Šta je novo?

Kupovina novog frižidera

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=723127#p723127:3373mwqc je napisao(la):
Igor » 01 Apr 2020 10:37 pm[/url]":3373mwqc]Nikako na netu ne mogu da nađem neki model koji mi odgovara po visini tj do 155cm a da mu je zamrzivač ispod frižidera.

u tim dimenzijama tj do 155cm visine, tesko ces da nadjes nesto funkcionalno. zapremina zamrzivaca, ako nema bar tri fijoke, je smesna. imaj na umu da cesto komresor ili sta vec tu ture, pojede zapreminu pola jedne fijoke. modeli do 155cm imaju najvise dve fijoke, tu moze da ti stane kutija sladoleda i par pakovanja zamrznutog testa. pri tome, ostatak koji sluzi kao frizider ispadne bas mali.

u svakom slucaju zelim ti srecu, ja sam se prosle godine bas napatio dok nisam nasao nesto sto mi odgovara a da pri tome ne kosta skoro ko moj auto. na kraju sam se odluco za neki beko model koji se za sada pokazao odlicno

edit: jos nesto da dodam.. prethodni frizidrer je imao dva motora i kompresora. nakon sto sam ga zamenio racun za struju je na mesecnom nivou bio oko 500-700 RSD manji iako ovaj novi nije u nekom ne znam kom A++++ razredu. mozda cak samo A+, ne mogu sad da se setim

Postoji li kakva preporuka ili pravilo koliko frižider treba da bude udaljen od zida sa zadnje strane.

LG i pored preporuka po 10 cm sa svake strane bukvalno čuči kao ugradni, 2 cm levo i desno i pozadi dok ne udari. Ništa mu ne smeta 5 godina.

Imam Gorenje frizider sa delom za zamrzavanje, ali u oviru frizidera (nije odvojen), radi bez ikakvih problema par godina.

Sve od bele tehnike Gorenje:
masina za ves
masina za susenje veza
zamrzivac

Nikada nijedan problem...
Moguce da su drugi imali, ali eto to je moje iskustvo.

Pozdrav,

Nov sam na forumu i videh ovu zanimljivu temu koja mi je prekopotrebna.

Kupujem novi frizider i u prvom talasu trazenja sam resio da to bude https://www.gorenje.rs/proizvodi/veliki ... mx4/730749 ,ali posto ga nemaju na stanju krenem dalje. U potrazi za drugim naidjem na dva od kojih je jedan https://www.winwin.rs/bela-tehnika/rash ... 52174.html i drugi https://www.lg.com/rs/frizideri/lg-GBB61PZHZN.

E sad dodjoh u problem,ne znam za koji da se odlucim. Lg mi dodje kao prvo resenje zbog imena i svega sto sam procitao na racun njihovih frizidera,ali i Beko mi je nekako moderniji,visinski dominantniji i prostorno pa ne znam za sta da se odlucim.

Ako iko moze da me savetuje,unapred sam zahvalan!

gledaj šta ima najdužu garanciju jer kvalitet više ne postoji i to ide toliko daleko da su čuveni "brendovi" najveće đubrište. i budi spreman da kad istekne garancija, uređaj crkava u roku od odmah a popravka je obično toliko skupa da si onda pred dilemom popravljati ili kupiti novo

Gledaj ko ima bolju podršku servisa Samsung frižider ni slučajno u kombinaciji sa tehnomanijom ...

Hvala na odgovoru.

Za Beko sam cuo da je u Nisu generalno odlicna podrska i da su stvarno na nivou. Sto se Lg-a tice retkost je da sam cuo da uopste ima njihov frizider...

Danas sam naručio frižider Gorenje. Čist frižider srednje visine. Postoje dve linije uređaja - kineski i evropski (valjevski). Kineski su dostupni samo sa lagera i bez prevoza, a ovi naši se čekaju deset dana. Ali su dostupni u svim radnjama i lancima tehnike uz besplatnu dostavu. Pre desetak godina svu naručeni robu si dobijao sutradan ili za dva dana
Da li su i frižidere počeli da prave kao automobile - tek po narudžbini?

Neorganizacija umjesto i kineski i srb da ti dovezu na adresu glupost cista...

Koji su valjevski? Treba mi za postanare neki jeftiniji 185-190 cm no frost frizider, ali ne bih Kineze i kung fu marke. U budzet od oko 40 hiljada mi se uklapa jedino Gorenje.

