[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=599300#p599300:37c1o1xa je napisao(la):laki72 » Pet Feb 01, 2019 12:28 pm[/url]":37c1o1xa]Još nešto.
Prema nekim informacijama d kojih sam došao, Babić nije bio u vozilu koridora, niti ministarstva, niti...
Po mom izvoru, vozilo je vlasništvo jedne građevinske kompanije, angažovane na K10 !
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=599353#p599353:3jn5z4hm je napisao(la):Gazi Bengazi » 01 Feb 2019 02:52 pm[/url]":3jn5z4hm]...Verovatno je u pitanju, nemar, bahatost, velika brzina i losi uslovi (magla). Kao da vozac nije video rampu. Nasilnicka voznja sa smrtnim ishodom.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=599361#p599361:3ce2j1xh je napisao(la):relja » Pet Feb 01, 2019 4:35 pm[/url]":3ce2j1xh]To "nije video rampu" ne može da im bude izgovor.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=599353#p599353:3ce2j1xh je napisao(la):Gazi Bengazi » 01 Feb 2019 02:52 pm[/url]":3ce2j1xh]...Verovatno je u pitanju, nemar, bahatost, velika brzina i losi uslovi (magla). Kao da vozac nije video rampu. Nasilnicka voznja sa smrtnim ishodom.
Iz firme Trace koja je dobila posao izgradnje dela auto-puta kazali su da je još na građevinskom tenderu uslov bio kupovina automobila za potrebe nadzornih organa i investitora.
Koridori Srbije saopštili su, povodom navoda da je automobil, u kojem se u trenutku nezgode nalazio direktor Koridora, u vlasništvu bugarske firme "Trejs", koja je inače jedan od izvođača radova na Кoridoru 10, "da je reč o uobičajenoj praksi u međunarodnim ugovorima u celoj Evropi i svetu".
"Prema toj ugovornoj obavezi izvođači radova su dužni da obezbede opremu i vozila za potrebe investitora i inženjera (nadzornog organa), a u cilju realizacije projekta. Predstavnici investitora i inženjera ovu opremu i vozila koriste tokom cele realizacije projekta, a oni potom postaju vlasništvo investitora tek po završetku svih radova i okončanju ugovora", navodi se u saopštenju.
Koridori Srbije još su negirali da je automobil koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi imao rotaciona svetla i blinkere, navodeći da nijedan automobil koji je na raspolaganju "Koridorima Srbije" i koje ta kompanija koristi ne poseduje rotaciona svetla i blinkere.
relja":21unmfnp je napisao(la):[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=599300#p599300 je napisao(la):laki72 » 01 Feb 2019 11:28 am[/url]":21unmfnp]Još nešto.
Prema nekim informacijama d kojih sam došao, Babić nije bio u vozilu koridora, niti ministarstva, niti...
Po mom izvoru, vozilo je vlasništvo jedne građevinske kompanije, angažovane na K10 !
Ovu informaciju svakako uzeti sa rezervom, ali u slučaju da je tačna, nameće se pitanje šta direktor državne firme radi u vozilu vlasništvu izvodjača radova.
Tuilaštvo je to i potvrdilo.
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1500688
Kako prenosi Insajder, portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu rekao je da je vozilo "škoda superb" u vlasništvu kompanije Trejs koja inače radi na Koridoru 10.
Kako je potvrđeno TV Prvoj, policija je uhapsila D.S (35) iz Rakovice, koji je vozio automobil "škoda superb" i koji je, ako se sumnja, izazvao težak udes na naplatnoj rampi u Doljevcu u kojem je jedna osoba poginula, a pet je povređeno.
astrodule":21unmfnp je napisao(la):A Babić će reći "rekao sam vozaču da uspori, ali me nije slušao".
Odsustvo izjava iz Koridora i Trejsa je klasičan primer da nemaju usklađenu priču i da još ne znaju kako sa najmanje štete da izađu iz ovoga.
Bршилац дужности директора Коридора Србије Зоран Бабић потврдио је у изјави Танјугу да подноси неопозиву оставку на ту функцију после саобраћајне несреће у којој је, како подсећа, једна особа изгубила живот.
