Šta je novo?

Komunalna milicija (BELI)

У суштини би комунална милиција требала тако да се зове, пошто је тренутни назив оксиморон.

Мислим да је то скроз сива зона и да немају реална овлашћења већ су ФТО на терету буџета града.

20250607_181642.jpg

Mladenovac

Kome prijaviti ako Komunalna policija ne izlazi na teren? Naime, vec ne znam koji vikend za redom prijavljujem problem vezan za nelegalno parkiranje kod Vidikovacke pijace ali oni prosto ne izlaze u jutarnjim casovima kad se sam problem i manifestuje. Ljudi parkiraju u jednoj kolovoznoj traci duz tog dela ulice, neretko na zelenoj povrsini i mestu za invalide. Jasno je da sad ne zele da se zameraju narodu sto onda dovodi do kompletne anarhije. Ljudi onda jurr svojim delom ulice smatrajuci da je to njihovo pravo s obzirom da su u svojoj traci. Da ne pominjem da je generalno frenkventnost velika a da nema ni lezeceg policajca a ima dosta dece jer je u blizini i skola.

Kadija te tuži, kadija ti sudi.

Možemo mi kao pojedinci da zapnemo. Ja sam tako zapinjao i napinjao, ali na kraju dobiješ odgovore gde bukvalno poželiš da ih obesiš na Terazijama.

Tipa, prijaviš nepropisno parkiranje i pošto oni mogu da pišu kazne samo kada oni to zateknu, dobiješ odvoror da su tada i tada izašli na teren i da nisu zatekli nikoga, ili da su zatekli par njih i njima pisali kazne.

To naravno nema smisla, jer se na nekim mestima non stop parkiraju nepropisno, a negde je haos samo vikendom. Naravno, da će za ta mesta gde je haos vikendom uveče, da izađu radnim danom prepodne i da kažu da nisu nikoga zatekli.

Potrebna je potpuna smena sistema, kažnjavanje dosadašnjih nadležnih žestoko da oni budući shvate da funkcija nije dedovina i da može da se odgovara ako se ne radi posao u interesu grada.

To će se desiti ovde znamo kada (u zavisnosti koliki ste pesimisti / optimisti).

Vrh