Šta je novo?

Karađorđeva ulica

Кад и даље туда пролази доста камиона, шлепера и аутобуса.
 
Ali i kada je genijalno rešenje odabrano da svako vozilo u pravcu Kalemegdana mora da ide preko šina.
 
Реално су требали обе друмске траке лево ка обали а трађваје десно ка зградама и да се укине паркинг код великих степеница.
 
Neko bi rekao da je rekonstrukcija Cara Dušana rekorder sa preko 2 godine (and counting), ali ipak nije. Rekonstrukcija Karađorđeve ulice traje više od tri godine. Trotoari i parkinzi još nisu završeni, ali evo kako već mesecima izgleda jedan od reprezentativnijih delova:
20210720_185640.jpg

20210720_185619.jpg

20210720_185615.jpg
 
Беше исти извођач за Карађорђеву, Цара Душана-Краљице Марије и Патријарха Павла?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=866279#p866279:sxqzv21u je napisao(la):
GOJE » 21 Jul 2021, 08:51[/url]":sxqzv21u]Neko bi rekao da je rekonstrukcija Cara Dušana rekorder sa preko 2 godine (and counting), ali ipak nije. Rekonstrukcija Karađorđeve ulice traje više od tri godine. Trotoari i parkinzi još nisu završeni, ali evo kako već mesecima izgleda jedan od reprezentativnijih delova:
file.php

"Sanjao sam mali
kontejner plavi,
kako plovi u reci Savi."

:mrgreen:
 
Posto niko odavno nije objavio stanje sa setalista pored Karadjordjeve, evo pred godisnjicu od zvanicnog zavrsetka radova nekih detalja koje sam primetio.
Pre 15tak dana je uklonjen plavi kontejner.
Ipak, ostalo je ispod mosta nekog materijala. Zavrseni su radovi sa druge strane Karadjordjeve. Postavljeni su metalni "dugmici" (ne znam ime za to) koji sluze za usmeravanje slepih i slabovidih osoba.
Ono sto nije zavrseno su, svetiljke za biciklisticku stazu, a i one koje su popravljene pre mesec-dva, sada su ponovo polomljene, ukradene ili pokvarene. Ne znam samo cime i kako se lome. Ostalo je i da se ugradi par kocki koje su uklonjene zbog naknadnih radova kod decijeg igralista.
Cvece i ono nisko rastinje u ovo doba godine izgleda lepo, daleko lepse nego sto fotografije mogu da pokazu. Boje su lepse. Deluje da se travnjak odrzava lepo. Jedino sto led svetlo pod limom ipak deluje kao promasaj, jer deo ne radi, a na mestima je izgazeno i pokrivljeno.

































 
Ja da dodam da malo dalje, na raskrsnici kod Ekonomskog vertikalna signalizacija gotovo da ne postoji, pogotovo strelaca gotovo i nema.
 
Šta se dešava sa onom kućom što se gradi unutar Beton hale?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=875628#p875628:206pzpnn je napisao(la):
nikolino » Суб Авг 28, 2021 11:41 pm[/url]":206pzpnn]

При постављању тих металних "дугмића", и плочица и шипкица на тротоару преко пута (стаза за слепе), плоче су избушене за сваки шраф, за ове друге неколико по шипкици. Кад се с временом одвале, остаће безброј рупа у плочама.
Зашто бар стазу за слепе нису означили као другде по граду, наносом густе боје без оштећења плоча?

Мој утисак је, сем тога, да су такве плочице превише неравне за ход.
 
Zato što im je to izgleda novi trend. Na još par mesta sam to video.
 
kakav id***. Sreća ovaj pešak bio priseban..ne zbog toga što je izbegao sudar već što nije prilazio vozaču da mu lupi koju vaspitnu


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Toliki prazan prostor i oni postave trotoar direktno uz kolovoz... Mogli su izdići želenu površinu za dva ivičnjaka (slično kao u bulevaru Oslobodjenja) i time sprečiti parkiranje (umesto ovih idiotskih stubića), učiniti šetnju totoarom bezbednijom i prijatnijom. Zaista ne shvatam ovakvu vrstu projektovanja, ko još uopšte želi da šeta ovako diretkno uz kolovoz...
 
Mali pijac, eto tako
Potopila Sava;
Moga diku, eto tako
Zabolela glava

:kafa:
 
Као и остали скорашњи пројекти на траси круга двојке.
 
Da li je ulica uopšte predata na održavanje? Pešački ispod mosta koji je na ležećem policajcu i dalje nije obeležen nekim znakom.
Sinoć nisu radili semafori na rekonstruisanom delu.
 
Vrh