Šta je novo?

Leva obala Beograda -Borča- Ovča-Krnjača-Kotež Padinska Skela-Kovilovo-Ritovi

Da je cela Borča takva, bilo bi to sasvim fino naselje za život. No, nažalost, ono što je urađeno sa ostatkom tog ogromnog prostora je za bogu plakati ...
Остали центри (блоковска насеља) су слични. Центар 3 је дефинитивно најбољи, али 4 и 5 су исто крајње уређени. Центру 1 и 2 треба мало освеживања. Да се обнове фасаде, да се уведе гас и да се регулише претварање гаража у станове (у једној таквој је последње дане свог живота провела Маргита Стефановић). Уз мало напора, могу бити одлична насеља.
Стара Борча је исто пристојно уређено насеље. Једини већи проблем је врачаризација (претварање породичних кућа у стамбене зграде), али то још није узело великог маха.

За Богу плакати су насеља са друге стране Зрењанинског пута. Ипак, језгро Борче је мање више као свако друго насеље у Београду.

Најспорнији су сокаци дуж Зрењанинца који су Врачарски образац урбанизма. Борча и Котеж, плански грађњни делови, су ништа ништа гори од Карабурме, Миријева, Коњарника, Миљаковца, Бањице, Церака, Звездаре око Олимпа, можда и пријатнији негде због ниже спратности.
Да се направе два нова моста преко Дунава (продужетак Цвијићеве кроз луку и продужетак Тадеуша Кошћушка поред 25. маја), ова насеља би постала пожељнија.

Најспорнији су сокаци дуж Зрењанинца који су Врачарски образац урбанизма. Борча и Котеж, плански грађњни делови, су ништа ништа гори од Карабурме, Миријева, Коњарника, Миљаковца, Бањице, Церака, Звездаре око Олимпа, можда и пријатнији негде због ниже спратности.
Да се направе два нова моста преко Дунава (продужетак Цвијићеве кроз луку и продужетак Тадеуша Кошћушка поред 25. маја), ова насеља би постала пожељнија.
Meni je Borča 3 bolja i od mnogih izvikanih naselja koja su popularna trenutno i važe za uređena i prestižna.
Novi mostovi bi dodatno sve urbanizovali, a posebno Kotež, staru Borču i Borču 3. Verovatno bi se prazni delovi između spojili novom gradnjom.

1733945929214.png

Биће ипак станови. Евентуално неки локали.

Kakvo vam je misljenje o Gemaxovim zgradama iza METRO-a?
Po meni lep kraj,šteta što nije završen do kraja..
Tu je i Porshe,British Motors,karingtonke one..Šteta što je okolo krenulo da se gradi bez ikakvih planova..

Kakvo vam je misljenje o Gemaxovim zgradama iza METRO-a?
Po meni lep kraj,šteta što nije završen do kraja..
Tu je i Porshe,British Motors,karingtonke one..Šteta što je okolo krenulo da se gradi bez ikakvih planova..
Meni taj deo deluje lepo, ali samo video sa zrenjaninca. Čudno da nisu nastavili, mislim da tamo ima još puno mesta i moze po planu da se gradi.

Vrh