Nisam ni znao da ima no frost u tom cenovnom rangu te veličine, ako ima, uzmi. Razlika između no frost i starijih modela je nebo i zemlja po meni.

Elem stigao mi je novi frižier.
Odmah ide na reklamaciju jer nisu isporučeni svi delovi.
Fale police, a takođe ima neku ogrebotinu unutra na plastičnim oisudama u vratima. Sumnjam da je prethodno korišćen.
Ne znam dal je problem što to nisam primetio odmah po isporuci dok je osoblje još bilo tu, ali je poziv prosleđen desetak minuta kasnije.

Nije problem što si primetio nedostatak kasnije, da li je frižider stigao u fabričkoj kutiji koja nije otvarana ili su doneli iz radnje neki izložen model ili kao što kažeš neki koji je vraćen.

On je bio zapakovan sa svim stiroporima i umotan u foliju. Stiropori i ostali erlementi ambalaže su bili neoštećeni. No sumnjam zbog tog traga, poštop se u transportu ne može nikako ogrebati iznutra.
Generalno su česte pritužbe potrošača da im se isporučuju korišćeni uređaji kao novi (a ne kao refurbished ili factory revised) i bilo bi dobro da se na nalepnici navede i datum proizvodnje. Serial i Art No. ne sadrže podatke o datumu makar ne razumljive nekome ko ne poznaje njihov sistem kvaliteta.

Da da poslali su ti verovatno vraćen i otpakovan uređaj.

Najmanji problem, posaljes i email i tražiš drugi uređaj, nov i neotpakovan.

Nijedan uređaj danas ne traje ograničeno koliko frižideri. Kad iscuri freon može u đubre. Tu nema popravke. Nisam zahtevao nov već sam na nekom portalu (Tehnomanija je autsorsovala postprodajne aktivnosti) sam naveo šta je problem pži slikao, po uputstvu telefonskog operatera. Na zahtevu već piše da treba slati zamenski uređaj ali ne znam da li je u praksi stvarno tako, ili će mi samo poslati nedostajuće delove.
Inače ima iznutra miris novog, ne oseća se nijedan drugi miris, samo taj miris novog možda nije intenzivan kao što očekujem

Trazim nesto kombinovano sa zamrzivacem, da ima barem 250l neto zapreminu frizidera, pozeljno sa onim dispanzerom za vodu i led, ali izgeleda da je to dostupno samo u onim side by side varijantama, koji mi zbog dimenzija ne odgovaraju.
Najblizi sam odabiru nekog LG modela, koji daje 10god garancije na inverter motore, a i vaze za rekao bih vrlo pouzdane.
Iskustva?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=727699#p727699:2xd4wd4q je napisao(la):
Igor » 14 Apr 2020 02:23 pm[/url]":2xd4wd4q]Postoji li kakva preporuka ili pravilo koliko frižider treba da bude udaljen od zida sa zadnje strane.
Žika":2xd4wd4q je napisao(la):
LG i pored preporuka po 10 cm sa svake strane bukvalno čuči kao ugradni, 2 cm levo i desno i pozadi dok ne udari. Ništa mu ne smeta 5 godina.
Nije kao da ne radi ako se to ne ispoštuje, samo mu se smanjuje efikasnost. Toplota koja se izvadi iznutra mora negde da završi tako da je bolje da se ne vraća unutra polako. Pošto je to zatvorena toplotna pumpa, ne bi trebalo da dolazi do gubitka freona ako se ne ošteti neka cev. Zato danas rade frižideri od pre 40-50 godina.

btw freon je određena vrsta rashladnog gasa koji je poznat po štetnosti za ozonski omotač, više se ne koristi u kućnoj primeni al lepo zvuči i zna se na šta se odnosi :D

direktor":1ok4cyyd je napisao(la):
Hvala direktore sto si se iscimao. Ovaj sam video uzivo u emezzeti. Ne odgovara mi iz dva razloga, prvo sirok je previse i ulazi u dimenzije ovih side by side, i sto je zamrzivac gore. Visok sam pa bih me ova cesta saginjanja smorila.
Nesto sam nanjusio u tehnomediji pa cu tamo pogledati. Verujem da su ok, da nije neka divlja prica kao sa tehnomarketom sto je ispario.

Meni je izbor pao na Beko GNO4331XPN upravo zato što je plići 59 cm i mogu da ga smestim iza vrata. Cena je mala a prostor ogroman.
Tih je, čak i tiši od starijeg LG.

image_8690842397844_2_1.jpg

image_8690842397844_1_1.jpg

Vrh