Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Pitanje za ljude koji planiraju da izdaju stan u kvartu, koju cenu planirate (sa kojom kvadraturom)?

Komsije i kreditni saborci, niko da podeli uslove kod banke? 😔
Ja sam se odlucio za Intezu i to promenljivu kamatnu stopu, OTP je bio konkurentan prosli mesec pa su odlucili da podignu marzu za 0.5%.

za fiksnu kamatnu stopu - da li je neko dobio bolju ponudu od trenutne Intesa (4.49%)?
To je najbolje sto mi je nudjeno, ERSTE mi jeste nudio bolju kombinovanu prvih par godina ali im je marza bila dosta jaka posle prve 3 godine.

Isto sa obzirom da se EURIBOR stabilizovao oko 2% i situacije u drzavi tesko da ce biti boljih ponuda od te po meni.

Screenshot 2025-08-19 at 08.12.08.png

Novi zahtev za lokacijske uslove za elektranu / infrastrukturu, prosli je bio podnesen 15.5 pa odbacen 28.5, nadajmo se da ce ovaj biti usvojen pa da ce krenuti sa radovima u septembru.

Ima li iko info u vezi sa katastrom/notarima? Ja sam cuo neproveren info da "nece skoro i ne zna se kad ce", sa velikom rezervom naravno

Ima li iko info u vezi sa katastrom/notarima? Ja sam cuo neproveren info da "nece skoro i ne zna se kad ce", sa velikom rezervom naravno
Kacio sam ja ovde:

Kazu na redditu da su juce oko podneva izgleda bili proradili sto se tice overa i katastra, da jedino deo sistema za vadjenje izvoda iz knjige rodjenih/vencanih nije radilo pa je to moralo na drugom mestu da se odradi.

To bi valjda trebalo danas da proradi pa ce sve moci regularno da se obavlja, e sad ako su slagali mene onda sam i ja slagao vas :)

Cuo sam se sa prodajnim timom Kvart64 u vezi ostava koje ste pominjali.
Ostave jos uvek nisu pustene u prodaju. Cena ce biti 900e po kvadratu + PDV. U rasponu su garaze od 6 do 22 kvadrata. To ce se voditi kao zajednicka imovina, samo kupac ima pravo na koriscenje (neko je ovo vec pisao da stoji po ugovorima).

Nisam pitao da li ce svima biti ponudjene ili samo kupcima vecih stanova (sto je neko ovde pominjao).

Nisam upoznata da li postoji uslovna primopredaja, pa imam par nedoumica, ako neko od vas ima vise iskustva...
Da li ovakva primopredaja (potpisivanje zapisnika bez trajnih prikljucaka) znaci da, u slucaju da isti ne budu obezbedjeni ni do januara, kupac gubi osnov za potrazivanje penala, jer je potpisao primopredaju?
Posto je dostupna tehnicka struja/voda za nuzne potrebe, da li moze da se desi da investitor kupcima koji su potpisali zapisnik, na kraju tog perioda izda racun za pokrivanje tih troskova, iako kupci u tom periodu ne zive u stanovima?
Posle primopredaje, troskovi odrzavanja prelaze na kupce? Ako neki kupci sada potpisu primopredaju, a neki sacekaju do ispunjenja ovog uslova, kako se to tretira?

Nisam upoznata da li postoji uslovna primopredaja, pa imam par nedoumica, ako neko od vas ima vise iskustva...
Da li ovakva primopredaja (potpisivanje zapisnika bez trajnih prikljucaka) znaci da, u slucaju da isti ne budu obezbedjeni ni do januara, kupac gubi osnov za potrazivanje penala, jer je potpisao primopredaju?
Posto je dostupna tehnicka struja/voda za nuzne potrebe, da li moze da se desi da investitor kupcima koji su potpisali zapisnik, na kraju tog perioda izda racun za pokrivanje tih troskova, iako kupci u tom periodu ne zive u stanovima?
Posle primopredaje, troskovi odrzavanja prelaze na kupce? Ako neki kupci sada potpisu primopredaju, a neki sacekaju do ispunjenja ovog uslova, kako se to tretira?
Verujem da Greda sigurno ne bi rizikovala svoju reputaciju takvim postupcima.
Koliko sam ja razumeo, deo stanova je završen i sada nas pozivaju da ih pregledamo i prijavimo eventualne nedostatke.
Sam ugovor ostaje nepromenjen – ukoliko useljenje ne bude moguće do roka navedenog u ugovoru, oni će snositi obavezu plaćanja penala.

Bio do stana. Kako sam i pretpostavio, samo su želeli da se pregleda od strane kupca i daju primedbe (ukoliko ih ima) koje se mogu ispraviti odmah.
Naravno, napomenuli su da i kasnije ako se nešto uoči nakon useljenja, može se prijaviti (neke stvari je nemoguće videti na prvi pogled).
Generalno utisak mi je da je pozitivan, deluje dobro odrađeno.

Bio do stana. Kako sam i pretpostavio, samo su želeli da se pregleda od strane kupca i daju primedbe (ukoliko ih ima) koje se mogu ispraviti odmah.
Naravno, napomenuli su da i kasnije ako se nešto uoči nakon useljenja, može se prijaviti (neke stvari je nemoguće videti na prvi pogled).
Generalno utisak mi je da je pozitivan, deluje dobro odrađeno.
Pa svakako bi trebalo prilikom primopredaje sastavljati opet zapisnik o nedostacima zar ne?

Pa svakako bi trebalo prilikom primopredaje sastavljati opet zapisnik o nedostacima zar ne?
Pretpostavljam da je tako, nisam do sada kupovao nekretnine :)
Ali ovo je svakako preliminarno, da kupci odmah mogu dati neku sugestiju / zamerku.
Navodno, oko 15/9 očekuju da će predati prve ključeve.
Većina stanova koliko sam video je gotova.

Okacicu ovde neku "checklistu" koju sam video da je neko kacio ranije prilikom primopredaje sta je sve proveravao.
Verujem da ne moze sve da se isproverava sada, ali okacicu opet kada krene primopredaja pa ljudi mogu da obrate paznju (ko nije da kazemo spretan da proverava sve).

Prilozi

• Primopredaja Provera.pdf
    43,8 KB · Pregleda: 64
Vrh