Šta je novo?

Lidl Beograd

Ne znam za druge trgovine, ali Aman je baš užasan sa radnim uslovima. Ne mogu da zadrže radnike, a izgleda da ne mogu ni da ih nađu. I najgore je što ne čine ništa da promene uslove kako bi zadržali radnike. Sada za ovaj praznik od ponedeljka su radili normalno, ali im je isto tako plaćeno normalno, kao svaki drugi dan. Imaju 4 slobodna dana mesečno, što vi teoretski bilo svake nedelje jedan slobodan dan. Međutim, sada kada se posmatra oktobar i novembar, radnici su iskoristili ta 4 slobodna dana za oktobar do 27., koji je nedelja. A onda nijedan radnik nije mogao da dobije slobodan dan od ponedeljka do četvrtka. A onda počinje novembar sa prvom nedeljom od tri dana, a ne može se strpati toliko radnika u tri dana da imaju slobodno, jer praktično niko ne bi imao da radi u radnji. Ako jesu, onda bi radnici imali po jedan slobodan dan svake nedelje do 24. novembra i svi bi radili bez slobodnog dana do kraja novembra. Neki ljudi jesu dobili slobodan dan kada nije trebalo, a to je zbog nekog njihovog ranijeg javljanja na posao i slično, kada nije trebalo da rade. Ali to je bilo na inicijativu šefa radnje, dok u firmi to nije viđeno. Dakle, poslodavci uopšte ne gledaju svoje radnike, što se može promeniti uskoro. Jer imam vrlo, ali baš vrlo nezvaničnu informaciju da je Aman kupljen od strane neke strane kompanije, i to veoma ozbiljne. Za sada je to na rekla kazala, iako potiče informacija od strane radnika Amana koji je blizak upravi.
Ako bi ta kompanija došla na srpsko tržište, sa svojim brendom, Lidl bi imao ozbiljnu konkurenciju. A i da imamo slične kompanije kao Lidl, tips Hofer, Spar, Penny, Aldi itd, Maxi, Idea i slično, ne bi preživeli, a da se ne promene ozbiljno.

Lidl Železnik

Na Batajnickom drumu navodno se planira Lidl na mestu srusene ciglane nije proverena info.

To za Batajnicu sam i ja čuo. Teren se nasipa vec mesec dana, velika je to površina. Ja sam čuo da se pravi Aldo magacin, proširuje se firma koja ima bazu prekoputa, i Lidl. Oni su tražili lokaciju u naselju ali su male parcele, a niko nije prodavao plac do placa..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=679832#p679832:39bn09tz je napisao(la):
razgradjevinar » Sre Nov 13, 2019 7:01 pm[/url]":39bn09tz]meni je lidl lanac prodavnica kao i svaki drugi, sa svojim prednostima i manama. pojacao je konkurenciju i u tom smislu sve pohvale ali su mene kao redovnog kupca izgubili zbog, po mom skromnom misljenu, bezobrazne politike kolica kapaciteta omanjeg tamica. meni je kupovina dnevnih/nedeljnih potrepstina usputna aktivnost za koju nemama naviku da pravim planove niti se pripremam na bilo koji nacin. vidim prodavnicu, udjem, kupim sta mislim da mi treba i odem, hvala dovidjenja..

svaki odlazak u lidl je za mene bio mali maltret, trazi kovanice, juri redare za one zetone, otimaj se sa decom za ona kolica sa zastavicama koja su jedina slobodna, tj nezakljucana.. obicno odustanem i onda se probijam do cokoladnog mleka kroz bakice koje voze spomenute korpe-tamice i probaju trenerke, pod jednom miskom mi hleb, pod drugom nesto suhomesnato a ako resim da uzmem i nesto slatko i sok to vec krece da se otima i ispada, bezi po lidlu ... nije mi bilo mrsko da im pisem i pitam planiraju li da kupciam koji nemaju nameru da potrose 50 evra nego bi recimo da potrose 400 RSD omoguce dostojanstvenu kupovinu ili im takvi kupci nisu zanimljivi.. dobio sam pristojan odgovor ali besmislen, oni su jelte analizirali i zakljucili da je meni, tj svima nama, lakse da guram tamica u koja sam stavio jedne napolitanke, dve kifle i makarone kroz babe koje probaju trenerke nego da nosim rucnu korpu u koju bih stavio tih par artikala teskih ukupno 600 grama..

