Šta je novo?

Koridor 10

Ovaj deo koji zaobilazi Sicevacku klisuru izgleda mnogo lepse odradjeno nego Grdelica. Barem vizuelno.

Alo, sever zove jug...
Ima li nekih slika ili snimaka sa km 65 kod Stanicenja?

Кукају због недостатка пара за путеве, ова репортажа САТ-а ме подсетила о гомилама смећа на одмориштима. Због чега не поставе камере и лепо сниме свакога ко баца смеће ва<н канти. Кад хоће да изађе са АП-а лепо казну прво плати, бар 100е. Са друге стране канте морају редовно да се чисте и лепо ставе за различите материјале-канте, као што је свуда по свету ( алуминијум, стакло, папир, пластика итд )

Evo malo nove statistike....

"Београд, 25.07.2019.г.

ЈП „Путеви Србије“ обавештава јавност да је од 15. јуна, када је пуштен аутопут
кроз Грделицу, до данас је прошло укупно 877.298 возила (деоница Ниш-
Прешево).

Просечан дневни саобраћај у јулу месецу је око 14000 возила у оба смера, док је
просечан недељни саобраћај око 85000 возила.

Према досадашњим подацима, ЈП „Путеви Србије“ очекује да до краја сезоне,
односно, до 1. септембра број возила премаши 1 милион тако да ће новим
аутопутем проћи између 1,8 и 1,9 милиона возила, од 15. јуна до 01. септембра."

Ja neke ljude ne razumem. Zato što imamo manju platu, sve mora proporcionalno da bude jeftinije kod nas? Mi smo zemlja bez neke jake ekonomije, ne proizvodimo ništa toliko kvalitetno da budemo merodvni u svetskim krugovima, uvozimo pasulj, beli luk i jabuke i sad očekujete da se Država odrekne aksciza, putarina i ko zna čega još?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=643609#p643609:1ndlm3a2 je napisao(la):
KiD » Yesterday, 22:47[/url]":1ndlm3a2]Evo malo nove statistike....

"Београд, 25.07.2019.г.

ЈП „Путеви Србије“ обавештава јавност да је од 15. јуна, када је пуштен аутопут
кроз Грделицу, до данас је прошло укупно 877.298 возила (деоница Ниш-
Прешево).

Просечан дневни саобраћај у јулу месецу је око 14000 возила у оба смера, док је
просечан недељни саобраћај око 85000 возила.

Према досадашњим подацима, ЈП „Путеви Србије“ очекује да до краја сезоне,
односно, до 1. септембра број возила премаши 1 милион тако да ће новим
аутопутем проћи између 1,8 и 1,9 милиона возила, од 15. јуна до 01. септембра."

Time žele da opravdaju pucanje asfalta?

Оћуташе се сви за пуштање десне стране аутопута. Нека Турци убију још неког у Сићеву, за испис.

Evo nečega:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=u7rW-j-Gcmo[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=643825#p643825:3ng8sr83 je napisao(la):
Немања » Tue Jul 30, 2019 6:42 pm[/url]":3ng8sr83]Оћуташе се сви за пуштање десне стране аутопута. Нека Турци убију још неког у Сићеву, за испис.

Odćutao sam ovima što pišu: pa šta, možete valjda da sačekate ta 2-3 meseca da se sve završi...
Ako dočekamo!
U ta 2-3 meseca je i ovaj koji sledi - počevši od ovog vikenda je pravi pakao, gde je svaki izlazak međ Turke ruski rulet!
Ovog prethodnog vikenda žrtve su bile u Bugarskoj, neposredno posle granice - u Dragomanskoj klisuri, gde je grđe nego u Sićevačkoj.
Turski državljani, dvoje, u sudaru šlepera i 3 automobila turskih tablica, ne jedan nego 3, jer oni ko ovce pretiču u koloni :bash:
Granični prelaz Gradina/Kalotina bio je zatvoren u nedelju popodne 4-5 sati, takođe i iz suprotnog pravca ka granici - na bugarskom, sorry:

https://www.vbox7.com/play:fcd4599fa0&start=28

Sutra će se to desiti u Sićevačkoj, gde smo glineni golubovi mi koji ponekad jbg moramo do Niša i tokom leta...
Onda ćemo mi biti meta turskog tora koji na 3-4-sad kreće u masovno preticanje kad ovan predvodnik proceni, a mi kako nam bog da.
A neki će i dalje da pišu šta ima veze mesec-dva manje-više i braniće genijalnu ideju da se završeni poluprofil čuva do oktobra za veliku žurku!

caribrod":3bwtxzhg je napisao(la):
[url=http&#58;//beobuild&#46;rs/forum/viewtopic&#46;php?p=643825#p643825 je napisao(la):
Немања » Tue Jul 30, 2019 6:42 pm[/url]":3bwtxzhg]Оћуташе се сви за пуштање десне стране аутопута. Нека Турци убију још неког у Сићеву, за испис.

