Dart":3s6krduf je napisao(la):
owim":3s6krduf je napisao(la):
Imaju li smisla aukcije koje organizuju privatni izvršitelji i prodaju imovinu banaka, sve čisto, poznanik se time bavio, pričao mi da se po pravilu dobije niža cena za bar 10%. Sada će bidovaje biti online da bi se sprečila korupcija i ucena koje je, kako kaže, svaki put bilo. Odselio se iz SRB i više ne može da mi da "dojavu".
Nema smisla ako kupuješ za sebe. To može biti jako problematično, od toga da prethodni vlasnik ne želi da izađe, do toga da će svi kriviti tebe zbog njegovih loših odluka.
Poznanik koji je radio kao izvršitelj rekao je da je potpuno bezbedno. Najpre se ulazi u prazan stan da se pogleda. Postoje slike svakog stana. Stan je pod hipotekom banke 100%. Tu nema budućeg nasilnog iseljavanja stanara.
Konkretno On je radio samo finansije Ali rekao mi je da je advokatska kancelarija proveravala sve Do poslednjeg detalja tako da je svaki stan bio potpuno čist.
Tu je bilo i starogradnje i novogradnje, i kaže bar 10% niže od tržišne cene. Bilo je skoro i na televiziji da se za kratak vremenski period očekuje da sve aukcije budu onlajn i anonimne - da bi se sprečio zlonamerni uticaj i da se određeni krug ljudi neprekidno pojavljuje i namerno podiže cenu. Ne znam ništa više ovaj tematici sem onoga što mi je on rekao.
* * *
Posebno me zanima mišljenje forumaša na temu koje sam spomenuo u prethodnom postu - da li je sada zaista poslednji voz za dobru kupovinu? Ako će cene rasti tempom kao u poslednje dve godine, onda definitivno jeste. Trenutno to i tržište pokazuje jer vidim da se sve novogradnje jako brzo rasprodaju. I cene su sve više i više. Pratim, ne pasionirano, ali pratim.
Neko je pitao zašto ne starogradnja - nemam ništa protiv sem ako ne moram da ulažem u renoviranje i da se bavim majstorima, što je obično slučaj. kod starogradnje ne mogu da imam povraćaj poreza za prvi stan, takođe ne plaćam prenos apsolutnih prava, dok agenciju plaćam ako je angažujem. (plus drugi argumenti protiv starogradnje, što je mnogima večita diskusija - šta je zapravo bolje, a verovatno Zavisi od slučaja do slučaja.)
U principu, meni je svejedno da li imam povraćaj poreza ili ne sve dok je to na kraju iznos u koju mogu da se uklopim, što je meni 1.700€/kvm, ~55kvm, do 25min peške do Slavije. Kao osnovni zahtev.
Vrlo sam otvoren za savete!
Može i na PVT. Hvala.