Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Da da, to bi trebalo da je jugozapad. Upravo zbog dnevne svetlosti i popodnevne osunčanosti preferiram tu stranu. Samo me dosta brine šta će se i kada tu graditi, kao i kako će sve to u međuvremenu izgledati…
Vec je poznato sta ce se tu graditi, gradice se Green Line projekat:

Ali gledacete gradiliste / fabrike sigurno jedno 5-10 godina, da li vam je to OK zarad bolje osuncanosti je sad na vama da procenite.

Meni sada ni strana A i B lamele koja gleda kao Airport garden ne izgleda kao loša opcija, to je neki severoistok ali više istok, bilo bi sunca u proleće i leto nekoliko sati.
Ili to ili čekanje E/F za orijentaciju ka dvorištu, a do tada se da 10-15k za rentu.

Vec je poznato sta ce se tu graditi, gradice se Green Line projekat:

Ali gledacete gradiliste / fabrike sigurno jedno 5-10 godina, da li vam je to OK zarad bolje osuncanosti je sad na vama da procenite.
A kakav je plan za Green Line? Nisam video na netu i ovim forumima kada je plan izgradnje, završetka, kad se rusi IMT i slično?

Suludo je misliti da nece zaziveti taj projekat, pa ja znam vec sad 3 osobe licno koje cekaju da tamo kupe stan kad krene prodaja...

Mislim da ce gradnja da krene posle Expa, sns je u frci dal ce stici da uradi expo na vreme, nemaju ni buldozer u rezervi. Kad Expo bude gotov, krenuce svom snagom na Green Line, ako jos budu na vlasti.

Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk

Green Line je licni BNV sns-a. Sve pare idu u jedan dzep, tako da ce prioritet biti na strani Green Line. Zivi bili pa videli.

Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk

Zemljište IMT-a kao i Green Line projekat pripadaju kompaniji ABL Solvent čiji je vlasnik takođe vlasnik Alta Banke. Obzirom da većina ljudi povezuje Alta Banku sa vladajućom koalicijom, može se pretpostaviti da ne bi trebalo da bude puno prepreka u realizaciji projekta. Sa druge strane, poslednjih dana kruže glasine da Alta Banka prestaje da plasira dugoročne kredite što bi se u svetlu trenutnih političkih nemira moglo protumačiti kao određena neizvesnost za Alta Banku pa samim tim i povezana lica. Na kraju dana zemljište je zemljište i nešto će se sigurno izgraditi samo je pitanje vremena. Planovi za Delta District su napravljeni početkom 2000. pa i prvi pokušaji izgradnje.

Digresija: Koliko je realan render zelenila unutar Kvarta64? Na renderu, visina drveća dostiže 4. sprat, što je visina od oko 12-13m, konteksta radi drveće visine oko 10m u većini slučajeva ima koren koji ide do dubine 1-1,5m. Gledajući fotografije gradilišta, ne deluje mi da je krov garaže nešto puno niži od prizemlja, pa se pitam kako će to funkcionisati sa drvećem?

Poslednja izmena:
Zemljište IMT-a kao i Green Line projekat pripadaju kompaniji ABL Solvent čiji je vlasnik takođe vlasnik Alta Banke. Obzirom da većina ljudi povezuje Alta Banku sa vladajućom koalicijom, može se pretpostaviti da ne bi trebalo da bude puno prepreka u realizaciji projekta. Sa druge strane, poslednjih dana kruže glasine da Alta Banka prestaje da plasira dugoročne kredite što bi se u svetlu trenutnih političkih nemira moglo protumačiti kao određena neizvesnost za Alta Banku pa samim tim i povezana lica. Na kraju dana zemljište je zemljište i nešto će se sigurno izgraditi samo je pitanje vremena. Planovi za Delta District su napravljeni početkom 2000. pa i prvi pokušaji izgradnje.

Digresija: Koliko je realan render zelenila unutar Kvarta64? Na renderu, visina drveća dostiže 4. sprat, što je visina od oko 12-13m, konteksta radi drveće visine oko 10m u većini slučajeva ima koren koji ide do dubine 1-1,5m. Gledajući fotografije gradilišta, ne deluje mi da je krov garaže nešto puno niži od prizemlja, pa se pitam kako će to funkcionisati sa drvećem?
Na delu gde je na renderu visoko drveće nema garaže ispod, već je zelenilo u direktnom kontaktu sa tlom. Po PDR-u 40% placa mora da bude u direktnom kontaktu sa tlom, tj da ne postoji ništa ispod i iznad zemlje.

1745307715707.png

Po projektu su zelene površine minimalno 70% placa a biće ostvareno 70.3%, dok u direktnom kontaktu sa tlom će biti oko 70 ari, tj 40.4% placa. To uključuje ka ulici oko cele zgrade, i ovaj deo u sredini kompleksa.

Izvukao sam sa snimka koji si ti napravio screenshot, crvenim sam obeležio gde će zelenilo biti u direktnom dodiru sa tlom.

1745308015295.png

Ne vidim prepreke da tu budu posađene visoke sadnice jer koren nema prepreku da ide duboko u zemlju. Jedina prepreka koju vidim jeste vreme, jer će biti potrebno jedno 10ak godina da sadnice dostignu neku pristojnu visinu i veličinu krošnje. Visoke vegetacije neće biti u delu gde je krov garaže, samo pejzažno zelenilo.

1745308283035.png

To je manje više ovaj deo koji sam obeležio crvenom na renderu.

1745308364908.png

I takođe ova rupa u sredini na tehničkom nacrtu. Ta rupa u sredini je nekih 16 ari prema razmerima na ovom tehničkom crtežu. Sasvim dovoljno za neke lepe sadnice.

Vrh