dakle, ja u lidl jednom godisnje, kad mi nestane nutele i kad odvojim stotinjak evra da napunim tamic i guram ga kroz babe koje probaju trenerke, u redovne kupovine u stari dobre prodavnice sa mozda nadrndanim prodavacicama ali sa korpama namenjenim nama obicnim malim kupcima sa budzetom od par stotina dindzi

istog sam bio razmisljanja tj od prvog puta kada sam bio nisam hteo da idem dok nisu uveli mala kolica, nije mi padalo na pamet da se guram ko da dele badava, sada je mnogo lakse. A svakako je lakse barem meni staviti sok, hleb, napolitanke, sunku u mala kolica i odneti do auta nego u korpu koju ne znas gde da stavis kada dodjes na kasu, ne smes da izneses i moras da kupis kesu ukoliko se nisi pripremio i poneo ceger i onda teglenje do auta pod uslovom da kesa ne pukne. Zeton mi stalno stoji u novcaniku, a i skoro uvek vidim neka slobodna kolica. A jedne napolitanke lako stanu u ruku pa na kasu :) ne obilazim deo sa stvarima tako da mi babe sa trenerkama ne smetaju. Tako da sve ima prednosti i mane. Svakako im je asortiman mali pa se podrazumeva i odlazak u tempo bar jednom mesecno u zavisnosti od potreba i zeljenih proizvoda.

jos samo da izmisle kolica sa kiperom :D uostalom barem po meni svi ti veci marketi nisu za kupovinu tipa napolitanki ili limenka soka, sve to mozes kupiti na kiosku bez guzve, ok mozda ces platiti 20din vise ali ces ustedeti minimum 20 minuta svog vremena i isto toliko igoriva. Sad opet svakom svoje.

Pa sigurno niko ne ide svaki dan u Lidl po sitnicu ako mu nije u krugu od 200m ili mu nije usput.

Ja nekada da trafici duže čekam nego u prodavnici.

Ja iz principa ne kupujem u malim prodavnicama gde su cene tih stinica naduvane i preko 30% u odnosu na veću prodavnicu u blizini. Jedino ako se baš potrefi da mi treba u tom trenutku.

mariks":tcrszhri je napisao(la):
jos samo da izmisle kolica sa kiperom :D uostalom barem po meni svi ti veci marketi nisu za kupovinu tipa napolitanki ili limenka soka, sve to mozes kupiti na kiosku bez guzve, ok mozda ces platiti 20din vise ali ces ustedeti minimum 20 minuta svog vremena i isto toliko igoriva. Sad opet svakom svoje.

ok, ali u trafici nemaju jogurt, u pekari nemaju tecnost za sudove i cigare, u mini marketu nema pilece belo... u lidlu ima sve to na jednom mestu i na jednoj kasi ali oni smatraju da je meni lakse da pripremim zeton ili sitne pare, guram tamica kroz babe koje probaju trenerke a btw imaju iste takve tamice, u tom trenutku nepropisno parkirane, zadrzim se duze i mozda potrosim vise .. nego da jednostavno udjem, uzmem prvu slobodnu korpu, za minut proletim kroz celu radnju i uzmem sta mi treba, platim i odem.. meni je ta manipulacija kupaca da se kupac zadzi sto duze i sto vise potrosi vrlo bezobrazna i kad god je tako ocigledna kao sto je to primer lidla i politika tamic prikolica ja odbijam da budem deo toga.

