Šta je novo?

Košutnjak

Komentara bez
Sta je sa ovim muz paviljonom topcider jesu i od toga ostali samo dugmici
 
Аха. Одавно још. Једино је спашена Милошева биста која се у њему налазила, а сада је у конаку.
 
Koji smo mi vandali kao narod netreba niko nama da rusi sami ce mo .
Ima i jos jedna fontana u topcideru koju je vrijeme pojelo mislim da sam okacio fotku nedavno
 
Било је доста и фонтана и чесама и којечега још по Топчидеру и Кошутњаку, па..оно..
 
Ko voli mir i tisinu kao i uzivanje u prirodi, cvrkut ptica i sl. danas da izbegava Kosutnjak, od ranog jutra su krenuli sa rostiljima, glasnom muzikom i galamamom. Mogu samo da zamislim koliko ce sutra otpadaka da bude po sumi.
Jesta da sam tezak laik, ali ucinilo mi se kao da su se prenamnozile gusenice na Kosutnjaku, nadam se da postoji nadlezna sluzba koja ce to strucno da proveri.
 
Masovno sankanje na Kosutnjaku:

Slika preuzeta sa FB stranice Žarkovo:
https://www.facebook.com/Zarkovo/ph...34964412827/10154293706472828/?type=3&theater

29xjb0i.jpg
 
Posle dužeg vremena pre neki dan sam trčao na trim stazi u Košutnjaku i staza je potpuno devastirana od jakih kiša. Bukvalno je ogoljena do kamena. I baš se mislim kad li će i da li će to srediti, kad imam šta i da vidim:

http://www.rzsport.gov.rs/news-src/9433/

Stavlja se tartan, po pobodenim kočićima mi se čini da će je malo i proširiti, što je za pohvalu.

E sad, tartan se neće uklopiti u okruženje kao kora drveta, ali je staza već neupotrebljiva pa je dobro da je osposobe na neki način.

Sledeće na čemu treba da porade je parking, da osveže signalizaciju i naprave nova mesta, jer je vikendom haos.
 
Pohvala za tartan jer će sada staza moći da se koristi i posle kiše.

Meni lično nikad nije odgovarala ona podloga od otpadaka drveta jer je previše krupna i nikada se lepo ne rasporedi.

Jedino je problem što će sada penzosi i majke sa kolicima da budu još češći korisnici trim staze.
 
previše gnajve sa stazom ,rade je već nekoliko nedelja. To se valjda završava za nekoliko radnih dana. Inače meni nije smetao drveni mulč, bio je problem na početku dok se ne slegne, ali je podloga elastična. zanima me kakav će tartan da stave, da ne ispadne na kraju običan asfalt.

Problem sa ovom stazom je taj da tu najmanje ima trkača, svi je koriste, jedino imam razumevanja za kolica sa decom, za ostale ima staza po šumi. Posebno me nerviraju kada je zakrče neki sa rukama na dupetom pa neće ni da maknu kada im se približi džoger, moraš da ih zaobilaziš.
 
Blagi "češ" laktom po bubregu rešava takve probleme.

Mulč nije bio ravnomerno nanošen. Tj. možda u početku jeste, ali posle par dana delovi budu bez njega, a trebalo je dosta dana da se usitni. Bitno je da sada neće biti blata na toj stazi.

Ne verujem da će da stave pravi tartan, ali bilo koja mekana podloga (kao na Tašu ili na dečjim igralištima) će raditi posao.
 
Djubre koje drzi restoran Kosutu isusuje bazen radi ciscenja mulja, ali je ostavio ribu da se ugusi. Bile su pre 7 dana tu i kornjace, sad ih vise nema. Moglo je to i na drugaciji nacin da se sanira. Ovo je za debelu kaznu. 
Odlicno bolje tartan ili ona podloga kao na decijim igralistima nego drveni odpadak koji je konstantno bio neravan. Takav materijal koji je bio je dobar za setnju i neke manje posecene staze a ne glavnu trim stazu u gradu.
 
Nije bio problem sa malčom kao takvim, nego sa bujicama vode od kiša koje su uništile stazu, natočito na onim delovima koji nisu ravni (usponi i spustovi).

Vidim da je širina staze ista kao pre, šteta.

Mislim da će ići pravi tartan, jer RZS to radi i za svoje potrebe, ne samo za rekreativce. Uostalom, videćemo za par nedelja.
 
Naravoučenije - malča samo na ravne staze.

Nadam se da će zatrpati ovaj beton što se vidi uz ivicu staze. Mnogo mi ružno izgleda na mestima u gradu gde to nisu uradili.
 
Betoniranje je potpuno završeno, trenutno stavljaju crvenu podlogu, odokativno su možda završili 150m. Na jednom malom delu je slobodno da se trči i proba. Iskreno... pretvrdo za mene. Mada bio sam u patikama za fudbal. Predviđam da će se pojaviti još jedna utabana staza pored ove :). Ovo novo je OK samo uz propisne patike za trčanje (tako da ću ja sad morati da nosim 2 para kad idem sa decom tamo). Grrr... Prežaliću malč samo ako ovo rešenje potraje.
 
svratio sam juce do kosutnjaka sto zbog trim staze, sto zbog relija ! :) pa evo par fotki.

prvi deo fotki je staza koja prolazi iznad terena fakulteta DIF nasut je tucanik utaban, ima i osvetljenje koje radi, ceka se jos asvalt najverovatnije, a predpostavljam da je napravljena radi izbegavanja da ljudi prolaze preko terena tj. kroz taj kompleks DIF-a, sa gornje strane je savljena nova ograda, sve u svemu tereni zatvoreni, napravljena obilazna staza :)

Pogledajte prilog 1
Pogledajte prilog 11
[ATTACH type="full" alt="DSC_0434.jpg[/attachment
][attachment=9]DSC_0435.jpg"]10[/ATTACH]
Pogledajte prilog 8
Pogledajte prilog 7
Pogledajte prilog 6

Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2
 
Ekstra!!!

Pre 6 dana je donji deo kružne trim staze bio kompletno betoniran, ali nije bio crven.

Da li možeš da proceniš širinu? Ista kao pre?

Kako se ova podloga postavlja? Izliva se ili dolazi kao tepih pa se kroji?
 
sto se sirine tice meni deluje kao predhodna stim da je predhodna imala one "ivicnjake" od drveta a ova ove manje tanje, sto znaci da je malko sira, ako me razumes ! :) a sto se postavljanja tice mislim da se izliva jer je mirisalo na nitro razredjivac ili neki lepak sto se koristi ! :) reci ce vec neko malo strucniji.
 
Vrh