Šta je novo?

Linijski park od Beton hale do Pančevačkog mosta

Pre će biti da tebe muči. Ja činim onako kako mislim da je ispravno, pa nek sam 100x u krivu. Živiš u inostranstvu i pričaš kako bi se tvoja generacija vrlo rado vratila u Srbiju, ali osim priča ništa konretno nisi uradio po tom pitanju. A kad dođeš ovde, diviš se svemu, a realnog dodira sa istim baš i nemaš, jer potrebno je da živiš ovde da bi iskusio sve čari realnog života. Ovo se ne odnosi samo na tebe, nego na mnoge koji žive u inostranstvu. Shodno pomenutom i moje pitanje vezano za park i izbore. Ali umesto toga dobih potenciranje grupacije ljudi koja nije uopšte bitna u kontekstu šire priče.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864878#p864878:1dnc7uim je napisao(la):
solecar » Pet Jul 16, 2021 2:49 pm[/url]":1dnc7uim]Pre će biti da tebe muči. Ja činim onako kako mislim da je ispravno, pa nek sam 100x u krivu. Živiš u inostranstvu i pričaš kako bi se tvoja generacija vrlo rado vratila u Srbiju, ali osim priča ništa konretno nisi uradio po tom pitanju. A kad dođeš ovde, diviš se svemu, a realnog dodira sa istim baš i nemaš, jer potrebno je da živiš ovde da bi iskusio sve čari realnog života. Ovo se ne odnosi samo na tebe, nego na mnoge koji žive u inostranstvu. Shodno pomenutom i moje pitanje vezano za park i izbore. Ali umesto toga dobih potenciranje grupacije ljudi koja nije uopšte bitna u kontekstu šire priče.

Ne muci tebe sto non stop pises o tome, ali zato muci mene sto mi smeta sto kada otvorim forum o arhitekturi i gradjevinarstvu, na sve strane vidim kako botujes. Zanimljiv pogled na svet. :) Sa takvi stavom jos dugo dugo neces moci nista da promenis. :D

Ni deset puta nisam spomenuo, ali ono baš je super kada neko ko ne živi više ovde i izgubio je vezu sa gradom (dolazi turistički ili da na kratko vidi rodbinu) govori kako mi koji živimo ovde preko cele godine (izuzev odlaska na godišnji odmor), ustvari treba da srećni što se radi i što se uređuje i kako uostalom treba da živimo.

A što se tiče botovanja, da si ti meni živ i zdrav, promenio sam ja razne stvari, ili radim na tome, ali ne skačem od teme do teme i govorim na sav glas šta sam sve uradio. Nisam od onih kojima je bitno da se na sav glas hvale urađenim. A to što kažem da mi se nešto ne sviđa, to nije zato što sam pun negativizma, nego zato što smatram da se neke stvari mogu i promeniti. Naravno, to nema ko ne vidi, ali zato kada nešto pohvalim, to "vidi" manje od 1% članova.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864858#p864858:1q7omlr0 je napisao(la):
solecar » Pet Jul 16, 2021 12:53 pm[/url]":1q7omlr0]Nisu oni jedini koji glasaju u Beogradu, a i oni su najmanje bitni u celoj ovoj priči.

Slažem se da su nebitni, ali predstavljaju primer mnogo toga, pa između ostalih deo mase današnjih glasača. Da se vratimo temi i kontekstu:

Recimo da zaista izgrade ovaj park i vežu sve od Pančevačkog mosta, preko 25. maja, do Ade Ciganlije, recimo za 5 godina (ne gađam reaan datum, već potpuno proizvoljno lupam rok). Šta ostaje između Ade Huje i tog parka? Distrikt 9 čiji sam snimak postavio.

Pošto DragaSt smatra da je bolje da se ja ništa ne pitam (poruku je verovatno izbrisao tokom nekog lucida intervale), da sam i ja verovatno nečiji "bot", i da je ok sp..čkati 70 milki u betonski park pored favele, onda treba tog patriJotu smestiti u taj ekskluzivni deo grada, kada odluči da se vrati da živi život dostajan čoveka u domovini.

Ali da se nešto pitam, recimo od tih 70 miliona, bar 50 miliona bih uložio na rešenje problema nehigijenskih naselja, socijalnih problema u njima, obrazovanje, a maksimalno 20 na linijski park. Jer mislim da drveće i zelenilo ne treba da bude skupo kao gradski auto-put Novi Beograd - Surčin. I naravno, ne bih odobravao masovnu seču, investitorski urbanizam itd itd. Ah, da, 20 m je nedovoljno da se neko ugradi. Laku noć svima.

