Šta je novo?

Kolor šeme vozila GSP-a

Прецењујеш своју важност мислећи да тебе било ко чека.

Свеједно, бордо - беж, или тамно црвено - беж.
То је била и некаква мода у том периоду..

Pogledajte prilog 214395Pogledajte prilog 214396Pogledajte prilog 214393
Pogledajte prilog 214397
Ne radi se o meni, već o tvojim ničim izazvanim i nepotrebnim reagovanjima.... a ni jedna od ovih fotografija nije iz Beograda, niti je iko ikada u Beogradu za vozila gradskog prevoza govorio da su bordo-bež, osim tebe, sada i ovde, posle mog posta,

Реаговање је нормално, наравно да је писано о бојама трамваја које сам навео и нема потребе да се тригерујеш на сваки коментар који противречи твом.

Битно је да ова јесте..

izvor-fotografije-privatna-kolekcija-porodice-Riste-Marjanovica.-Na-fotografiji-je-prikazana-F...jpg

Ово је јасно беж - бордо, или беж - тамно црвена шема.

Код нас је и Суботица имала сличну шему.

SUboticaTr.jpg

Poslednja izmena:
Pre 6-7 godina se odlučilo za crvenu boju i eto prošlo je. Sada idu na plavo. Kao razlog za farbanje u crveno tada je bilo da se bolje vide autobusi, hm, možda noću.
Sad kako će se farbati u (tamno) plavu boju, noću se neće dobro videti autobus.
Mešanje zelenog Švajcarca, braon zglobnog trolejbusa, crvenog solo trolejbusa, starijih autobusa i tramvaja, sada i plava boja noviji autobusi su samo vrhunac crnog humora. Kako će izgledati tamno plavi Turčin tramvaj, a mozda i nov trolejbus ako dozvoli budžet grada Beograda ne znam, ali zamišljam takve tramvaje ako idu tim putem.

Prijatnije mi postaje da slušam hilti kako udara pored moje glave nego njega, štagod da kaže više.

Ja ne mogu da razumem dešavanja u ovom gradu (a ni zemlji) odavno, ali bolest je toliko metastazirala da se i golim okom vidi sada već.

Nego, da mi ukinemo i crveno na zastavi Srbije, izbrišemo sa grba grada, skinemo sa semafora, bici staza i generalno zabranimo crvenu boju, bilo kakav oblik zvezde, pretopimo sve srpove i čekiće u zemlji za svaki slučaj isto... Ili da stanem da mu ne dajem više "ideja"...

Bilo je neko glasanje, ali mislim da je to bilo namešteno, Vesić je imao maniju kaldrme, starih fasada i fotografija grada u koji se doselio, pa verujem da je "nategao" da boja vozila opet bude "kao nekad".

Još je Bora Đorđević tamo 80-tih napisao neku pesmu o tom farbanju autobusa (crveno i zeleno) dok se sve ostalo raspada...
80ih su beše u crveno farbali vozila kupljena iz samopodprinosa, pa su posle i stara iz zelene ofarbali u crveno.

Реаговање је нормално, наравно да је писано о бојама трамваја које сам навео и нема потребе да се тригерујеш на сваки коментар који противречи твом.

Битно је да ова јесте..

Pogledajte prilog 214400
Ово је јасно беж - бордо, или беж - тамно црвена шема.

Код нас је и Суботица имала сличну шему.

Pogledajte prilog 214403
Pronađi knjigu sa obvajljenim Marjanovićevim fotografijama i videćeš da nema dve na kojima se vidi ista nijansa tramvaja, a da autobusi nekada čak izgledaju - roze...
Sve su to bile nijanse crvene od "cigla" do svetijih, mat ili sjajne, kako kad, zavisi kada su vozila farbana.

Suština je da je crvena šema - tradicionalna za ovaj grad, da ne potiče "od komunista", i da Šapić sada i to menja.

Наравно, имам ту књигу, постоје и друге оригинално колор фотографија возила у Београду, да, било је од бордо и тамно црвено - крем и зелених трамваја, до аутобуса УГБ и приватних превозника пре рата и то је опште познато.
Као што је и после било разних варијација боја, зелених, црвено - крем, и сл..
Као што је то био случај и са жуто-плавом шемом, наранџасто-плавом итд. на зарђалим Икарбусевима и КТ4, поента је у томе што за нечим таквим апсолутно нема потребе.
Као што рекох, новом, квалитетном и аутобусу који се ефикасно и паметно користи, шема фарбања уопште није битна.
Постоје много већи проблеми у ЈГП, ово је по мени само тема за замлаћивање.

Poslednja izmena:
'ајде, не будите зли. човек је малоуман. видите да више не зна шта је када и зашто рекао

Nešto što je prošlo ispod radara, pored grba sada će pisati "Београд" na vozilima, na promociji je bilo na nekim vozilima napred, a na nekim iza..
Ne vidim poentu, valjda bi logo sekretarijata trebao biti, al ok.

Screenshot_20241008_190053_Instagram.jpg

Vrh