Šta je novo?

Klinički centar Srbije

Presovana rdja...
_IMG_000000_000000.jpg
 
је л' постоји нада да по овим равним крововима ставе неко зеленило, било шта да мало племени овај контејнер?
 
Ako krov nije projektovan kao zelen, teško. Zelen krov ima drugačije slojeve nego neprohodan krov, i deblji je u preseku. Moglo bi, naravno, samo je pitanje za koje pare, a sumnjam da bi ulagali u zamenu glanc novog krova. Pogotovo što ni krovovi koji su projektovani kao zeleni nisu održavani (videti satelitske snimke TC Galerija)
 
Poslednja izmena:
Ovaj kružni točić ostrvo podseća na neispeglanu šustiklu od prababe koju su načeli moljci.
takav ima u Pefkohoriju, tokom leta vikendom stvara nesnosne gužve, apsolutno ne vidim smisao kružnih tokova malogpromera. Još ovde pričamo o krugu bolnice, očekujemo da će saniteti prolaziti non stop i sad imamo tu efektivno prepreku koja će usporavati.

A Klinički centar je velik, trebalo bi napraviti garažu i na drugom kraju gde je Onkologija.
 
Oви пообарани стубови по целом граду су сведоци дивљачке вожње у Београду. Нема саобраћајне културе, треба поставити јаке стубове дубоко укопане па када удари да му оде лимарија на колима.
 
Ja ne znam zašto mi uporno insistiramo na "stubićima". To treba da budu stubetine u najmanju ruku, ako ne i nešto na ovaj fazon (ne mislim bukvalno na dizajn, nego na princip - ogromne gromade od prepreka):
09-64-12a.jpgWall-Street-Bollards-Australian-Bollards.jpg
 
Metalni, kraći a jači stubići postavljeni u Bulevaru Oslobođenja kod pumpe za diplomate su primer i standard kako bi trebalo izvoditi radove i koje stubove birati. Stoje preko 20 godina a i dalje su nepromenjeni. Iako nemam sumnje da se našlo XY srbendi pametnjatkovića koji su pokušali da ih obore da se parkiraju. A ko zna, možda su nekad bili i okrznuti vozilom koje je izgubilo kontrolu ali mito ne vidimo jer su čvrsti i trajni pa izgledaju uvek isto.
 
Ovo se da skloniti... Zaboravljaš goveđost među Srbima, kako mentalnu, tako bogami i fizičku :ROFLMAO::ROFLMAO: Samo stubići bajo moj, što dublje učvršćeni
Ma i ovo da se usadi u tlo do zemaljskog jezgra, nego da bude veliko, teško i oštrih ivica, zarad maksimalnog oštećenja načinjenog vozilu vozača koji ne ume da upravlja istim
 
I ove žardinjere isto dobro rade posao. Imaju bar 30 godina a i dalje su nepromenjene i lepe. I ne može nijedno vozilo da ih izgura sem možda tenka.

Ne znam samo da li se i dalje proizvode. Jer iako su prostog oblika, ne znam da li još uvek postoje kalupi i da li bi se neko predueće cimalo da ih izliva. Danas svi vole neke instant i fensi stvari pravljene od delikatnih ili krš materijala. Jer ne samo što skraćuje proizvodnju, nego mora češće i da se menja. A češće menjanje znači više zarade za proizvođača. A i političare koji se ugrade pri svakoj nabavci.
 
limarija strada pri sudaru sa svakim stubićem, očigledno je da je počinioi briga za štetu na limariji, mnogi slušpani nastave put posle to jeftino poprave polovnim delovima.
Stubići ne rešavaju problem, kao ni ležeći policajci. To je linija manjeg otpora jer je lakše napravitiprepreku nego učiniti da institucije rade svoj posao. Edukacija, kažnjavanje, smanjenje korupije
 
Naravno, ta je najbolja i najlepša nego sam dao primer ovih betonskih jer su jeftinije za izradu.
To je linija manjeg otpora jer je lakše napravitiprepreku nego učiniti da institucije rade svoj posao. Edukacija, kažnjavanje, smanjenje korupije
Ja sam slično mislio ranije i smejao sam se Arapima što prave ultra visoke ivičnjake odnosno trotoare jer ne umeju na drugi način da spreče goveda da se penju na njih. Ali nakon dodatnog srozavanja, i institucija i samog naroda u zadnjih 10 godina, shvatio sam da ni mi ovde nismo daleko od toga te da nema leba od tih mera koje traže stalno angažovanje i napore. Nego kad imaš posla sa govedima, staviš im prepreku kao za govedo i kada govedo dođe do prepreke i shvati da ne može dalje, odustane samo.
 
Usput, ležeći policajac u Egiptu nije ispupčenje na putu, nego doslovno rov koji iskopaju celom širinom ulice, pa ti razvali kola ako ne usporiš. Po istom principu: da, limariju lako poprave kad obore metalni stubić. Al' zato kad bi se zakucao u ove betonske žardinjere, vala ne bi više mogao da upali, a onda mu u životu više ne bi palo na pamet.
 
A Klinički centar je velik, trebalo bi napraviti garažu i na drugom kraju gde je Onkologija.
Биће изнад Хитне помоћи, ниси пазио на часу;)

У марту о.г. је била јавна презентација УП за урбанистичко - архитектонску разраду локације за изградњу објекта гараже - у комплексу Универзитетског клиничког центра Србије. Погледај на овој истој теми на https://forum.beobuild.rs/threads/klinički-centar-srbije.999/page-71#post-933979

гаража_клинички центар.JPG
 
је л' постоји нада да по овим равним крововима ставе неко зеленило, било шта да мало племени овај контејнер?
Koja je svrha zelenog krova, osim da izgleda lepše iz drona?
 
Vrh