Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Nema na cemu, pretpostavio sam da ce ljuti sami "Izguglati", nisam hteo da kacim linkove, jer ne znam kakva je politika foruma i tako to, ali eto. Vidim da su im cene malo drugacije u poredjenju sa onim sto sam ovde mogao da procitam za Gredu. Izgleda da je greda poskupela za oko 200 evra od prve faze.

Znamo li sta o Grand Star, koliko su pouzdani i tako to? S obzirom da je ista gradnja kao i Greda, verujem da je sve to manje-vise isto sto se tice ugovora i procedure...

Meni su rekli 3500 m2 za jednoiposobne a 3400 evra za dvosobne bez pdv-a. Ovde vidim malo drugacije cene ne znam koliko su aktuelne.

Pa 50/50 je projekat koliko se secam, 50% investira Greda a 50% Grand Star, verovatno su odlucili da podele prodaju ako zele razlicite cene po m2 / stanovima, u suprotnom ne razumem zasto bi odvajali svakako od svake prodaje pola ide ovom drugom.

Meni u predugovoru pise da sastavljam ugovor sa Gredom ali pise da je suvlasnik Grand Star svakako.

Slike od danas:
media_20241020_170630_7810884598069600758.jpg

media_20241020_170630_4311446417607158914.jpg

media_20241020_170630_312575888988947961.jpg
media_20241020_170630_4836911149122776778.jpg

media_20241020_170630_3773746750464533819.jpg

Cena je slična i kod Grede jer odobravaju 5% popusta na avans.
Nisu spominjali popust na fazno plaćanje (ne preko kredita), doduše nisu nam spomenuli nikakav popust - što smatram propustom osobe koja se bavi prodajom kada smo bili kod njih na sastanku. Takođe nisu nam ponudili da pogledamo materijalizaciju (srećom zapamtio sam na ovoj temi da imaju to izloženo u svojoj kancelariji)

Daju 3% popusta na uplaćeni avans za sve lamele. Za novu lamelu C odobravaju 5% popusta na avans do Novembra čini mi se.

Uslovi kupovine su potpuno usaglaseni sa ponudom Grede Valjevo, tako da su cene, dinamika i nacin placanja potpuno isti.

Malo sam razočaran pristupom prodavaca Greda Valjevo. Oskudna komunikacija, davanje informacija na kašičicu, sve preko telefona i pisana komunikacija mejlom nepostojeća skoro.

Takođe, iznenađen činjenicom da ne žele da promene ni slovo u predugovoru, koji je pritom ceo napisan da štiti prodavca i ostavlja puno prostora za “iznenađenja”.

Kakva su iskustva sa izmenama predugovora sa drugim investitorima?

Malo sam razočaran pristupom prodavaca Greda Valjevo. Oskudna komunikacija, davanje informacija na kašičicu, sve preko telefona i pisana komunikacija mejlom nepostojeća skoro.

Takođe, iznenađen činjenicom da ne žele da promene ni slovo u predugovoru, koji je pritom ceo napisan da štiti prodavca i ostavlja puno prostora za “iznenađenja”.

Ja sam sa advokatom probavao da promenim clanove predugovora za:
Airport Garden
Terminal 10 residence (Mazda preko puta AG)
Kvart64

I niko nije pristajao na izmene ugovora u neku korist kupca. Kao razlog za AG i Mazdu su mi rekli da su im banke vec pregledale ugovore i da bi odstupanja ugrozile sansu za dobijanje kredita.

Tako da sto se mene tice nijedan investitor nije hteo da menja u moju korist ugovor.

Samo da se nadovezem, istina da nisu uopste azurni na mail iz Grede.
Imao sam doduse mnogo gora iskustva od toga prilikom komunikacije sa drugim investitorom pa mi to nije smetalo toliko na kraju 😅

Identično iskustvo. Toliko mi se ogadio proces kupovine, da će komunikacija i ugovor biti jedini razlog da ne uzmem stan kod njih. O Gredi kao gradjevinskoj firmi sam čuo samo hvalospeve, što mi je gotovo bizarno kad vidim na šta im liče ugovori i kakva im je comunicación. xD

Ja sam sa advokatom probavao da promenim clanove predugovora za:
Airport Garden
Terminal 10 residence (Mazda preko puta AG)
Kvart64

I niko nije pristajao na izmene ugovora u neku korist kupca. Kao razlog za AG i Mazdu su mi rekli da su im banke vec pregledale ugovore i da bi odstupanja ugrozile sansu za dobijanje kredita.

