Šta je novo?

Koridor 10

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=558899#p558899:1c41x5qo je napisao(la):
Žika » Sun Aug 12, 2018 2:45 pm[/url]":1c41x5qo]

Ovaj Maslar nadmašuje i pokojnog Gebelsa.

Čuj, koridor 10 kompletno gotova oba kraka do kraja godine.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=g4AHDmUuqx4[/youtube]

E, a sada već uigran tandem (gospodin GOJE za volanom, a gospođa GOJE za objektivom) donosi jučera'nje sličice (ovaj put ipak š'juga).

Počinjemo kod nadaleko čuvenog Levosoja:
Pogledajte prilog 8

Desna traka u početku pod asfaltom (reklo bi se bez habajućeg sloja):
Pogledajte prilog 7

A leva po kojoj se trenutno vozi obeležena kompletno kao da je već pod habajućim:
Pogledajte prilog 6

Neko vreme (možda par km) se nastavlja ovako:
Pogledajte prilog 5

A zatim se kod ovog nadvožnjaka ide na devijaciju:
Pogledajte prilog 4

Pogled unazad na kraju devijacije:
Pogledajte prilog 3

Tu se odmah prelazi u levu traku:
Pogledajte prilog 2

Aktorova deonica iz Hellenic plana čini se da već pokazuje izvesne (doduše minorne) znake starenja, ali zato Ternina deonica je izuzetna:
Pogledajte prilog 1

Ono što nedostaje na svim novim deonicama su benzinske pumpe, i ostali komercijalni sadržaji, ali to će se vremenom pojaviti. Nadam se ipak ne baš ovako:

Kod Vladičinog Hana se vozi starim putem a sa desne strane ide potpuno nova trasa:
Pogledajte prilog 7

Odmah nailazimo na spektakularan novi most Vrla:
Pogledajte prilog 6

A nedugo zatim i dve slike sledećeg mosta:
Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 4

Verujem da je i tunel Manajle spektakularan ali do njega ne mogasmo. Zato Momin kamen nudi ovakav jedan prizor:
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2

Pogled unazad na nadvožnjak ispred Mominog kamena:
Pogledajte prilog 1

Posle Mome nadvožnjak prelazi postojeću magistralu:

Apsolutni motiv poslednjeg dela reportaže je borba sa kosinama:
Pogledajte prilog 9

Oštro oko primetiće patriotske detalje:
Pogledajte prilog 8

Intenzitet radova za svaku pohvalu:
Pogledajte prilog 7

Napredak u odnosu na 2016. kad sam prošli put prolazio je izuzetan:
Pogledajte prilog 6

Ovde se baš nabetoniralo:
Pogledajte prilog 5

A Trace udario na reklamu - stvarno se nadam da će da reklama da potraje decenijama:
Pogledajte prilog 4

Jedan put s'jedne, drugi s'druge strane Morave:
Pogledajte prilog 3

Ipak, svaka kosina je priča za sebe - čak i u estetskom smislu:
Pogledajte prilog 10

I polako stižemo već do Grdelice:
Pogledajte prilog 2

Prelazimo novu trasu:
Pogledajte prilog 1

That's all folks:

Hvala za reportažu, Goje, odlične slike i još lepši predeli!
Imam samo jedno pitanje, kakva je to sad devijacija kod Srpske Kuće (koliko sam razumeo tu je)? Pre se koristilo ono petlje što je izgradio Aktor i čini mi se nije bilo dvosmernog saobraćaja na samom autoputu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=559784#p559784:30dcbomd je napisao(la):
nikicakica » Čet Avg 16, 2018 11:02 pm[/url]":30dcbomd]Hvala za reportažu, Goje, odlične slike i još lepši predeli!
Imam samo jedno pitanje, kakva je to sad devijacija kod Srpske Kuće (koliko sam razumeo tu je)? Pre se koristilo ono petlje što je izgradio Aktor i čini mi se nije bilo dvosmernog saobraćaja na samom autoputu.
Ta deo autoputa što se trenutno koristi dvosmerno je stari magistralni pretvoren u autoput. Taj nadvožnjak će biti novi magistralni. Verovatno čim završe radive i na novoj trasi magistralnog će pustiti saobraćaj preko nadvožnjaka i ugasiti tu devijaciju. Brzo će to da kompletiraju.

Geovuče, kada procenjuješ da će Srpska kuća - Levosoje biti gotovo i konačno pušteno u saobraćaj u punom profilu?

