Šta je novo?

Koridor 10

Sta se desava na istocnom i juznom kraku.Ako nije problem da se postave svezi snimci i slike :D
 
Demir Kapija - Smokvica

Од денешно интервју на министерот за Транспорт и врски , изјави дека до средината на март месец надзорот требало да даде зелено светло за делницата а до средината на април месец и пуштање во сообраќај.

Što u prevodu dođe oko 15.juna. :bash:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522343#p522343:2gxvsfc1 je napisao(la):
Žika » Pon Mar 05, 2018 8:05 pm[/url]":2gxvsfc1]Demir Kapija - Smokvica

Од денешно интервју на министерот за Транспорт и врски , изјави дека до средината на март месец надзорот требало да даде зелено светло за делницата а до средината на април месец и пуштање во сообраќај.

Što u prevodu dođe oko 15.juna. :bash:
Kakvi su likovi ,da vise od pola godine drze zavrsenu deonicu,daj boze da je i tada puste u saobracaj......
 
Од повезивања готових деоница од Станичења до Блу петрола до почетка сезоне нема апсолутно ништа.А и ако га пусте,нико није пресвидео да од Еко пумпе код Ниша до ОМВ на граници скоро 100 км нема пумпе.Има једна пумпица у клисури,али је мала за сезону.На уласку са Градине у Србију,прва пумпа Газпром на Наису ако прескоче Блу петрол кпд Пирота.
 
На денешната владина седница, министрите ја разгледаа и ја усвоија Информацијата за прогресот на активности во реализацијата на Акцискиот план за проектот „Изградба на автопат Демир Капија – Смоквица”.

Како што соопшти владата, автопатот ќе се пушти во употреба кон средината на следниот месец.

– Финализираат работите на автопатот Демир Капија – Смоквица. Оваа делница од автопатот ќе биде пуштена по 15 април – рече портпаролот на Владата Миле Бошњаковски.


28153004_347028599131942_3682968747338891264_n.jpg


28428712_414545742314931_2076239022551728128_n.jpg


Video

http://scontent-frt3-1.cdninstagram.com ... 4272_n.mp4

http://scontent-frt3-1.cdninstagram.com ... 0080_n.mp4
 
Kakvi su im ovo portali za putokaze? Deluju kao da su neki vid privremene konstrukcije


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
tragac":mwzfp2aq je napisao(la):
kolik ogod da je otegnu, završiće svoj deo koridora 10 pre nas.
Sobzirom da je to priblizno delu Horgos-Beograd, ne vidim kako im je to neki veliki uspeh. Naprotiv...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Ali nije ravno koliko deonica koju si naveo, već naprotiv. A i to je triput manja država, više nego tri puta manje ljudi, manje ubranog poreza, tako da je srazmerno tome njihov posao bio išta manji od našeg. I opet, slično je dužini južnog kraka K10, ja ovde gledam samo južni krak. Usput Mkedonija gradi autoput ka Bugarskoj kao i Veles-Bitolj.
 
Na trenutak pomislio da su putokazi i osvetljeni kao u drugim normalnim zemljama.
Prosli put skoro promasio iskljucenje za NS jer je bila tolika magla da se znakovi nisu mogli procitati, plus refleksija nije napravljena kako treba! Uzas, novi putokazi...

Ne znam kako ih nije sramota da postave ovakav znak

Screenshot_20180308-120640.png

Screenshot_20180308-121644.png
 
To refleksije nema jer je radjeno obicnom bojom
A danas vrlo lako i jeftino mogu biti osvjetljeni putokazi
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522724#p522724:1h2zj97r je napisao(la):
Немања » Wed Mar 07, 2018 12:13 am[/url]":1h2zj97r]Од повезивања готових деоница од Станичења до Блу петрола до почетка сезоне нема апсолутно ништа.А и ако га пусте,нико није пресвидео да од Еко пумпе код Ниша до ОМВ на граници скоро 100 км нема пумпе.Има једна пумпица у клисури,али је мала за сезону.На уласку са Градине у Србију,прва пумпа Газпром на Наису ако прескоче Блу петрол кпд Пирота.