Верујем да ће и та фавела позната као Депонија низводно од Панчевца доћи на ред ускоро. И ако раштркане, те уџерице дивљег нехигијенског насеља су мањи део површине. Већи део ту заузимају шљункаре и базе грађевинскиг предузећа међу којима и Београд пута, поготову ка реци. После тог дивљег насеља до фабрике је буквално чистина.

Od Ada Huje ,pa do Ade, to je stvarno odlična trasa.
Da li je mozda postoji koja skica za Adu Huju?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Да, зеленило ће бити до испод Панчевца, после низводно ће да граде стамбено насеље до новог моста, и низводно од њга ће бити мало парче зеленила.

ada_huja_230616_tw630.jpg

Мост преко Аде Циганлије је годинама стајао у плановима, али је у плановима, на папиру, заувек и остао. Нацрт са мостом по сред рукавца и полуострва Аде Хује, ће вероватно следити исход првобитног решења за мост преко Аде Циганлије.

То полуострво и рукавац, који може да постане језеро као што је учињено и на Ади Циганлији, су предоређени да постану једна лепо уређена природна целина са примереним садржајима. А мост треба померити, као што је измењен и план за мост преко Аде, на правац до садашње фабрике папира, значи на сам почетак рукавца, а не преко средине рукавца !

Толики простор између Панчевачког моста и фабрике папира је довољно огроман за нова насеља. Заиста је време да се схвати да најзад треба имати и мало мере и да неко треба да станује и у другим местима широм Србије.

Том делу града и фали купалиште попут Аде Циганлије. Ја се надам да неће реализовати ове планове са цртежа. Али прво, мора да се среди Миријевски поток.

да, ово са слике је тешка небулоза, купалиште налик Ади Циганлији би било далеко и пријатније, смисленије а и профитабилније на дуже стазе

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=868997#p868997:2wd326cf je napisao(la):
ГЛАС ПРИРОДЕ » 02 Avg 2021 19:54[/url]":2wd326cf]Толики простор између Панчевачког моста и фабрике папира је довољно огроман за нова насеља. Заиста је време да се схвати да најзад треба имати и мало мере и да неко треба да станује и у другим местима широм Србије.
Pa što onda mnogi "trče" da dođu u Beograd?

Почињем да мислим да су и престали да се труде да буду доследни у својим изјавама јер им одговара јавашлук док багери не изађу на терен а онда глуме лудило

Народу причај да се граде вртови а усвајај планове за крмачице док се они међусобно испосвађају паре су већ у џепу

On je podsetio da metro kreće iz Makiškog polja, gde će se nalaziti depo, nastavlja preko Železnika i Belih voda, potom Banovog brda do Savskog trga, gde će se ukrštati prva i druga linija. Dalje nastavlja do Trga republike i potom ka Dorćolu do Bajlonijeve pijace, a nakon toga jedna od stanica je budući linijski park,

ponovo tunel blizu vode?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=873098#p873098:2wgzh46r je napisao(la):
Kailan » Pet Avg 20, 2021 1:48 pm[/url]":2wgzh46r]Почињем да мислим да су и престали да се труде да буду доследни у својим изјавама јер им одговара јавашлук док багери не изађу на терен а онда глуме лудило

Народу причај да се граде вртови а усвајај планове за крмачице док се они међусобно испосвађају паре су већ у џепу
Bageri na Adi Huji su odavno, ali ne grade ništa nego istovaraju šut i šta ti ja znam. Generalno, devastiraju ponovo područje koje je bilo sanirano...

Gde god nadjes zgodno mesto, tu stambeno naselje posadi.

Bice u tom parku puno stanova.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=873854#p873854:1zw1upje je napisao(la):
MC_ » Pon Avg 23, 2021 12:52 pm[/url]":1zw1upje]Bice u tom parku puno stanova.
Slatko mi se masmejao s komentarom :lol:

Mada suština je tužna...

Све је ово празна прича докле год функционишу железнички колосеци ка луци.

Ova tema je šampion, živi aktivno već 2,5 godine a da ni metar od nje još nije ni započet.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=874981#p874981:igb1nezv je napisao(la):
Earthmoving » 26 Avg 2021 16:00[/url]":igb1nezv]Ova tema je šampion, živi aktivno već 2,5 godine a da ni metar od nje još nije ni započet.
Raskrčeni su pojedini delovi od železničkog saobraćaja. :wink:

Lepo ja kažem, pompa ko za kosmodrom, a uloženi trud i napori nula.

Moguće je da će ceo projekat da ispadne velika šarena laža. Ili će samo deliće te celokupne površine da naprave u izolovane iscepkane parkiće, a ostalo da daju pohlepnim investitorima da prave kule i gradove u sokacima iz 19. veka.

Vrh