Tako da sto se mene tice nijedan investitor nije hteo da menja u moju korist ugovor.
Ja bih dodao još jednu stvar. Ova tvrdoća oko ugovora je iz nekog ugla i pozitivna stvar. Jedan investitor je hteo da pristane na sve živo samo da proda stan, pa eno ga, gradilište mu se nije maklo godinu dana. Tako da ako moram da biram između ovih što ništa neće da menjaju i ovih što oće sve da menjaju i što daju sve žive povoljnosti samo da uzmu novac, uvek bih izabrao ove prve. Naravno, to ne opravdava jako tužne ugovore kod većine ozbiljnih investitora, već ukazuje da oni imaju uigranu priču i da to kako je, tako je, ide, pa ko voli nek izvoli.

Identično iskustvo. Toliko mi se ogadio proces kupovine, da će komunikacija i ugovor biti jedini razlog da ne uzmem stan kod njih. O Gredi kao gradjevinskoj firmi sam čuo samo hvalospeve, što mi je gotovo bizarno kad vidim na šta im liče ugovori i kakva im je comunicación. xD
Slazem se imam isto iskustvo bukvalno klestima izvlacis reci.

Šta je najveći problem u predugovoru?mislio sam da je Terminal 10 ubedljivo najgori po tom pitanju

Teska je odluka izmedju severno orijentisanih, manje osvetljenih stanova u lameli C koji su okrenuti unutar kompleksa, sto moze biti i pozitivna i negativna stvar.
A sa druge strane juzno orijentisani, visoko osvetljeni stanovi gledaju van kompleksa, sto moze biti manje prijatno ukoliko nikne zgrada odmah blizu, plus je tu bulevar planiran...

Moze i gore, ja sam sa Airport Gardenom i Kadenom imao mnogo gore iskustvo, pa mi je iskustvo sa Gredom doslo super iako se slazem da im komunikacija i prodaja nije jaca strana.

Šta je najveći problem u predugovoru?mislio sam da je Terminal 10 ubedljivo najgori po tom pitanju
Po meni:
Greda > Airport Garden > Terminal 10
Po uslovima u predugovoru.

Znaci nije samo moj utisak takav. Vec sam pisao o tome (u drugoj temi) - kada smo otisli sa bratom da proverimo raspolozivost i da dogovorimo neke detalje, tj da nam objasne (jer sam i ja zagrejan da uzmem jedan manji stan), oni (tj zena koja radi) je bila totalno hladna. Ja sam bio 'nevera' - nisu nam ni pokazali materijalizaciju (a znam da je imaju izlozenu) - buklvalno im vadis reci iz usta. Ja sam morao da trazim da nam pokazu i da za sve i najsitnije pitam.
Kao da nismo dosli sa namerom da im ostavimo ~400k eur, kao da smo dosli tu sa ulice (a najavili smo se i zakazali vidjenje).
Niti kafa, niti voda... Pitanje koje mi jos odzvanja u usima, nakon "Dobar dan" - "Kazite, zasto ste dosli?". Pa je*******ote predstavis se, pitas da li zelimo neko osvezenje, imas spremljeno nesto oko projekta da pokazes, nego gledamo rendere na monitoru. Pa nismo dosli da gledamo u zid, dosli smo da nam kazete nesto vise o projektu jbt...

Mada su oni jos i zlatni, ovi iz Mazde ko da si otisao da ih bijes da ti uzmu pare - a o ovima iz CBS-a (newport) sa kojima nismo uspeli da stupimo u kontakt ni preko mejla, ni telefona niti su nas primili u kancelariji jer moramo da se dogovorimo prvo za termin :D

Meni je sok, pa jbt. kada sam otisao preko i kupio auto i to Camry-a, kojeg prodaju nekoliko komada dnevno tamo, pa je prodavac vrteo oko mene i supruge sat-dva dok nismo izvezli auto iz salona. Dobili smo i osvezenje i kolacice, sve moguce i nemoguce informacije