Aj, pa da sledeće godine idemo ovim novim putevima do Grčke :)

Što se tiče benzinskih pumpi, zna li se da li je neko već otkupio zemljište i da li su propisane lokacije gde će iste biti?

Ne treba zaboraviti da dugo uz Egnatia Odos ka Jonskom moru nije bila nijedna pumpa uz put (a mislim da i dalje nema) već se na par mesta mora isključiti sa auto-puta pa ići par kilometara do pumpe.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=559874#p559874:xz3ohkdi je napisao(la):
Niko Kažanegra » Pet Avg 17, 2018 12:17 pm[/url]":xz3ohkdi]Geovuče, kada procenjuješ da će Srpska kuća - Levosoje biti gotovo i konačno pušteno u saobraćaj u punom profilu?

Rok je 6.decembar, mislim da bi red bio da ga ispoštuju.
Inače sam video napredak za nedelju dana od kad sam ja prošao.

Uh , tek tada? Mislio sam da ce ranihe taj puteljak završiti.
Onda nam ostaje samo Grdelicka klisura od Np rampe Vrcin do granice. Valjda ce krenuti i EM opremanje juga.ne znam šta se tu dešava, hoce li se konačno potpisati taj ugovor sa Azvirtom i hoće li to krenuti?
Ako se dobro sećam Caribrodovog posta,danas ističe rok za žalbu opremanja istoka.Ako neko zna šta se tu dešava neka napiše, mada tu ionako radovi nisu gotovi,čekamo Caribrodov izvestaj da vidimo kako napreduju radivi na Bancarevo Crvena reka... u svakom slučaju bilo bi dobro da EM oorenanje i istoja i juga krene što pre....

Nešto se ne sećam da se u Srbiji nešto uradilo pre roka.
Mogli bi pre da završe ako se više angažuju i uposle više ljudi i mehanizacije, ali tako bi imali veći rashod.
Ne znam koliki je obim radova na uređenju korita reke, možda je toliku rok zbog toga. Imaju da urade i to što je aktor propustio.

Бугари пре рока отварају деоницу од Кресне до Санданског до краја ове године.Рок је био мај 2019. али ће пут бити отворен до краја године.Људи из Србије који иду ка Грчкој, нарочито ка Тасосу и Кавали би могли мало више да користе ову маршуту.Предности - Нема зеленог картона,нема чекања на грчкој граници (максимум 15 минута), нема наплатних рампи чим мало даш гас...А и промена није лоша понекад. Мане - остаје за сад 50ак км без аутопута (граница - Сливница и Благоевград - Кресна) мада и то није лоше, да се мало размрда као и могућност да се озбиљно заглави на Градини у сезони, нарочито они који не знају "цаке". Сутра идем поново за Грчку послом, ако неко жели могу да направим краћу репортажу.

astrodule":2ri2xs6w je napisao(la):
Daj tu caku za nezaglavljivanje na Gradini.
Putuj utorkom i sredom...mada ni ponedeljak i četvrtak nisu strašni :)

Poslato sa EML-L29 uz pomoć Tapatoka

Pa dobro, to važi za skoro svaki granični prelaz :)

Kao i izbegavati dane kada su smene za letovanje (1, 10, 15, 20)

Mnogi ljudi uopšte ne razmišljaju o tome, pa onda zaglave satima na granici.

Ne treba izbegavati već se pojaviti pre svih na granici. Znači pre 5 h ujutru. Tada su granični prelazi prazni, posle kreće ludnica sa autobusima i svim ostalim.
Ima alternativnih prelaza ali su daleko Strezimirovci (Vlasina) i Ribarci (Bosilegrad).

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=47o0Wq3Pxzc[/youtube]

Kad smo već kod graničnih prelaza, imam jedno pitanje. Zašto sa mađarskom imamo 3 glavna( Bački Breg,Kelebija i Horgoš) i 5 alternativnih prelaza a sa Bugarskom koliko znam samo 2? Svakog leta katastrofa na GP Gradina zato što alternative nema, a turaka sve više i više.

Нажалост лоше вести из Грделице:

https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Fot ... ce.sr.html

1280x0_Srusen-zid-Grdelica-foto-citalac.jpg

Ништа од завршетка ове године, срећа је само што се ово није догодило након пуштања саобраћаја, да изгину недужни. Невероватно је колико је пројектовање заказало, као да су радили аматери. :oops: :rant: :cry:

Vrh