[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=804423#p804423:j5v7hi8r je napisao(la):
astrodule » 18 Dec 2020 09:30[/url]":j5v7hi8r]Bilo bi super kada bismo imali interne podatke od drugih lanaca koliko im je Lidl oteo tržišta (pazara na mesečnom nivou)
Primera radi, limeta u Maxiju između 1000 - 1200 din, u Lidlu 300 - 400 din.
U Super veru kaki jabuka oko 280 din, u Maxiju 200, a u Lidlu 160 din.
U Super veru jabuke od 150 - 250 din, a u Lidlu do 120 din max.
Dosta voća i povrća zna da bude jeftinije od konkurencije, a kvalitet nije ništa lošiji.
U Super veru je bio povoljna cena hleba, pa je maltene preko noći skočila za trećinu. U Lidlu je povoljnija cena, a peku ga na svakih sat vremena kao i Super vero. Plus što imaju daleko bolju pekaru od većine drugih marketa, a i mašinu za sečenje hleba na kriške.
Meso im je jednim delom jeftinije nego u drugim marketima, ali je upitnog kvaliteta. Kupio slaninu kod njih, pa morao da je bacim, jer je čudno mirisala. Sva sreća pa mi nije upropastila ručak. Piletinu, junetinu i svinjetinu ne kupujem kod njih jer mi se ne sviđa boja.
Jaja su im jeftinija nego kod konkurencije, ali, rekao bih da ih manje prodaju od kako su prestali da ih drže u frižiderima, a preselili u rafove da stoje na sobnoj temperaturi.
Pa onda vrlo često imaju akcije za Coca - cola i Pepsi sa kojima su povoljniji od drugih.
Kako sam čuo od drugih, i sa čokoladom su bolji od drugih marketa.
Pa tu je garderoba i alati...
Imaju veliki izbor zamrznute hrane.
Sapun im košta 30 din, a kod konkurencije 50% skuplje. Povoljna im je i cena pasti za zube.
Čak i ulje sa kojim su startovali sa 99 din, a danas je 135 din, opet je jeftinije od konkurencije, koja drži cenu 135 din samo kad je na akciji, i to samo kada su mnogo dobro raspoloženi.
Pa tu su onda četvoroslojne papirne maramice koje nemaš nigde drugde, pa vlažne maramice su povoljnije nego na drugim mestima.
Jedan deo začina prodaju po ceni od 99 din, u staklenoj bočici, često veće gramaže nego li drugi proizvođači koji nude manje po većoj ceni i u papirnim kesicama.
I cene pojedinih grickalica na meru znaju da budu i po nekoliko puta jeftinije u odnosu na konkurenciju...