Šta je novo?

Kupovina novog televizora

Hello, 21. vek je, TV je prevaziđen.

Nisam izbacio TV zbog Pinka i Hepija, već zbog nekvalitetnog i senzacionalističkog sadržaja na svim ostalim kanalima. Pritom mislim i na kanale koji imaju "naučni sadržaj" koji je na jako diskutabilnom i upitnom nivou. Koji su to kvalitetni TV kanali? Fudbal ne pratim. Informativni program ne pratim. Naučno-obrazovne emisije su često površne, a onih par izuzetaka koji su vredni gledanja, mogu da pustim na internetu kada mi odgovara i kada imam slobodnog vremena.

Ljudi uglavnom koriste TV da im pravi društvo u stanu i da im zvrnda dok nešto rade ili se motaju po stanu. Nisu navikli na tišinu, što je razumljivo. U takvim situacijama više volim da pustim neku kvalitetnu muziku nego da uključim TV i da upijam hiljadu nepotrebnih informacija u minutu, čime remetim dugoročnu koncetraciju.

P.S. Ne može da se poredi sa mobilnim telefonom. Tu uglavnom pretražiš šta te zanima, pročitaš i tu se završi. Kada pričamo o društvenim mrežama i TVu, tu su stvari donekle slične jer ćeš bespotrebno, svesno i nesvesno, dobiti hiljade informacija koje ti ne trebaju, a koje utiču na tebe, po mom mišljenju negativno. Treba sačuvati mentalno zdravlje i kognitivne sposobnosti u vremenu kada najviše novca zarađuje neko ko krade tvoju pažnju.

I da, to "Tehnologija služi da uzimamo od nje ono što nam treba, a ne ono što nam nameću" je danas nemoguća misija. Previše ti se stvari nameće, pa na kraju podsvesno poludiš i kažeš "uzeću sve".
Свесно сам полудела и рекла "не узимам ништа", и осећам се перфектно.
Потпуно се слажем са твојим ставом и драго ми је па макар била у мањини.
Слободан Тркуља о садашњој музици: "Они су већина а ми смо суштина". Ако Тркуљину мисао ситуирамо у складу са насловом, ми смо суштина јер бирамо, а они су већина јер су бирани.

Cao ljudi treba mi pomoc oko televizora, dvoumim se izmedju ova dva modela : Smart televizor Sharp 43BJ5 i ovaj Smart televizor Sharp 50BJ5, po ceni su slicni ali ne znam koji je bolji? Moze i neki treci primer ako neko zna bolje za ove cene? Hvala!
Odnos cene i kvaliteta je fantastican.

Kupih teslu. Lepo uredjeno groblje aa cca 75 sahranjenih pikaela...
6A4EB099-04D2-4E99-AE48-6E028BBD5607.jpeg

Pa svaki soundbar je sada bežičan valjda?

Po meni odlična stvar, imam već sedam godina zvuk je neuporediv sa soundbarom u odnosu na samo tv zvučnike. Ko doda i woofer još bolje. Svakako što više para bolji zvuk, ali mislim i da sa jeftinijim soundbarovima ćeš svakkao dobiti superioran zvuk u odnosu na sam tv.

Pa svaki soundbar je sada bežičan valjda?

Po meni odlična stvar, imam već sedam godina zvuk je neuporediv sa soundbarom u odnosu na samo tv zvučnike. Ko doda i woofer još bolje. Svakako što više para bolji zvuk, ali mislim i da sa jeftinijim soundbarovima ćeš svakkao dobiti superioran zvuk u odnosu na sam tv.
Hvala na odgovoru

Treba mi za roditelje, u godinama su, a uglavnom gledaju slagalicu i domace serije, i ako je otvoren prozor ne cuje se tv nista.

Treba mi bilo kakav zvucnik, da ne moraju da pojacavaju TV na max.

Da li znas koja je neka minimalna cena, i koliko minimum watti, a da valja taj soundbar?

Ovaj je dobar po ovoj ceni, a naročito kad bude na nekom sniženju.

Ako ne treba vufer, onda samo soundbar, preporučujem Sony ili LG, minimum 60-ak vati.

Ja sam planirao okvirno do 8k do 10 k dinara. Obicicu par radnji za vikend pa cu da vidim. Problem sa zvucnicima je sto tek kad probas u stanu mozes da cujes da li je to to.

Ja sam planirao okvirno do 8k do 10 k dinara. Obicicu par radnji za vikend pa cu da vidim. Problem sa zvucnicima je sto tek kad probas u stanu mozes da cujes da li je to to.
Nisam baš toliki poznavalac, ali ako je za roditelje koji neće nešto da insisitraju na kvalitetu zvuka, već glasnoći, mislim da ti većina radi posao. Obično su sada najbolje cene na ovim online platformama, često nešto što nađeš na gigatronu je i po 30% jefitinije online (ananas, shoppster, itd)

Vrh