Naravno da nema ništa, kad još ugovor za opremanje tunela nije ni potpisan, a rok za 2 pirotska je 6 meseci od potpisivanja.
Planiraju da odmah rade EM opremu levog tunela Sopot (kratak je 135m) da kompletiraju "poluautoput" od Staničenja do mesta gde počinje pun profil. Završeno je oko 5,1 km još u januaru, ali ovaj što treba da ga otvori nikako ne stiže od silnih obaveza...
U Sarlahu nema šanse da ciganišu i puštaju neopremljen tunel, a to će realno tek krajem godine. Pre i posle njega biće na asfaltu za mesec-dva.
Ne možeš da zabraniš kamionima da koriste državni put, može prevarantskim kombinacijama (zabraniš prelaz preko starogmosta na Jermi, ograničiš brzinu na 50 celom dužinom, ali to će nas lokalce više da seksa - i sad ima 2 nebulozna ograničenja od 50 gde su kuce nonstop). To će se održivo rešiti kad se izgrade bočne naplatne i završi cela deonica, koja će vreme putovanja skratiti za 30-45 minuta.
Pumpe će brzo da naprave, samo da se dogovore ko će da "za.iša" teritoriju na odmorištu Jerma i na Beloj Palanci. Taj koji uzne to naravno da će prvo da posadi pumpu, pa onda da gradi dodatne sadržaje. To je sad na gospodinu Drobnjaku i Putevima Srbije ko će tu da se useli.
Za Bancarevo-Crvena reka potpisujem da će do kraja godine da puste barem "poluprofil", što će da se poklopi i sa završetkom EM opremanja tunela Bancarevo (rok 9 meseci od potpisivanja ugovora). Tokom 2019. završiće sve.
 
Ladno su tek sad raspisali tender za nastavak radova za Srpska kuća - Levosoje, gde su oterali domaće izvođače na kojima ovde mnogi insistiraju, plus deo Donji Neradovac - Srpska kuća, koji je ostao nezavršen kad je pukla Grčka i Hellenic plan:

http://www.putevi-srbije.rs/index.p...3,31-i-regulaciji-južne-morave-sa-pritokama-2

Otvaraće ga 5. aprila pa 20 dana rok za ugovor, neće oni to nastaviti pre Đurđevdana. Ko ide ovog leta preko Makedonije za Grčku, voziće se i ove godine po gradilištu:

http://www.putevi-srbije.rs/images/pdf/nabavke/jn8_2018_poziv_za_podnosenje_ponuda.pdf

Koga ne mrzi može da pogleda i komplet dokumentaciju:

http://www.putevi-srbije.rs/images/pdf/nabavke/jn8_2018_konkursna_dokumentacija.pdf
 
Detaljan izvestaj od Caribroda kao i uvek . Ono sto je dobro, izgeda da je CAribrod zadovoljan dinamikom radova na deonici Bancarevo - Crvena reka , kao i na ostalim deonicama te trase .Ako sam dobro shvatio ,jedino ne valjda sta kasne tenderi i ugovori za EM opremanje tunela...
Sto se tice " Juga " i Srpska kuca -Levosoje ,bruka i sramota....NEverovatno je sta se tamo desava i da i dalje nije gotovo....A mislio sam da ce bar tu laku deonicu da zavrse krajem prosle godine ako vec kasne u Grdelici....
 
Pozdrav svima, pratim vas vec neko vreme, pa rekoh da bacim i prvi post.

Intro: Kao klinac (80tih) putovao sam sa matorima u Grcku na kampovanje. Kec koji je vukao adria kamp prikolicu (btw put je trajao nekih 12h)....nebitno, secam se ocevih reci: Autoput je do okoline Leskovca, za par godina kad zavrse sve, bice milina voziti do Grcke!!!

Sledecih nekoliko decenija ocekivao(li) sam taj dan. Danas kada vozim svoju decu put juga, imam svoju mantru: Valjda cu doziveti zavrseno Bratstvo-jedinstvo i ispunjenje ovog "sna" bez stresa Grdelice i ostatka magistralnog srpskog druma.

Pratim forum, vesti, ovo mrcvarenje i konstantne lagarije u vezi rokova... Uspeo sam da pod stare dane naucim i "putarsku terminologiju" sto mi je omogucilo da makar znam da je za opremanje tunela potrebno par meseci pa kad objave da a-put samo sto nije, iskuliram i znam da lazu.

Mogu da zamislim koliko se ovde prisutni forumasi iz struke tek nerviraju.... Medjutim cini mi se da ce zavrsetak radova biti usko vezan za izbore. Floskula radimo-gradimo gde je najteze je odlicna za kampanju i politicare, a secenje vrpce za par dana pred izbore tako da Grdelicu i Srpsku kucu vidim kao gotove "u blizini" sledecih parlamentarnih izbora. Drugaciji scenario bi bio politicki pucanj u prazno.

