Šta je novo?

Linijski park od Beton hale do Pančevačkog mosta

Koridor 12: Shandong Hi Speed grupa izvodi radove na Lotu 3 Petlja Dunavski kej sa odmaralistem za bicikle trotinete i kolica za bebe.

1752841454777.png

U tom delu nece biti prirodnog hlada, tako da ce vrv pola sadnica koje se tu zasade biti osusene do kraja prvog leta, osim ako ne bude postojao neki sistem navodnjavanja, u sta sumnjam.

U tom delu nece biti prirodnog hlada, tako da ce vrv pola sadnica koje se tu zasade biti osusene do kraja prvog leta, osim ako ne bude postojao neki sistem navodnjavanja, u sta sumnjam.
Ko zna, ako ga povere ovima što održavaju BnV, može dobro da ispadne.
E sad, pitanje ekonomske logike i smisla tako nečega je već drugo pitanje.

Koridor 12: Shandong Hi Speed grupa izvodi radove na Lotu 3 Petlja Dunavski kej sa odmaralistem za bicikle trotinete i kolica za bebe.

Pogledajte prilog 245107
Гледајући ово посебно ми је драго што је тим чији сам био део у својој зони испројектовао заиста парк са заиста зеленилом и једном "дивљом" оазом, између осталог, предвиђајући да ће други тимови потрпати све и свашта у своје зоне и недовољно основног садржаја паркова - зеленила.

Гледајући ово посебно ми је драго што је тим чији сам био део у својој зони испројектовао заиста парк са заиста зеленилом и једном "дивљом" оазом, између осталог, предвиђајући да ће други тимови потрпати све и свашта у своје зоне и недовољно основног садржаја паркова - зеленила.
Mozes li da nam pokazes deo koji ste vi radili? naravno ako imas pravo to da postavis.

Последња зона 10 која је била нивелацијски, саобраћајно и урбанистички вероватно најкомплекснија зона целог парка. На нас је пао избор за ту зону вероватно јер је образложење за победу на конкурсу било да смо се истакли урбанистичком анализом околине Линијског парка (ту је стечено знање праћењем беобилда 15 година имало свог великог удела).

lp1.JPG

Linijski park CELINA 10_ TIM 4_4.jpg

Linijski park CELINA 10_ TIM 4_3.jpg

Како сам био део четворочланог тима морао сам да се помирим са одлуком остатка екипе да предвидимо уклањање оног лучног "растафари" моста. Такође, гурао сам да целокупна форма парка, пешачких и степенишних површина буде органскија а не само "оаза" део на самом крају парка до Панчевца.

Poslednja izmena:
Stvarno ima mnogo vise zelenila.
Steta za Rastafari most, s'obzirom da nema pruge ispod mogao je da ostane kao ukrasni deo parka eventualno da se pretvori u pesacki most, neka funkcija je mogla da mu se nadje

Није био проблем сами мост колико његови приступни насипи. Они су свакако морали да буду уклоњени како би тај кључни део парка уопште могао да функционише са својим краком ка Деспота Стефана. Морала би нека нова подзидна конструкција да се изгради или постојећа да се ојача. Проблем су и овај предвиђени надвожњак као и рампа са Панчевца.

Свакако мислим да је мост требало сачувати и "подвући" му неку нову функцију испод конструкције. Сад се више и не сећам аргументације детаљно. Али смо се интерно доста спорили око тога. :)

Густина зеленила је феноменална, а одушевљен сам осмишљеним садржајима испод надвожњака. Ако добро видим у плану је замена лучног "дуга" мостића?

Последња зона 10 која је била нивелацијски, саобраћајно и урбанистички вероватно најкомплекснија зона целог парка. На нас је пао избор за ту зону вероватно јер је образложење за победу на конкурсу било да смо се истакли урбанистичком анализом околине Линијског парка (ту је стечено знање праћењем беобилда 15 година имало свог великог удела).

Pogledajte prilog 245209

Како сам био део четворочланог тима морао сам да се помирим са одлуком остатка екипе да предвидимо уклањање оног лучног "растафари" моста. Такође, гурао сам да целокупна форма парка, пешачких и степенишних површина буде органскија а не само "оаза" део на самом крају парка до Панчевца.
Objektivno da li mislis da ce staze sa ovim drvenim pragovima izdrzati duze od godinu dana? Mislim da nam je Karadjordjeva, Beton hala a i svaka drvena klupa dobar pokazatelj da te stvari ne funkcionisu sa nasim odrzavanjem.

Објективно - Неће их ни бити. Кад погледате пдр линијског парка видећете да су ову зону максимално поједноставили.

Иначе, у питању су издигнуте стазе/платформе које би биле свакако знатно трајније од ових досадашњих покушаја. Нешто попут дрвеног мола на сувом.

Koji su ovi objekti u neposrednoj blizini parka, jel to nešto što grad planira da urbanizuje ili vaš predlog kako bi izgledali susedni blokovi?

IMG_7394.jpeg

Горе кубуси из пдр-а, доле, ка Деспота Стефана нешто "наше" извучено из граница парцеле.

У пдр-у тај блок је под најнижим нивоом заштите. У преводу може да се сачува индустријско наслеђе али не мора, дакле неће. Био сам за то да се прикажу постојећи објекти и сугерише институцијама да се сачувају и дигну на виши ниво заштите.

Vrh