[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=790313#p790313:qx5xwpt5 je napisao(la):
Kailan » Čet Nov 05, 2020 12:23 pm[/url]":qx5xwpt5]licno ocenjujem kvalitet po ovim urnebesnim sivim panelima i nedostatku lepe zaobljenosti zbog cega izgleda kao maketa projekta iz tehnickog za koju se dobije 4-
Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
Lepa definicija sa kojom bih se složio. :kk:
Međutim, nije retko da se pravolinijskim elementima stvaraju zaobljene forme. U stvari, u većini slučajeva je tako. Kada se svi ti pravolinijski elementi sklope u jednu celinu, tek data se dobije prava forma i smisao. To opet ne menja činjenicu da deo fasade koji je do sada montiran deluje jako jeftino gledano iz blizine. Iz daljine će sigurno izgledati bolje, kada se staklo bude presijavalo i reflektovalo, a forma kule će se sigurno lepše čitati.
Da budemo iskreni, ugradnja zaobljenih stakala koštala bi bez preterivanja kao dva Mosta na Adi. Dvodimenzionalno zakrivljenje na tipskom spratu bi se možda i moglo platiti, ali u tranzicionom delu gde kula menja formu, stakla bi trebala biti zakrivljena u tri dimenzije, a to ne mogu ni da zamislim koliko bi koštalo i koliko bi trajala produkcija takvih elemenata. Zbog svega toga i očekivao sam da će sa pravougaonim elementima oblagati fasadu. Kako će sve to ispasti teško mi je da zamislim. Kada završe daću sud, mada verujem da će iz daljine biti lepo.
Moje glavne zamerke su i dalje terase, horizontalne linije koje nisu kompatibilne sa skulpturalnom formom cele zgrade i konceptom koji je prvobitno zamišljen. Ako se pravi skulptura, a tako sam od samog početka gledao ovu zgradu, onda ne bi trebalo da se na nju kače suvišni elementi koji će tu formu da naruše i prave joj konkurenciju.
Pored toga, u svakom slučaju bih glavnim zamerkama dodao i ove sive panele koji izgledaju poput kioska iz devedesetih ili poput prvih pokušaja izgradnje alukobond fasada.
Ostaje nada da će se utisak popraviti kada se sve završi i kada se bude mogla sagledati celina.