Šta je novo?

Kolor šeme vozila GSP-a

Narod je "izglasao" crvenu boju pre 5 godina zato sto je crveno-krem sema zastitni znak vozila GSP Beograd od 1987. Narodu je ista ova vlast "izasla u susret" samo da ne budu zuti busevi, jer kad su dosle demokrate na vlast farbali su sve autobuse u boju njihove stranke i zbog njih se ne porucuju Solarisi koji su se pokazali i vise nego odlicni. Plava boja je boja zastave srpske radikalne stranke, od koje je postala ova napredna tj. nazadna stranka. To sto gangula prosipa glupu pricu narodu koji cuti to je druga stvar. Treba izmedju ostalog oprati pare...700000 evra za 100 CNG autobusa, a to placamo svi mi kroz racune i manje plate. Ovi kad padnu kad-tad i dodje neka "deseta" vlast, zivi bili pa videli - opet ce menjati kolor semu busevima, naravno o trosku gradjana.
Narod je sam kriv sto gleda i trpi. Ni za sta vise ne krivim naprednjake. To je njihovo mentalno stanje, to su oni, bahati lopovi, primitivci i zlo. Oni samo ispoljavaju to sto oni jesu. To je kao da se ljutis na komarca sto ti sisa krv ili na tigra sto hoce da te pojede. Takva im je priroda. Mi smo krivi sto ocekujemo da oni imaju neke ljudske osobine. Treba da se zapitamo sta je nama, a ne sta je njima.

1000042546.jpg

Video sam slike ovog vozila iz više uglova. Gde je garažni broj, oznaka prevoznika, brending grada? Strela takođe vozi autobuse bez ovih oznaka. Hajde što unutra nemamo oznaku garažnog broja, što je norma svuda u civilizovanom svetu, ali to nije propisano; sa spoljne strane jeste. Lično bih zvao komunalnu inspekciju i saobraćajnu policiju da mi utvrde koje vozilo je u pitanju, pa da provere i saobraćajnu usput.

Da ne govorim o tome da sva ova vozila voze fantomski, bez ikakve prijave, bez poznavanja pojma turnusa, a sad ni otprilike ne znamo šta je.

Kad su već stavili dva, onda je oznaku direkcije trebalo ispod natpisa Beograd. Dobila bi se simetrija. Ovako skroz desno malo štrči.

Da se razumemo, ova boja je estetski sasvim ok. Mislim dakle na ovu teget, ne na neke varijacije i ofrlje nijanse. Dakle sama boja jeste lepa.

Problem je:
1) što na listi prioriteta za JGP ima jedno 89 prečih i bitnijih stvari
2) što uličar i njegovi forsiraju priču da stara, crveno-bela kolor šema ne može lepo da izgleda (što je glupost)
3) što uličar i njegovi forsiraju priču da je prethodna kolor šema bila "komunjarska" iako je zapravo vukla korene još iz ljubljene Kraljevine

Tako da nije problem sama boja, problem je priča koja se gura oko nje, i to ko je gura, i na koji način. I zašto. Ja bih manji problem imao sa Uličarem da je izašao i rekao "e, znate, ja i neka moja stručna komisija sa Akademije mladih luzera smo utvrdili da je ova teget lepša od one crvene i jbg, eto, mi hoćemo tako" nego ovo što izvode, sve ove laži, nametanja i cirkusi. Mislim imao bih problem i tada, ali bi ispali malo manje glupi. Ispali bi samo bezobrazni. A ovako ispadaju em ljigavi i bezobrazni, em glupi. Jer govore teške gluposti i nebuloze. I bave se glupostima umesto da rešavaju najveće i najhitnije probleme.

Zato i treba nastaviti sa prozivkama i sprdnjama. Neće ih to samo od sebe smeniti, ali kada vidim Uličara onako uzrujanog i nadrndanog, bude mi drago, jer znam da mu nismo ostali dužni.

Где је превозник, где је гаражни број???Могао би и лого СЈП да се стави чак,ово је дебело узимање лове за ништа.

Где је превозник, где је гаражни број???Могао би и лого СЈП да се стави чак,ово је дебело узимање лове за ништа.
Шта сте запели додаће гаражни број и превозника вероватно су нешто осмислили можда ће свима бити слични натписи или шта већ видећемо.

Stvarno su mogli umesto 4 (četiri) grba grada, makar da stave logo direkcije, šteta što ga nema na vozilima, a logo je stvarno lep.

Šteta što sam logo nije uklopljen u kolor šemu, tj. da se šema uradi tako da daje recimo u nivou poslednjih i pretposlednjih vrata siluetu logoa. A ne ovo umoči u jednu boju i kraj.

I pravda za Krš Express, da se nalepe i 4 grba Niša.

Negde sam skoro gledao coveka koji je pricao da je ta plava boja izuzetno tesko uocljiva nocu i potpuno nebezbedna. Mislim da je covek bio sa saobracajnog fakulteta ili sekretarijata za saobracaj...tako nesto.

Eво примера. Да нема укључених ротација, византијско плави комби народне полиције би се утопио у мрак.

Pogledajte prilog 215629
Значи онда сва плава возила ове нијансе без сирени и да нису полиција су проблем у саобраћају. Глупости постоје светла позициона, фарови, мигавци и остала сигнализација. Шта рећи за црна возила онда? 😂

Najbolja boja je ona koja nije kao boja mase drugih vozila, plus je boja koja je sama po sebi lako uočljiva po svim vremenskim prilikama. Primera radi, jednom prilikom sam se zatekao na BK, bila je zima. Spustila se toliko gusta magla da sam morao po sećanju da idem do mesta gde sam trebao da obavim posao. Jedino što se videlo su bila crvena svetla na vozilima i poneko vozilo crvene boje. Dakle, čak ni druge boje koje su apsolutni kontrast boji magle, se nisu videle. E da, čini mi se da sam i jedno vozilo žute boje uočio kroz maglu.

Sa druge strane, vozila milicije su idealno zakamuflirana kada se zavuku negde gde je mračno i odatle vrebaju, posebno kada su neki protesti ili neki visokorizični dogaðaj. Nije ih problem primetiti, barem meni, ali mora se biti pod odreðenim uglom i na odreðenoj razdaljini.​

Vrh