na dužinu roka.
Iskreno, čudi me da su krenuli logično, od već postojećeg dela, a ne sa kraja, pa da za 10 godina dođu do Beton hale. Na žalost, to mi govori da su vrlo svesni da nema šanse da "napadnu" ostale delove, no, nije da je neočekivano.
 
Početak radova biće poseban dan. Spektakl će započeti počasnom vožnjom Vesić-mobila trasom linijskog parka, a svečani ručak će biti održan ispod Pančevačkog mosta među stanovnicima Distrikta 9 (tzv. higijensko naselje). Biće to obeležavanje izgradnje nove veze između Beograda na vodi i Distrikta 9.
 

Prilozi

  • Soweto.jpg
    Soweto.jpg
    545,8 KB · Pregleda: 165
Voleo bi da uklone onaj restoran koji je od Beton hale do kule Nebojša. Neverovatno mi je da je tamo neko dobio dozvolu za restoran i to tik do vode.
 
Iskreno, ako se prostor proširi preko pruge do bulevara, ne smeta. Naravno, logika vlasti je ili da oni imaju kafić na fenomenalnoj lokaciji ili niko.
 
Ширење до булевара је опасно по остатке приобалних зидина старог Београдског града.
 
Ovo za 3 godine da urade ceo park je čista laz. Prosto nemoguće.
Pogotovu pričamo o delu od toplane do pančevca...
 
У сушини одмах могу да почну са радовима на парку од базена па до Дорћолске марине који је и најшири и најближи постојећим становницима. Остало нити је хитно нити је потребно.
 
Oва тема је стара ево скоро 3 године и има 30 хиљада порука и нису ни рашчистили простор где треба да се гради а камоли ишта изградили.

Постаје мало бламирајуће више дискутовати овај пројекат док се не мрдне са мртве тачке а само ствара позитиван "еколошки" публицитет за режим коме то одговара..

Ovo bi komotno moglo da stoji (uz minimalne prepravke cifara) u uzglavlju mnogih tema na ovom forumu.. 😢
evo ovako, iz prve, tunel Kamenička_despota Stefana, bulevar patrijarha Pavla, proširenje bulevara kralja Aleksandra, BAS, UMP, SMT..


E22CD77F-0903-477B-9D3A-4886564C3173.gif.7058572020d62130c25e2d3f7c5240b7.gif
 
Tako je, postoji X broj tema o kojima diskutujemo vec citavu deceniju, a da se nije ni za pedalj maklo u realizaciji.
Linijski park u odnosu na njih deluje kao gotova stvar.
 
И у односу на све инфраструктурне пројекте (УМП, СМТ, Т6, БАС, железнице, нова Кумодрашка, продужетак Јужног булевара, проширење Булевара Краља Александра, проширење Макензијеве, санација Панчевца...) Линијски парк је пројекат од најмањег приоритета.
 
Дизајнер овог приказа се толико посветио да је на овим степеницама што иду у реку уцртао и штроку која је реално неизоставна на нашем приобаљу. :ROFLMAO:
lin-park.JPG
 
Znaci, ides tako lepim bastama linijskog parka oko donjeg grada i u jednom momentu samo udaris u djokoviceve teniske terene..
 
Da je malo mozga, pa da se tereni malo premeste, a da se ostavi slobodan prostor za proširenje u slučaju nekog turnira. Nešto kao livada gde se održava Bir fest.
 
Oвај део код куле Небојша је лоше осмишљен. Густа вегетација гуши кулу и зидине који би морали да доминирају у погледу са воде. Било би добро да се у зони тврђаве све поплочане подлоге и разни зидићи изграде од опеке, камена и калдрме а стубови расвете да буду исти као у Доњем граду. Лош одабир је и плава боја подлоге за бициклистичку стазу. Плашим се да ће ипак овде доминирати бетонске конструкције с обзиром да је извођач Зеленило и да ће решења бити слична онима у парку Ушће.
 
Vrh