Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Edit:
Svaka cast na istrazivackom radu, ovo su jako korisne informacije. Hvala puno na odgovorima

Imajuci u vidu sve navedeno ovo ne predstavlja problem kupovine stana u Kvartu64 sa standardnim stambenim kreditom?
Nema na čemu, drago mi je ako sam pomogao. Naravno, tu nema nikakvih problema, ja deo stana isplaćujem iz kredita. Čekam da Greda javi da je Lamela C došla na 80% izgrađenosti i krećem u proces odobrenja kredita :)

Inače prošle nedelje su pozvani kupci u Lameli C (a verujem i u D) da dođu da izaberu pločice za kuhinju i kupatilo. Izbor je isti kao i za Lamele A i B, tj ovo je ponuđeno (jeste već postavljeno pre ali evo opet da postavim):

Kupatilo:
1743071245496.png

1743071254378.png

Kuhinja:
1743071270217.png

1743071330965.png

Nema nikakvog kombinovanja, samo ove kombinacije kao na fotkama. Mi smo pokušali da zamolimo da iskombinujemo pločice iz kuhinje sa pločicama iz kupatila (lična preferencija oko estetike, ovaj dizajn drveta nam nije baš nasrećniji odabir u kombinaciji sa pločicama koje imaju šaru) ali nisu želeli da pristanu.

Nisu iste plocice, na slici kupatila se razlikuje tip plocica u odnosu na ono sto su nudili u fazi 1.
Ranije su nudili Shabby Alder 20x120 a sada nude Padouk Nut 20x120

Isto vise nije Calacata Borghini LCP vec Calacata LCP

Nije velika razlika ali eto, primetio sam :)

Nisu iste plocice, na slici kupatila se razlikuje tip plocica u odnosu na ono sto su nudili u fazi 1.
Ranije su nudili
Ranije su nudili Shabby Alder 20x120 a sada nude Padouk Nut 20x120

a sada nude Padouk Nut 20x120

E bravo, hvala. Drago mi je da su ovu "belu" zamenili za pločicu sa blažom šarom.

Ali svakako ne bi dobio subvenciju od države jer se Kvart ne gradi uz pomoć projektnog finansiranja Banke, kao što je naveo Dzoni103 u prethodnoj poruci.

Po trenutnom predugovoru koji sam ja potpisao, u slučaju jednostranog raskidanja predugovora od strane kupca, gubi se kapara.

Da odgovorim na tvoje pitanje @mir "Ne znam šta se dešava ako se sklopi predugovor sa investitorom i uplati učešće,a u trenutku kad izgradjenost bude 80%,a nema više novca za subvencije od strane države?" - do ovog slučaja ne može ni doći jer u Kvartu64 ćeš moći da kupiš stan preko subvencionisanog kredita tek kada se stan uknjiži. A do tog trenutka pitanje da li će biti dostupnih stanova i po kojoj ceni će ići.

Ali svakako ne bi dobio subvenciju od države jer se Kvart ne gradi uz pomoć projektnog finansiranja Banke, kao što je naveo Dzoni103 u prethodnoj poruci.

Po trenutnom predugovoru koji sam ja potpisao, u slučaju jednostranog raskidanja predugovora od strane kupca, gubi se kapara.

Da odgovorim na tvoje pitanje @mir "Ne znam šta se dešava ako se sklopi predugovor sa investitorom i uplati učešće,a u trenutku kad izgradjenost bude 80%,a nema više novca za subvencije od strane države?" - do ovog slučaja ne može ni doći jer u Kvartu64 ćeš moći da kupiš stan preko subvencionisanog kredita tek kada se stan uknjiži. A do tog trenutka pitanje da li će biti dostupnih stanova i po kojoj ceni

Ja koliko shvatam jedan od osnova za subvencionisani kredit je isti kao i kod drugih kredita a to je da se moze upisati hipoteka na objekat.

Ako se prvi put prometuje nekretnina od strane investitora trebalo bi da moze da se uspostavi kredit ako je objekat na 80%.

Ako bi stan morao biti uknjizen eliminisalo bi dosta novogradnje (sve bez projektnog finansiranja banke i sve bez upotrebne dozvole)

Ali najbolje je zvati banku pa se raspitati ( ili npr kredium )
Kontaktirala sam Kredium,potvrdili su tačku 6.

Ja sam preko Grand Stara u lameli C i takodje me niko nije kontaktirao za odabir plocica i parketa.. kontaktiracu ih danas

Da li je mozda neko kupio stan u kvartu64 na VI od VII spratu..pitam zbog povucenog sprata. Da li znate koliko je povuce ili da li mislite da je rizik kupiti stan na VI jer je iznad povucen sprat.

Meni je npr tu zasmetalo što stanovi na šestom spratu imaju spuštene plafone(2.65 cm) ali samo do pola stana tj samo do onog dela dokle ide terasa povučenog sprata, dok je u ostalim delovima čak viši od ostalih u vertikali što je npr super(2.81 cm).
Što se tiče hidroizolacije ona je obično odrađena dobro u novogradnjama ovog tipa i ne bi trebalo da bude problema ali to ti svakako niko ne može sa sigurnošću garantovati.

Poslednja izmena:
Šta mislite, hoće li Faze I i II stići u roku?
Deluje mi da prilično dobro ide za sad, ako se ne varam rok za prvu fazu je 01.07 što ne deluje toliko teško za postići s obzirom na trenutno stanje.

A rok za Fazu II je 01.05.2026 što meni deluje da je vrlo moguće da dođe i ranije.

Mislim da ce njihovi radovi stici u roku, ali ako bude kao za Airport Garden gde spajanje na infrastrukturu se oduzilo bice kasnjenja.
Tamo vec 4 put podnose neke zahteve na CEOPu, prethodna 3 puta odbijani a svaki put im treba po par nedelja za zahtev.

Jel Greda u obavezi da za fazu I uredi ulicu u kojoj se nalazi lamela C zato sto se deo lamele B nalazi u toj istoj ulici?

Mislim da ce njihovi radovi stici u roku, ali ako bude kao za Airport Garden gde spajanje na infrastrukturu se oduzilo bice kasnjenja.
Tamo vec 4 put podnose neke zahteve na CEOPu, prethodna 3 puta odbijani a svaki put im treba po par nedelja za zahtev.
Te stvari ne spadaju u 80% izgradjenosti objekta? Odnosno gledaju se samo gredini radovi za postizanje 80% izgradjenosti?

Ako sam u toku Faza I jos nije postigla 80% 3 meseca pred rok?

Te stvari ne spadaju u 80% izgradjenosti objekta? Odnosno gledaju se samo gredini radovi za postizanje 80% izgradjenosti?

Ako sam u toku Faza I jos nije postigla 80% 3 meseca pred rok?
Ne spadaju u 80% izgradjenosti, ocekuju u Maju da ce skinuti skele i tada ce biti na 80%, tako su mi rekli sa gradilista
Ostalih 20% je manje vise prikljucenje na infrastrukturu i uredjenje prizemlja i parka, ali to se moze oduziti dosta a primopredaja se ne moze izvrsiti pre nekih od tih stvari

Rok za prvu fazu je 31.07 koliko se ja secam.

Koliko sam razumeo Airport Garden radi pripreme
za spajanje na infrastrukturu (struj, voda, optika) i kopaće za to do Mercedes salona (Emil Frey) a na to sto što budu oni kopali, vezivaće se valjda i ostali projekti, tako sam barem razumeo.

Vrh