Mada su oni jos i zlatni, ovi iz Mazde ko da si otisao da ih bijes da ti uzmu pare - a o ovima iz CBS-a (newport) sa kojima nismo uspeli da stupimo u kontakt ni preko mejla, ni telefona niti su nas primili u kancelariji jer moramo da se dogovorimo prvo za termin :D
Zar Mazdu isto ne zastupa CBS? Barem je tako bilo kada sam ja se raspitivao za stan kod njih

Zar Mazdu isto ne zastupa CBS? Barem je tako bilo kada sam ja se raspitivao za stan kod njih
Uspeli smo da dodjemo do nekog coveka koji je u Mazdinom timu, jer smo preko CBS-a digli ruke. I nemamo neke pozitivne utiske :D

Dok recimo na drugu stranu imas Merin, Conzu, Forza-u, koji su kao sa druge planete u odnosu na ove

Uspeli smo da dodjemo do nekog coveka koji je u Mazdinom timu, jer smo preko CBS-a digli ruke. I nemamo neke pozitivne utiske :D

Dok recimo na drugu stranu imas Merin, Conzu, Forza-u, koji su kao sa druge planete u odnosu na ove
Za Merin i Conzu sam cuo dobre stvari da, ne mogu da kazem doduse da sam sa projektima gde sam ja gledao imao sjajno iskustvo osim da ne gresim dusu ovi iz City Experta su bili bas fini i uljudni kada sam gledao New Minel fazu 2 u jednom trenutku.

Znaci nije samo moj utisak takav. Vec sam pisao o tome (u drugoj temi) - kada smo otisli sa bratom da proverimo raspolozivost i da dogovorimo neke detalje, tj da nam objasne (jer sam i ja zagrejan da uzmem jedan manji stan), oni (tj zena koja radi) je bila totalno hladna. Ja sam bio 'nevera' - nisu nam ni pokazali materijalizaciju (a znam da je imaju izlozenu) - buklvalno im vadis reci iz usta. Ja sam morao da trazim da nam pokazu i da za sve i najsitnije pitam.
Kao da nismo dosli sa namerom da im ostavimo ~400k eur, kao da smo dosli tu sa ulice (a najavili smo se i zakazali vidjenje).
Niti kafa, niti voda... Pitanje koje mi jos odzvanja u usima, nakon "Dobar dan" - "Kazite, zasto ste dosli?". Pa je*******ote predstavis se, pitas da li zelimo neko osvezenje, imas spremljeno nesto oko projekta da pokazes, nego gledamo rendere na monitoru. Pa nismo dosli da gledamo u zid, dosli smo da nam kazete nesto vise o projektu jbt...

Meni je sok, pa jbt. kada sam otisao preko i kupio auto i to Camry-a, kojeg prodaju nekoliko komada dnevno tamo, pa je prodavac vrteo oko mene i supruge sat-dva dok nismo izvezli auto iz salona. Dobili smo i osvezenje i kolacice, sve moguce i nemoguce informacije
Slično iskustvo smo žena i ja imali sa Soul64, obraćanje sa visine, valjda što smo jako mladi pa misli da smo došli da ga zaje*******avamo. Jako argontan lik, a direktorka nafrakana ne zanima je ništa. Ovi iz BGH20 su bogovi prodaje za njih, veoma ugodno iskustvo.

Moj utisak je dobar sa AG-om. Sa drugima onako. Kao nekom ko se više od 20 godina bavi prodajom prvo što mi je palo na pamet je da prodavci nisu stimulisani za prodaju nego rade za fiksnu platu administrativan posao. Samim tim i profili ljudi u prodaji kod investitora su drugačiji. Ako se na to doda da je tražnja bila dosta jaka bude jasno zašto nema fleksibilnosti i proaktivnosti. Kako bude rasla ponuda a smanjivala se tražnja možda će se nešto promeniti a možda i neće.

Identicno lose iskustvo sa predstavnicom prodaje iz Grede i mislili smo da je takva samo prema nama. 😅
Tu dozu arogancije, neljubaznosti i hladnoce nismo nigde videli. Sto neko rece, kao da je ljuta sto hoces od nje da kupis stancic za 200-300k. Nije podelila ni jednu informaciju sem odgovora na direktno pitanje, i to vrlo sturo. Jedino pozitivno u celom procesu je bilo sto ne traze kaparu za rezervaciju stana i ne ubrzavaju te. Ipak moras ti njih da juris. 😂
O kvalitetu izgradnje cujem samo pozitivne stvari.

Vrh