Odćutao sam ovima što pišu: pa šta, možete valjda da sačekate ta 2-3 meseca da se sve završi...
Ako dočekamo!
U ta 2-3 meseca je i ovaj koji sledi - počevši od ovog vikenda je pravi pakao, gde je svaki izlazak međ Turke ruski rulet!
Ovog prethodnog vikenda žrtve su bile u Bugarskoj, neposredno posle granice - u Dragomanskoj klisuri, gde je grđe nego u Sićevačkoj.
Turski državljani, dvoje, u sudaru šlepera i 3 automobila turskih tablica, ne jedan nego 3, jer oni ko ovce pretiču u koloni :bash:
Granični prelaz Gradina/Kalotina bio je zatvoren u nedelju popodne 4-5 sati, takođe i iz suprotnog pravca ka granici - na bugarskom, sorry:

https&#58;//www&#46;vbox7&#46;com/play&#58;fcd4599fa0&amp;start=28

Sutra će se to desiti u Sićevačkoj, gde smo glineni golubovi mi koji ponekad jbg moramo do Niša i tokom leta...
Onda ćemo mi biti meta turskog tora koji na 3-4-sad kreće u masovno preticanje kad ovan predvodnik proceni, a mi kako nam bog da.
A neki će i dalje da pišu šta ima veze mesec-dva manje-više i braniće genijalnu ideju da se završeni poluprofil čuva do oktobra za veliku žurku!
Nema sta da se doda. Ko se je druzio sa Turcima u Sicevu zna o cemu covek prica.

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

Sve mogu da razumem, ali ovo zadržavanje puštanja poluprofila na istočnom kraku radi neke partijske žurke biće:

a) krajnje bezobrazno, u slučaju da niko u međuvremenu ne pogine u Sićevačkoj klisuri
b) čist zločin, ukoliko se, ne daj Bože, desi nešto što niko ne želi da se desi.

Nadam se da ovaj ruski rulet neće nekoga koštati života ili povreda...

Jbt, konacno su zavrsili ovo parce.
Koje kilavljenje...
E sad, uposlite ponovo Aktor gospodo.
Caribrode hvala na postavljenom snimku.
Za Sicevacku ste potpuno u pravu, nazalost ni ovog leta nista od rasterecenja.
Dolazeci vikend je pravi ispit, smena turista iz zapadne evrope, krkljanac zagarantovan svuda sirom nam lepe otadzbine.

Hvala za snimak Caribrod. I da se nadovezem na Turke, juce obilazim jednog u kamionu, ide preko 100, I kucka poruke na telefonu. Verovatno I drugi to rade, al ovog sam bas video.
Inace, ovih dana katastrofa na K10, to se u sred noci vozi u kolonama od 120-130 na sat, uglavnom stranci, I cak vecim delom Evropljani verovatno ka Grckoj. Sto se mene tice, za razliku Vucka&Co koji od njih imaju prihode, ja nemam, vec samo guzve, pa se nadam da ce sto vise zaobilaziti Srbiju. Za isplativost odrzavanja Bg-Ni, sasvim je dovoljan I nas saobracaj + par % stranaca, a ne ovo pretpavanje.

Većina "Evropljana" na K10 završi na Gradini i kasnije u Turskoj. Retko ko od starosedelaca starog kontinenta ide putevima Alvirovića ka Egejskom i
Jonskom moru. Bahati Englezi po Lefkadi i inim letovalištima, Nemci, Švedžani, Rusi i drugi putuju u Grčku na letovanje uglavnom brojnim čarterima. Nije da -nisam sretao čak i Britance koji sa kontra volanom uleću u makaze u Grdelici (pamtim dobro pegavu Engleskinju zbog koje i ja umalo pre 7-8 godina ne nastradah), ali ovo što nosi nemačku, belgijsku ili austrijsku tablicu mahom jezdi ka Bosforu. Ka Grčkoj od real Evropljana idu oni iz Višegradske grupe (H, PL, CZ, SK), Rumuni za Egej koriste bugarski A3, a južnim krakom našeg K10 ide i veliki broj š...vajcaraca, ali se oni odvoje kod Merošine, Bujanovca ili na prvoj petlji za Skoplje...

