Šta je novo?

"Kvart64" [Stambeno Poslovni Kompleks | 60.598,60 m2 ]

Gledam sad GIS, tu je već urađena parcelizacija za potrebe ulične infrastrukture, i odvojen je plac 2906/48 i njegov vlasnik je R.Srbija.
Pogledajte prilog 257154

Nakon toga je promenjen PDR i planirana ulica je pomerena na dole, da bi bila u ravni sa placem 2906/47 kako bi se dobio budući bulevar. Za te potrebe još nije urađena preparcelizacija. Onda imam 2906/45, gde se nalazi većina FOB-ovog objekta, i tu je opet držalac svojine R.Srbija, sa time da ima još 13 različitih pravnih subjekata koji imaju pravo korišćenja, uključujući i GrandStar.

U suštini država je zvanični vlasnik obe parcele na kojima se nalazi objekat, i građevinska inspekcija bi po primedbi trebala da naloži državnom organu da ukloni taj objekat. Ovako kako je u katastru niko tu neće graditi skoro. Pitam se da li je iko ikad i podneo prijavu građevinskoj inspekciji. Pokušaću ja sa fotografijama koje ja imam i fotografijama sa foruma, baš me zanima šta će da odgovore.
Slažem se u potpunosti, mislim da bi stvarno trebalo da se udružimo po ovom pitanju. Samo ako više nas reaguje, možda se nešto i pokrene.

Da li neko ima sliku kupatila u tamnijoj verziji (opcija 1 kod Grede) da mi posalje kako izgleda in live kad je postavljeno? Moze i pp, hvala unapred puno.

Da li je bilo reči o iznosu troškova portira, održavanje zgrade, zelenila,...?

Plus jedini izvor za ovu tabloidnu vest je post sa ovog foruma, očigledno sa ciljem da našteti ugledu kompaniji Greda.
A mislim da je jasno kome bi to ovde išlo u korist...

Dlazem se sa ilijom da je pokusaj diskreditacije Grede. Tabloidno ili ne, na slikama se vidi fuseraj. Sad zavisi i od ekipe do ekipe koja je radila konkretno taj stan ili odredjeni posao. Moguce i da je izolovan slucaj.

U jednom od obilazaka Airport Gardena sam imao priliku da takođe vidim stan od 70-80m2 u Kvartu64, Lamela A. Moje subjektivno mišljenje je da je kvalitet poprilično dobar. Nisam primetio nikakav fuš. Baš mi se svidelo to što su prozori u svim sobama skoro od poda do plafona, ikonice na prekidačima koji pokazuju šta je šta, naravno pogled na unutrašnje dvorište, visok plafon, prvi utisak pri ulasku u stan je bio dosta dobar. Vidi se da je neko ozbiljno sve to razmatrao.

Ono što mi se nije svidelo su materijali, delovali su mi zastarelo malo (izbor pločica i boje materijala, na primer u hodniku zid lifta je skoro crn, itd). Takođe stan koji sam obišao, imao je baš puno “stepenika” u plafonu, negde je plafon spušten, negde nije, negde prolazi greda, itd. Ali mislim da se to ne bi ni videlo kada se popuni nameštajem.

Sve u svemu, ko je kupovao na vreme, mislim da je odlična kupovina.

Poslednja izmena:
Baš mi se svidelo to što su prozori u svim sobama skoro od poda do plafona
Mnogi ovo pominju i hvale, a meni lično je ovo kako su prozori u Kvart 64 projektovani jedno od najčudnijih rešenja. Pošto prozor nije zapravo do plafona, već je samo prozor "normalne" visine pomeren na dole, kada neko malo viši stane ispred prozora i gleda kroz njega, u vidno polje mu upada vrh prozora i kutija za roletnu. Meni bi mnogo lepše bilo da je prozor stvarno do plafona i još sa spoljnom roletnom, ali takvo rešenje je dosta skuplje za investitora.

Pritom, ovako nizak parapet takođe značajno ograničava moguće rasporede nameštaja u sobi, pošto mora da se pazi da ništa ne zaklanja prozor, kao i da ništa ne bude na putu kada se krilo otvara širom.

Mnogi ovo pominju i hvale, a meni lično je ovo kako su prozori u Kvart 64 projektovani jedno od najčudnijih rešenja. Pošto prozor nije zapravo do plafona, već je samo prozor "normalne" visine pomeren na dole, kada neko malo viši stane ispred prozora i gleda kroz njega, u vidno polje mu upada vrh prozora i kutija za roletnu. Meni bi mnogo lepše bilo da je prozor stvarno do plafona i još sa spoljnom roletnom, ali takvo rešenje je dosta skuplje za investitora.