„Изгубљен је један људски живот. За мене као човека сасвим довољно да више не обављам функцију на којој сам затечен у моменту тешке несреће. Иако сам био само сапутник, за мене као човека, то је довољан разлог да више не обављам функцију вршиоца дужности директора Коридора Србије. Безбедност, сигурност, то је оно што су били моји циљеви и то је потпуно јасан мотив да поднесем неопозиву оставку”, изјавио је Бабић за Танјуг.
Он је истакао и да за њега као члана и као функционера Српске напредне странке чији је председник Александар Вучић, није потребан никав позив, ни наредба.
„Знање, али и морал, одговорност и пре свега људскост и честитост, особине су које у сваком од нас тражи наш председник. И не треба да ми каже било шта. Ако ме је предложио на функцију, онда знам шта ми је чинити”, рекао је Бабић.
Он је напоменуо да је то разлика коју Српска напредна странка, вођена Александром Вучићем, прави у нашем друштву и нашој држави.
„Нама се не наређује, ми знамо шта треба да чинимо”, истиче Бабић.
Будућем директору Коридора Србије жели, како је навео, успех у раду и што мање тешких момената, а председнику, странци и Србији „стоји на располагању”, навео је Бабић, преноси Танјуг.
Vrlo zanimljivo saznanje,a mi se svi ovde na forumu pitamo zašto je cena kilometra autoputa(kredita,kamata itd) sve veća i veća...astrodule":29htj1ly je napisao(la):Pa ima ljudi koji ne vide nikakav problem u tome što se Babić vozio u Trejsovom vozilu koja će posle radova ostati Koridorima.
Što se tiče ostavke, realno to je jedino što je mogao da uradi, mada je njegova izjava vrlo jadna jer pominje vođu i stranku, a manje spominje žrtvu.
Mislim da je to u nastavku rekao zbog slučaja "Veselinov" koji je dugo odolevao i tek pod pritiskom javnosti podneo ostavku.astrodule":11unb9fa je napisao(la):Evo i njegove izjave
Bршилац дужности директора Коридора Србије Зоран Бабић потврдио је у изјави Танјугу да подноси неопозиву оставку на ту функцију после саобраћајне несреће у којој је, како подсећа, једна особа изгубила живот.
„Изгубљен је један људски живот. За мене као човека сасвим довољно да више не обављам функцију на којој сам затечен у моменту тешке несреће. Иако сам био само сапутник, за мене као човека, то је довољан разлог да више не обављам функцију вршиоца дужности директора Коридора Србије. Безбедност, сигурност, то је оно што су били моји циљеви и то је потпуно јасан мотив да поднесем неопозиву оставку”, изјавио је Бабић за Танјуг.
Tu je trebalo da stane, jer je nastavak uvlakački, na nivou pismenog zadatka "Zašto volim druga Tita i Partiju"
Он је истакао и да за њега као члана и као функционера Српске напредне странке чији је председник Александар Вучић, није потребан никав позив, ни наредба.
„Знање, али и морал, одговорност и пре свега људскост и честитост, особине су које у сваком од нас тражи наш председник. И не треба да ми каже било шта. Ако ме је предложио на функцију, онда знам шта ми је чинити”, рекао је Бабић.
Он је напоменуо да је то разлика коју Српска напредна странка, вођена Александром Вучићем, прави у нашем друштву и нашој држави.
Будућем директору Коридора Србије жели, како је навео, успех у раду и што мање тешких момената, а председнику, странци и Србији „стоји на располагању”, навео је Бабић, преноси Танјуг.
Mislim da je to u nastavku rekao zbog slučaja "Veselinov" koji je dugo odolevao i tek pod pritiskom javnosti podneo ostavku.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=599532#p599532:3c96ah5p je napisao(la):laki72 » 02 Feb 2019 12:40 am[/url]":3c96ah5p]astrodule":3c96ah5p je napisao(la):....
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=599507#p599507:1t2otm0o je napisao(la):astrodule » Pet Feb 01, 2019 10:59 pm[/url]":1t2otm0o]Evo i njegove izjave
Tu je trebalo da stane, jer je nastavak uvlakački, na nivou pismenog zadatka "Zašto volim druga Tita i Partiju"
Pa što nije podneo ostavku i onaj kad se srušio helikopter , kad ste puni morala.