, niko nikada nije dosao. K
Samo ne u sukob sa njima
Skupite se komsije, izlazite neko vreme u park, pre njih, druzite se, cirkajte
izbegavace vas u sirokom luku neko vreme.
Policiji ne prijavljujte samo buku, nego malo nesto ozbiljnije
, tucu neku, dilovanje...
Npr, ja, kada sam zvao zelenilo, da srede grane na drvetu, koje udara o krov i realno smeta, niko nikada nije dosao. Kada sam pozvao i rekao da je pala grana i za malo me ubila, i da ce N1 izaci, mnogo je dva sata kako su se pojavili.
Lažna prijava policiji je krivično delo (mislim!).
Što se tiče ne j. lud nego uporan taktike, pre par godina sam u jednom trenutku bio toliko uporan da je policija poslala patrolu ali meni na vrata nakon možda pola sata od moje prijave oko 00:00 (kasno je bilo, ne sećam se tačno koje vreme) da mi uzmu podatke i valjda provere zašto ih toliko uznemiravam da oni rade svoj posao.
Ugostio sam patrolu i otvorio im prozor spavaće sobe da vide šta pričam, red neprijatnosti, red gledanja u pod i samo radimo svoj posao, uzeli podatke i paljba, nisu ni otišli u park.
Da ne grešim dušu, bilo je i slučajeva da policija reaguje i izađe na teren ali recimo u 5% prijava...
Nakon toga sam ušao i u neku prepisku mejlovima sa njima, to se sve završilo tako što me je načelnik ili neki tamo šerif na SUP Palilula zvao da dođem lično kod njega, a poziv za informativni razgovor mi je uručila zamislite opet patrola !
Valjda sam ja trebao da odem tamo da me oni odmere i da vide, ko sam, šta sam i zašto ih ja uznemiravam toliko da se bave svojim poslom !
Iskr. sam odustao od policije i evo za poslednjih par godina ako sam ih zvao 10 puta i to je sve bilo oko 2-3-4h nakon ponoći, nekako deluje kao da nikome ne smeta i niko ih ne zove iako su svi parkovi okruženi zgradama pa ako je tako, šta onda ja da se pravim pametan više.
Rešenje ovog leta nam je bilo spavanje pod klimom sa zatvorenim prozorima i sad sam poručio na TEMU neke trake za pojačavanje dihtovanja prozora jer jbga, čuje se i kroz zatvoren stari PVC prozor...
Rešenje direktnog konfrontiranja sa klincima isto ne vodi nikuda. Pokušao sam par puta, pa seo, razmislio o tome. Nije realno da prevaspitavam svaku ekipu, još treba da me izbubetaju i ubiju kao čoveka na Voždovcu pre par meseci i to deca od 15-16 godina koja nisu ni krivično odgovorna.
Do pre 10ak i jače godina, bar je interventna brigada redovno patrolirala noću...Sad ih eventualno vidim nekada danju ?!
Dakle, od policije nema vajde, imaju oni preča posla!