U lidlu je piletina na primer proizvedena u Srbiji ako je to nekome bitno. Nije iz uvoza.

ovo sto je dule napisao, naravno da mi je jedan od lidlovih objekata zgodan da svratim, pa sam i svracao i bio u problemima sa korpom, zato ovo i pisem. u vece nabavke idem nocu u obliznji maksi koji radi 24 casa, obicno budem jedina musterija i osecam se kao kralj :)

nego da jednostavno udjem, uzmem prvu slobodnu korpu,

ni ja ne uzimam kolica kad kupujem sitno, umesto u ruke stavim u moj ceger pa istresem na kasi

Ja u lidlu kada uzimam 4-5 stvari nikada ne uzimam kolica, vec uletim i urukama donesem na kasu, zadrzim se 5-7 minuta...

upravo to

@razgradjevinar

znam da moras da svratis na vise mesta da bi kupio vise stvari umesto na jednom mestu, ali onda ne kupujes sitno vec kupujes 4-5 artikala za koje su potrebna kolica/korpa, a ne samo napolitanke kako si sam rekao. Ako neces da se guras sa babama i trenerkama (opet ne znam zasto prolazis kroz babe i trenerke, a posao si za napolitanke, deo sa stvarima je odvojen od dela za prehranu) onda ces duze cekati na kasi u drugoj prodavnici ili ici posle 24h u maxi koji radi non stop, ali posto vecina vec zaspi tada jer ujutru ide na posao onda to nekome nije opcija. Mala kolica nisu tamic i po meni su ok velicine. Lepo stane i 5 artikala i 30. Neko priprema zeton, neko ceger, neko se gura sa babama, neko ceka pola sata na kasi... svako bira kako njemu odgovara, a na kraju se sve svede na isto ;) Meni bi npr bilo nebulozno da odem u tempo da kupim mleko, dok prodjem od mleka do kase i dok mi prokucaju... Zato kada mi treba jedna stvar obicno platim skuplje na kiosku ili u manjem marketu, po meni ja ustedim jer bar ne potrosim dodatno. Inace i one korpe u tempu su kao mala kolica u lidlu jedino sto je tempo dosta veci. U mom maxiju koji je na 20m od mene i gde skoro uvek cekam po vise od 10-20min na kasi i kad su svi sa korpama bude guzva ili baba koje ispobavaju sir jer je taj maxi mali. Kada mi treba nesto sitno kupim na trafici pored za malo skuplje, meni ok.

И у Метроу нема корпи али зато што је намењен за велепродају. Ја сам данас узео колица тамо због обезбеђења а узео сам само једну ствар. Тамо је доста другачије и нема бриге за гужву јер је никад нема.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Nije mi jasno zašto u Lidlu preko puta Ibarske magistrale, od 8 kasa ( kojih ne treba da bude ), rade samo 2?!

Треба да буде 10 јер је доста оптерећенији од оног код Мека.

Лидл у Железнику се отвара у фебруару.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=684341#p684341:dzhkn2t5 je napisao(la):
Djole Pevcanin » 30 Нов 2019 05:18 pm[/url]":dzhkn2t5]Лидл у Железнику се отвара у фебруару.

Не, него за празник рада - 01. маја 2020.

Имам инфо да је у фебруару и да се конкурс отвара од Нове године. И мени је било нелогично кад сам чуо.

Да ли су и на неким другим Лидловим паркинзима постављене рампе као на Тошином бунару?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=685107#p685107:21w7p2fc je napisao(la):
paradox polje » 42 minutes ago[/url]":21w7p2fc]Да ли су и на неким другим Лидловим паркинзима постављене рампе као на Тошином бунару?

Na Tošinom bunaru mi se čini da još uvek nisu u funkciji.

Apsolutno su potrebne rampe svuda gde je haos sa parkiranjem.

Vrh