Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Ako sam dobro razumeo, druga faza jos nije ni krenula, msm izgradnja kopanje i to?
Krenulo je i kopanje i prodaja (Lamela C i D su druga faza, D jos nije pusten u prodaju zvanicno doduse koliko ja znam):

A lamela D kao da je u pripremi na sajtu ovde:
Mada sa obzirom da se stranica zove "untitled" i da nema na sajtu grede nista, verovatno se neko zeznuo tu nesto.

Verovatno ce u sledecih nedelju/dve da to lepo srede, kao da su nesto zabrljali na sajtu projekta :)
Imas ovde snimak:

Ali kacim i sliku za referencu:
Screenshot 2024-10-27 at 23.08.49.png

Krenulo je i kopanje i prodaja (Lamela C i D su druga faza, D jos nije pusten u prodaju zvanicno doduse koliko ja znam):

A lamela D kao da je u pripremi na sajtu ovde:
Mada sa obzirom da se stranica zove "untitled" i da nema na sajtu grede nista, verovatno se neko zeznuo tu nesto.

Verovatno ce u sledecih nedelju/dve da to lepo srede, kao da su nesto zabrljali na sajtu projekta :)
Imas ovde snimak:

Ali kacim i sliku za referencu:
Pogledajte prilog 217346
Legenda si sa svim ovim informacijama. Hvala puno :)

Inace ovaj za*eb koji imaju na sajtu je odlican, jer barem mozemo videti koje su strukture stanova u D lameli.

PS: Sad gledam ovaj snimak, nije mi dobro svaki put kad vidim sta su uradili sa ovom zgradom u TheOne i ovim uglovima... Koji horor... Greda stvarno moze da se pohvali sa najvecom zelenom povrsinom u tom delu NBGa

1730069657748.png

Zna li se sta je ova zgrada i sta ce biti sa njom?

Poslednja izmena:
Legenda si sa svim ovim informacijama. Hvala puno :)

Inace ovaj za*eb koji imaju na sajtu je odlican, jer barem mozemo videti koje su strukture stanova u D lameli.

PS: Sad gledam ovaj snimak, nije mi dobro svaki put kad vidim sta su uradili sa ovom zgradom u TheOne i ovim uglovima... Koji horor... Greda stvarno moze da se pohvali sa najvecom zelenom povrsinom u tom delu NBGa

Zna li se sta je ova zgrada i sta ce biti sa njom?
Ta i zelene zgrade do su poslovni objekti, ilegalno izgradjeni pa legalizovani zakonom o legalizaciji.
Bilo je prica ranije da ce ih rusiti, ali sada sa obzirom da su legalizovani sumnjam da ce ista biti sa njima.

Moze se vise videti iz mog komentara u ovoj temi (br #20 na prvoj strani) kako se one uklapaju u blok, u principu nije katastrofa ali bi bilo super kada bi ih rusili. Mada opet koliko se secam bice ulaza u garaze i sa spoljasnje strane tako da ne bi trebalo da je to velik problem.
Posto cesto setam tu, koliko sam video tu se nalazi neka skola privatna da li bese jezika ne secam se i ko zna koje jos firme tu posluju.

I nema na cemu sto se tice informacija, ja volim da sam u toku sa stvarima jer sam uzeo stan ovde pa usput ne skodi i drugi da su u toku :)

PS: Da, TheOne je horor prva faza sta su radili sa uglovima, ja znam da sam se krstio kada sam video inicijalno taj projekat, mogli su to krsteno napraviti i ne juriti bas svaki eur.
Mada i Airport Garden je po meni tu ispustio loptu, da su samo malo manje zauzeca parcele bili projektovali taj projekat je mogao biti mnogo lepsi i funkcionalniji.

Pozdrav svima od novog clana :)
Zanima me da li obicno u ovakvim projektima izvodjaci radova pristaju na sitne korekcije po zelji kupca?
Tipa da se 2. kupatilo ne oprema sanitarijama ili da se 'unutrasnji' zid malo pomeri.

Pozdrav svima od novog clana :)
Zanima me da li obicno u ovakvim projektima izvodjaci radova pristaju na sitne korekcije po zelji kupca?
Tipa da se 2. kupatilo ne oprema sanitarijama ili da se 'unutrasnji' zid malo pomeri.
Meni su za prvu fazu rekli da nema tih izmena, ne znam za drugu kakva je situacija

Nema izmena. Čak ni najmanjih. I meni je to skroz ok.

Svaka promena zahteva izmenu građevinske dozvole.

Očigledno ima, menjaju se kvadrature prostorija.
Sanitarije takođe utiču na položaj vodoinstalacija.
Kada se pomeri wc šolja to utiče na gradjevinsku dozvolu tako što ceo objekat treba ponovo preprojektovati pa graditi ponovo iz početka...
Takodje i pločice utiču itekako na dozvole...

Kada se pomeri wc šolja to utiče na gradjevinsku dozvolu tako što ceo objekat treba ponovo preprojektovati pa graditi ponovo iz početka...
Takodje i pločice utiču itekako na dozvole...

Pomeranje wc šolje ne utiče, položaj kanalizacionih cevi utiče.

Nisam rekao da pločice utiču na gradjevinsku dozvolu...

Na gradjevinsku dozvolu utiču noseći zidovi tj proračun konstrukcije i to se ne sme dirati.
Sve ostalo po želji, može u kupatilu da bude spavaća soba, cevi mogu da idu kuda hoće...
Investitori generalno neće da se zezaju sa izmenama...

Ne znam da li utice ili ne na gradjevinsku - ali zar sada ne predaju kompletnu tehnicku dokumentaciju, sa svim planovima stanova prilikom dobijanja gradjevinske?
Sitne izmene su moguce kod manjih investitora i manjih projekata. Kod vecih je nemoguce, jer je u pitanju veci broj stanova/kupaca, plus sve to treba ispratiti na terenu sa izvodjacima (jednostavno tehnicka lica investitora koji predstavljaju kontrolu na terenu, trebaju sve izmene od kupaca da imaju kod sebe + individualni pristup sa izvodjacima = to je recept za vece komplikacije na kraju )

Meni su rekli da zbog loseg iskustva ranije da ne daju vise te prepravke, kazu oduzi se gradnja i ceo postupak jer svaki drugi kupac hoce prepravke neke za vece stanove

Pa pazi, verujem da za svaku izmenu koju zahtevaš, mora da se angažuje tehničko lice koje će razmotriti zahteve i da mora ponovo iscrtati planove za stan
Pa onda sve moraš ponovo komunicirati sa izvođačem, plus kontrola koju radi investitor... Bude tu dosta cimanja, koje ljudi zanemaruju i misle da su to sitnice

Pitam se zasto su na bocnom zidu prvog sprata i pola prizemlja lamele B koristili siporeks umesto giter bloka? Nije kao da nesto menja ali je mi je "cudno" takvo saranje. A bas sam nedavno cuo pohvalu vezanu za kvart64 kako je dobro sto ne koriste siporeks.

Kada bi se bar ove hale rascistile kod imt-a pre pocetka green line-a ako se taj projekat uopste i bude radio...bas grozno izgleda okolina oko buducih zgrada.

Kada bi se bar ove hale rascistile kod imt-a pre pocetka green line-a ako se taj projekat uopste i bude radio...bas grozno izgleda okolina oko buducih zgrada.
Slazem se i nadam se da ce se to rascistiti pre nego kupci dobiju kljuceve iz Grede i AG. Bas , bas ruzno izgleda...

Da li je neko kupovao stan na kredit u ovom kompleksu? Ako jeste kako ste dogovorili dinamiku placanja?

Vrh