Pritom, ovako nizak parapet takođe značajno ograničava moguće rasporede nameštaja u sobi, pošto mora da se pazi da ništa ne zaklanja prozor, kao i da ništa ne bude na putu kada se krilo otvara širom.
Za sve nas koji nismo 2 metra je ok 😋

Validna opaska, ali meni nekako vise otvara prostor, slazem se da malo ogranicava raspored u stanu doduse, svako bira sta mu se svidja na kraju dana :)

Videcu da odem ovih dana opet do stana pa cu bas obratiti paznju u kojoj visini su prozori

Bio sam pre par dana do stana opet, izmedju istalog da pogledam i da li je sredjeno nesto od nedostataka koje smo naveli prosli put.

Ovoga puta imam pohvale za Gredu jer su sredili vecinu vecih stvari (panel fasade i pokvarenu roletnu). To su, rekao bih, bile najkomplikovanije stvari za sanaciju, zato i pohvala. Sitnice su i dalje tu, ali kao sto rekoh i prosli put, to je jednostavno i brzo za sanaciju pa me i ne brine.

Sto se tice prozora, kao neko ko je visok 203cm nisam primetio da mi nešto ometa pogled, ali se slažem da su mogli da produže prozor do plafona i onda bi efekat bio još bolji. Kad uporedim sa prozorima koji se ugrađuju u Beogradu na Vodi npr, ovde se prozor otvara celom visinom dok tamo je kao šalter, I krila koja se otvaraju su zapravo jako mala. Meni lično više smeta što se boja unutrašnjeg dela stolarije ne gađa sa bojom parketa, ali šta je tu je. Parket je nauljen, pa može lako da se potamni da bude sličan prozorima.

Prozor nije standardne visine, nego oko 180 cm. Visina sa kutijom je oko 220-230 cm od poda, parapet je 30. Spoljna kutija je mnogo ruzna na fasadi, ali mogla se staviti skrivena preko koje ide malter/fasada I uopste se ne vidi.
Zaista ne vidim razlog za ove kritike Grede narocito u tim tabloidima, ja nisam nikakve ozbiljne nedostatke identifikovao u stanu.
Zavrsni radovi su pedantno odradjeni, mjere ne odudaraju od projekta, instalacije su dobro izvedene. O estetici plocica I boji poda/stolarije bi se moglo razgovarati, ali apsolutno nikakvih ozbiljnih problema sa kvalitetom tamo nema. Sitne primjedbe otklanjaju I siguran sam da nece biti ni njih do preuzimanja.
Momci su pedantni, gradiliste je kvalitetno organizovano, pokazali su zaista veliku fleksibilnost pustajuci ljude prije primopredaje da pregledaju stanove I daju primjedbe, I sada im se to obija o glavu.

Prilozi

• 20250821_120904.jpg
    20250821_120904.jpg
    51,2 KB · Pregleda: 488
Prozor nije standardne visine, nego oko 180 cm. Visina sa kutijom je oko 220-230 cm od poda, parapet je 30. Spoljna kutija je mnogo ruzna na fasadi, ali mogla se staviti skrivena preko koje ide malter/fasada I uopste se ne vidi.
Zaista ne vidim razlog za ove kritike Grede narocito u tim tabloidima, ja nisam nikakve ozbiljne nedostatke identifikovao u stanu.
Zavrsni radovi su pedantno odradjeni, mjere ne odudaraju od projekta, instalacije su dobro izvedene. O estetici plocica I boji poda/stolarije bi se moglo razgovarati, ali apsolutno nikakvih ozbiljnih problema sa kvalitetom tamo nema. Sitne primjedbe otklanjaju I siguran sam da nece biti ni njih do preuzimanja.
Momci su pedantni, gradiliste je kvalitetno organizovano, pokazali su zaista veliku fleksibilnost pustajuci ljude prije primopredaje da pregledaju stanove I daju primjedbe, I sada im se to obija o glavu.
Da, sad sam i ja pročitao kad sam video Vaš komentar. Totalno nepotrebno da se ovo plasira u medije na ovaj način, ali ništa više ne iznenadjuje za društvo koje je dotaklo dno, erozija profesionalnosti na maksimum, pa moraju da generišu clickbait naslove itd... Što se tiče Grede i problema koji se desio, da, meni nije bilo prijatno kad sam video slike, ali treba sagledati širu sliku i dati celoj situaciji vremena.

Takodje bih iskoristio priliku da apelujem na čitavu zajednicu da danas ili sutra, svi moramo podržati stanare kod kojih se u stanovima jave alarmantni problemi, ali verujem da ih neće više biti. Jedina politika koju moramo imati jeste, ako se desilo komšiji, desilo se meni. Srdačan pozdrav!

Rekao bih da je to kao neka žardinjera.
Јесте. То је жардињера за цвеће и ниско растиње. Видео сам то на зградама изграђеним 1970. и 1980. године на Бановом Брду, али оне су имале одвод у себи да се земља исцеди, док на овим тога нема, осим ако то нису сакрили. Такође сам ово видео и на огромном стамбеном комплексу у улици Браће Лимијер који је изграђен крајем шездесетих година.

Poslednja izmena:
Moram da priznam da mi ovo izgleda fenomenalno. Osim fonta. Font je kao iz nekog loseg rendera, ali to se da lako promeniti.

Vrh