Šta je novo?

Kružni tokovi

Slobodno idi i gubi vreme, ja cu i dalje prelaziti na mestu starog pesackog. Kada narod nastavi da prelazi, magicno ce se opet pojaviti pesacki ili znak za zonu usporenog saobracaja kao i u Carice Milice, pa ce svi da prelaze svuda.​
Ili će ti postaviti ogradu kao na Slaviji.

A sada verovatno vozis kola suprotnim smerom kroz jednosmernu i parkiras na pesackom. To je taj nivo boljenja uveta za pravila. Ko ce meni da kaze kako cu da vozim i kuda cu da setam.

Прошао вечерас Теразијама. Људи и то у десетинама уредно прелазе на месту укинутог пешачког прелаза, како и доликује.

Ови окупатори Београда су само омогућили још један вид оправдане и све нужније грађанске непослушности.

Надам се само да ће возачи имати разумевања.

Прошао вечерас Теразијама. Људи и то у десетинама уредно прелазе на месту укинутог пешачког прелаза, како и доликује.

Ови окупатори Београда су само омогућили још један вид оправдане и све нужније грађанске непослушности.

Надам се само да ће возачи имати разумевања.
Pre neko veče kod Studenstskog ljudi prelaze na izbrisanom prelazu,gledaju oni mene,gledam ja nih pa stanem najnormalnije posto sam skontao o čem' se radi. Od kako je puštena,Vasina je nova dimenzija ludila.

Pre neko veče kod Studenstskog ljudi prelaze na izbrisanom prelazu,gledaju oni mene,gledam ja nih pa stanem najnormalnije posto sam skontao o čem' se radi. Od kako je puštena,Vasina je nova dimenzija ludila.
Ваљда ће да се сете студенти да исцртају понеки пешачки који овај сом обрише.

Realno i nije lose resenje. Postoji podzemni prolaz koji stoji potpuno neiskoriscen. Ukinuce i ovaj prelaz jer postoji prolaz.
Pogledajte prilog 230238
Slažem se da možda i nije loše rešenje, ali ka Moskvi nema eskalatora, a ja kao osoba sa invaliditetom od 70% teško da mogu da se popnem uz onih 30ak stepenika iz podzemnog prolaza ka stajalištu Terazije, dok kod Igumanove palate postoje eskalatori za sve izlaze iz podzemnog.

Evo i ja da kažem nešto za dnevnik.

Prvo, pešački kod Igumanovljeve palate i Moskve su PRIRODNI tokovi pešaka, jer od vajkada postoji pešačka džada od Slavije do Trga, na obe strane. A kada je nešto prirodno, džaba sva pravila. I arhitekte mogu da planiraju staze po parkovima, ali će pešaci uvek ići najkraćim putem, i praviti svoje "staze" preko zelenila, dotle dok ovi ne popuste i popločaju te divlje staze u prvoj rekonstrukciji.

Pominje se Vukov spomenik, i gledano ka Cvetku, ako ideš stranom gde su tehnički fakulteti, nije problem sići pod zemlju jer retko ko ima neki point of interest sa druge strane, osim ako neće u Lolu. Ako hoćeš u sam park, dodje ti na isto i da prošetaš do semafora prekoputa Žagubice, jer i tu je gomila lokala koji te vode ka opštini Zvezdara. Sa desne strane Bulevara su isto lokali i tu se pešački koridor ne prekida. Jednostavno, nije uporedivo sa Terazijama, jer od opštine Zvezdara do pravnog i ovako imaš prekid tačaka interesovanja pešaka da se dalje kreću tom stranom.

Što se tiče Terazija, pešaci su tu već dovoljno ispoštovali vozače, i KM prelaze ispod. Osim, naravno, sporadičnih kamikaza koje pretrčavaju 😎

Vrh