Цариброд га објасни као Његош, да нема више шта ни да се одузме ни да се дода.

Namerno napisah Evropljani jer sam zadnjih par dana za vreme ovih guzvi par puta putovao K10, predjoh njime preko 1500-2000km zadnjih 10tak dana od severa i Srbobrana do juga kod Pojata, i obracao sam paznju na likove koji voze u evropskim registracijama, a bilo je i par zastoja, naplatnih rampi, sudara, pa sam mogao i detaljnije da promotrim ko putuje. Ocekivao sam da su to uglavnom Turci koji se vracaju kuci, ali sam se iznenadio da je mnogo vise bilo belaca. Naravno najvise nemackih registracija, pa austrijskih, svajcarskih, po neka francuska, talijanska, tzv Visegradske grupe, rumunska, ali u principu ima svega cak i ruskih, beloruskih, ukrajinskih, belgijskih... jedino sto mi je uvek bilo interesnantno da nema cesto grckih tablica iako su oni relativno blizu. Valjda ljudi vise okrenuti ka moru nego ka kontinentu. E sad, ovo sto Caribrod kaze i jeste logicno ako se gleda iz njegovog kraja, sa istocnog kraka, ali ja sam gledao iz navedenih, drugih lokacija, sto mi onda (kada uracunam ono sto Caribrod tamo vidi) potvrdjuje da je razlika dobrim delom zaista otisla ka Grckoj.

A kako si ti ocenio od Pojata ko ide na jug, a ko na istok kad se to deli kod Trupala? Ni Turci nisu više po pravilu crni, a žene sa maramama... Naročito ovi druga, treća generacija gastarbajtera. A čak i u Turskoj ima dosta emancipovanih žena, Ako pogledaš npr. žensku reprezentaciju Turske u odbojci ili tursku ligu na Areni kako im izgledaju domaće igračice (Darnel Neslihan, mmm) - plave, s plavim očima, ima i onih drugih ekstrema naravno. Dešavalo mi se da na Gradini vidim original "Nemicu" kako pruža turski pasoš...