Tako da, reli Grdelica sledi i ove godine. Srecom pa mi "deca vole brzu voznju".

PS Hvala braci Makedoncima sto su nas spasli makar crne Demir Kapi deonice ove godine (ako ne lazzu).
 
Za Levosoje je Drobnjak je izjavio kraj Jula na šta je dobio kritiku ministarke...citiram "mora to brže"...
 
Четри ипо дана након избора поново нагваждати о изборима, о чему се ту ради, једино ако је посттрауматски синдром... :laugh:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523299#p523299:3v4bo8uk je napisao(la):
caribrod » 09 Mar 2018 09:01 am[/url]":3v4bo8uk]Ladno su tek sad raspisali tender za nastavak radova za Srpska kuća - Levosoje, gde su oterali domaće izvođače na kojima ovde mnogi insistiraju, plus deo Donji Neradovac - Srpska kuća, koji je ostao nezavršen kad je pukla Grčka i Hellenic plan:

http://www.putevi-srbije.rs/index.p...3,31-i-regulaciji-južne-morave-sa-pritokama-2

Otvaraće ga 5. aprila pa 20 dana rok za ugovor, neće oni to nastaviti pre Đurđevdana. Ko ide ovog leta preko Makedonije za Grčku, voziće se i ove godine po gradilištu:

http://www.putevi-srbije.rs/images/pdf/nabavke/jn8_2018_poziv_za_podnosenje_ponuda.pdf

Koga ne mrzi može da pogleda i komplet dokumentaciju:

http://www.putevi-srbije.rs/images/pdf/nabavke/jn8_2018_konkursna_dokumentacija.pdf
Caribrode,ne znam da li sam shvatio oni su raskinuli ugovor sa domacim firmama koje su gradile ovu deonicu i sada raspisuju novi tender za zavrsetak radova ili je nesto drugo u pitanju?
 
Da, čim se raspisuje novi tender očigledno je raskinut ugovor sa MBA Ratko Mitrović & Srbijaautoput, mada taog dokumenta nema na sajtu Puteva.
Novi tender je ne samo za tu deonicu (Srpska kuća - Levosoje), već i za ono što Aktor nije završio na D.Neradovac - Srpska kuća, kad je država Grčka izašla iz Hellenic plana, iz koga se to finansiralo, a trebalo je i ovo drugo, pa je Srbija prešla na budžetsko finansiranje. Ta dugo neplaćena deonica bila je i razlog preskakanja Aktora i države u prethodnih nekoliko godina.
U tenderu su i neke stvari koje se inače rade isključivo preko Puteva, kao što je opremanje naplatnih rampi.

Niko, najveći problem je to što se 2-3 godine ništa ili skoro ništa nije radilo. Ova dinamika je odlična, ali zakasnela. Bolje i tako nego da je i sad loša.
Kao što često pominjem - ako 1 radnik iskopa 1 rupu za 60 sekundi, to ne znači da će 60 radnika iskopati 1 rupu za 1 sekundu.
Imaju nerešene još 2-3 kosine na lot2, ali rade sa 110% mogućnosti, što bi rekli treneri, kod Pirota malo manje, al tu je mnooogo manje posla.

P.S. Ako se stabilizuje vreme ovako kako je sad, biće uskoro i slika i snimaka.
 
Moj komentar od 23 januara vezan za deonicu Srpska kuća Levosoje

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=510855#p510855:6baj4wci je napisao(la):
bobcha78 » Uto Jan 23, 2018 10:58 pm[/url]":6baj4wci]Na sajtu Koridora, u deonici Srpska kuća Levosoje, piše da je ugovor raskinut sa izvođačem radova Ratkom Mitrovićem niskogradnja i Srbijaautoput. Da li neko ima neku informaciju o ovome? Da li je ovo istina?

"ЛОТ 1 - Српска Кућа – Левосоје, Л= 8 км, радови се финансирају из буџета Републике Србије. Инвеститор: ЈП Путеви Србије, стручни надзор: Коридори Србије, извођач радова: МБА ''Ратко Митровић нискоградња'' и ''Србијааутопут''. Уговор је споразумно раскинут"

http://www.koridor10.rs/sr/projekat-jug
 
Vrh