Šta je novo?

Kultura i umetnost

Originalni enterijer Belog dvora je neuporedivo bolji od posleratnog.
 
H3768-L333450320_original.jpg
H0436-L348957806_original.jpg
H2006-L193361153_original.jpg
 
 
Auuh, gotovo sam se zabrinuo za sebe, slažem se sa Vulinom. :ROFLMAO:
Sa Dimitrijevićem nemam nikakav problem da se složim, ni sa tekstom, ni sa onim što je uradio kao ministar za porodicu, pa neka se 100x uhvatio u kolo sa naprednim talogom! Sa autor(k)om se slažem samo u delu da je savremena umetnost dobra za promociju zemlje. Čak i negativan marketing je marketing!

Паја је у техничком смислу био изврстан, али је добро каснио за духом епохе, док су српски и југословенски концептуалисти друге половине двадесетог века јахали на духу епохе.

Nikad Paja i Uroš neće biti passe, niti Nadežda, pa ni Milena PB, koja je bila ispred svog vremena i iza čije ekscentričnosti se vidi beskrajan talenat. Za 100 godina opet će se neko sa ogromnim oduševljenjem uživo diviti njihovim delima, da ne pričam o renesansnim umetnicima npr. Passe će biti samo neko ko je iz nekog razloga dobio priliku da izloži prazno platno bez donjeg dela rama, mislim wooow. :rolleyes: Verovatno sada misli da je jako cool što bez talenta i rada, uz neku podobnost, svetska osiguravajuća kuća kupuje njegovo (ne)delo, dok on isto u različitim dimenzijama prodaje, možda mu i istorija bude sudila po imenu kao primer mračne epohe.

Nije da se ne trudim, ako nisam min 5 puta bio u MSU i to od kada je otvoren, poslednji put pre par meseci i opet je tu ubedljivo najvredniji deo bio minimalni prostor ostavljen za Nadeždu Petrović!

На великој фотографији се види уметник док као Сезан корача кроз медитерански пејзаж тражећи место да намести штафелај, а на леђима носи већ готово мало платно које показује то исто. Духовити пример за миз-ан-абим (mise en abyme), слику која садржи саму себе.

Evo nasmejaću se, HAHA.

Car je go, konceptualna umetnost je S R A NJ E i ne zaslužuje da uđe u tu kategoriju!
 
 
 

 
 
 
Vrh