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Da, u pravu si ali ovi severni Evropljani imaju malo sepcificnije face i od nas Balakanaca i od Turaka, ja to konkretno vidim ne samo po boji nego i po obliku nosa, obliku i velicini ociju, lica, jagodicama i sl. Da, ja ne mogu do Pojata videti ko gde skrece nego razmisljam ako tu vidim npr 80% "Evropljana" i 20% Turaka, a na Gradini kazes da zavrsi npr 80% Turaka, onda gde je nestalo onih 76% "Evropljana"? Po mojoj logici onda oni nisu skrenuli na istocni krak nego nastavili dalje ka jugu i Grckoj. Ne znam koje bi bilo drugo objasnjenje. Sem da sam video nereprezenttivan uzorak, ali kazem, bas sam dosta putovao ovih dana putem K10. Da, i Turaka ima svetlijih , mozda su 30%tak poreklom Srbi tj Evropljani, tj starosedeoci iz davnih vremena, pluz 2 miliona dece u janicarima tokom 250 godina tog sistema, sto se onda do sad dosta uvecalo, tako da nije cudno da ih ima smedjih pa cak i plavih. Evo sad kazu za novog engleskog premijera Borisa Dzonsona da je od porekla plavokosih Turaka, a upoznao sam prosle jednog Turcina (onako smedj, verovatno neki nas) kome je zena Ukrajinka, zive u Turskoj, a cerka mu na slikama koje mi je pokazao skroz plava. Ali velika vecina onih koji su nasim tranzitom uvek isli su neki tamniji tj verovatno poreklom Arapi posto je Turska miks. Slicno kao kod nas kad pogledas nase gastoze po Austriji, vecina neke sacuvaj Boze face, covek bi gledajuci njih rekao da smo ovde svi polusvet evo skoro bilo neki Ganci ubio tamo nekoga a u nasim novinama napisali prvo Srbin, pa posle ispravili u gradjanin Srbije. Ali to je nesto dublje, koji sloj, ili cak rasa, podrasa odlazi vise iz zemlje a koji ostaje, ko je vlasnik zemlje, a ko primoran da bude radna snaga i sl.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=644071#p644071:259a2e0b je napisao(la):
Earthmoving » Sre Jul 31, 2019 1:54 pm[/url]":259a2e0b]Da, u pravu si ali ovi severni Evropljani imaju malo sepcificnije face i od nas Balakanaca i od Turaka, ja to konkretno vidim ne samo po boji nego i po obliku nosa, obliku i velicini ociju, lica, jagodicama i sl. Da, ja ne mogu do Pojata videti ko gde skrece nego razmisljam ako tu vidim npr 80% "Evropljana" i 20% Turaka, a na Gradini kazes da zavrsi npr 80% Turaka, onda gde je nestalo onih 76% "Evropljana"? Po mojoj logici onda oni nisu skrenuli na istocni krak nego nastavili dalje ka jugu i Grckoj. Ne znam koje bi bilo drugo objasnjenje. Sem da sam video nereprezenttivan uzorak, ali kazem, bas sam dosta putovao ovih dana putem K10. Da, i Turaka ima svetlijih , mozda su 30%tak poreklom Srbi tj Evropljani, tj starosedeoci iz davnih vremena, pluz 2 miliona dece u janicarima tokom 250 godina tog sistema, sto se onda do sad dosta uvecalo, tako da nije cudno da ih ima smedjih pa cak i plavih. Evo sad kazu za novog engleskog premijera Borisa Dzonsona da je od porekla plavokosih Turaka, a upoznao sam prosle jednog Turcina (onako smedj, verovatno neki nas) kome je zena Ukrajinka, zive u Turskoj, a cerka mu na slikama koje mi je pokazao skroz plava. Ali velika vecina onih koji su nasim tranzitom uvek isli su neki tamniji tj verovatno poreklom Arapi posto je Turska miks. Slicno kao kod nas kad pogledas nase gastoze po Austriji, vecina neke sacuvaj Boze face, covek bi gledajuci njih rekao da smo ovde svi polusvet evo skoro bilo neki Ganci ubio tamo nekoga a u nasim novinama napisali prvo Srbin, pa posle ispravili u gradjanin Srbije. Ali to je nesto dublje, koji sloj, ili cak rasa, podrasa odlazi vise iz zemlje a koji ostaje, ko je vlasnik zemlje, a ko primoran da bude radna snaga i sl.

Najtačniji pokazatelj ko gde ide.

Pogledajte prilog 1

Lepo sam se ismejao, najbolji nacin da vidite razliku je ako imaju spicast nos to je Nemac, Holandjanin ili neki Skandinavac, ako imaju veliki ili okrugli nos to su Sloveni. Sto se tice nasih gastosa stvarno svasta ima, polusvet covek bi pomislio ima nas svakakvih.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Žiko, bilo bi da imamo neku specifikaciju koliko je domaćih, koliko stranih vozila, iz koje su zemlje, zatim kad bi sve bilo elektronski i automatizovano i sve to kad bi putevi bili završeni, a ne sa prelascima na stare deonice. Pola ovih podataka su odokativni (INT).
Iskreno, često buljim u AMSS kamere na prelazima i skoro uvek mi nekako od ova 4 mainstream tranzitna (Horgoš, Batrovci, Gradina, Preševo) leti najveća gužva na Gradini, a nije da je manjeg gabarita od ostala 3. Preševo bukvalno najluđe kad je smena turista (1.,10., 20., 30.). I opet to ne mora ništa da znači jer možda je do osoblja na prelazu, do susedne države, do ličnog utiska... Javna je tajna (ili urbana legenda) da će istočni krak biti korisniji za budžet države od južnog, jer će uglavnom putarinu plaćati stranci, još sa ozbiljnim procentom najskuplje putarine za šlepere, dok na jugu ima procentualno dosta više domaćih korisnika i u sezoni i van nje, što je s tog aspekta za državu "presipanje iz šupljeg u prazno"!

Ne, stvarno nije u redu Caribrod, ljutim se, daj za izvinjenje jedan svez snimak Bancarevo-Crvena Reka ;) (hej, gde ti nestade skeč, ispasce da sam na prazno pisao ;) )
A ovo za fizicki izgled, stvarno ne znam kako da objasnim te razlike, jer sto rece moj drug, Ruzna moze sve sto I lepa, pa sta imas da ih razlikujes :p

Vrh