Šta je novo?

Kružni tokovi

Неко у Секретаријату за саобраћај вероватно саботира његове планове.

Да не буде да само критикујем, делује ми да КТ на Кошутњаку (раскрсница Кнеза Вишеслава и Благоја Паровића) добро функсионише. Стоји да је радијус прилично мали и да аутобуси, поготово зглобни, морају добро да успоре не би ли избегли да центрифуга побацала путнике, али више не виђам редове ни на једном улазу у КТ. Није баш да сам редован ту, али идем обично два пута недељно у различито доба дана, и заиста ми делује да боље функционише.

Imam jedno pitanje. Iz kog razloga su napravili kružni tok kod SC Košutnjak?
Ukratko, ideja gungule gde na skoro svakoj manje ili umereno prometnoj raskrsnici umesto semafora se stavlja kružni tok. Pre tog kružnog toka nije bilo semafora. Pola godine je tu KT, ima smisla kao vid rasterećenja saobraćaja. Ali trebali su je još malo proširiti pre konačnog završetka i ne bi bilo mučenja za zglobnu 23-ojku.
Kako je prošlo vreme, naučili su manje više vozači zglobnih autobusa da manevrišu po nezgodnom delu.

Poslednja izmena:
Ukratko, ideja gungule gde na skoro svakoj manje ili umereno prometnoj raskrsnici umesto semafora se stavlja kružni tok. Pre tog kružnog toka nije bilo semafora. Pola godine je tu KT, ima smisla kao vid rasterećenja saobraćaja. Ali trebali su je još malo proširiti pre konačnog završetka i ne bi bilo mučenja za zglobnu 23-ojku.​
Kako je prošlo vreme, naučili su manje više vozači zglobnih autobusa da manevrišu po nezgodnom delu.
Ja baš nešto i nisam primetio da su naučili. Nekoliko puta sam se vraćao tuda ka centru i uvek je bilo problema, dok iz pravca centra ka periferiji to ide relativno glatko.​

20250520_103541.jpg

Taj je ok, ali bio bi još bolji bez tih znakova, jer mu je jedina funkcija nešto više prostora za manevrisanje.

50 nijansi sive.

@brainiac
Ovaj kod Dejtonke nema nikakvu svrhu. Sve je isto kao i pre, osim što neko sa Sajmišta može da se vrati nazad, a da ne manevriše preko ulaza na pumpu. Malo našminkali, uzeli kintu i to je to.

"Лајк дајем за филмски прилог, хвала. Али, сама идеја да се ту прави кружни ток је више него наопака.... А о оном злу и леглу заразе испред здања Народне скупштине да и не говорим сада и овде.

Vrh