Šta je novo?

Karađorđeva ulica

Prvo je bila postavljena neka plasticna barijera ako se secam pa su je sklonili (navodno jer su pojedini radili polukruzno). Pa su postavili ivicnjake (sigurno ume da bude nezgodno nocu). Pa su sada staviili ogradicu zarad bezbednosti.
Zar nije bilo jednostavije da su postavili jednu kameru i lovili sve koji cine prekrsaje ili da dezura jedna patrola eventualno i to povremeno?
Znas kako ide to kod nas svako svakig zna u policiji...jbg nismo disciplinivan narod...
@Delija ivicnjak sluzi kao razdelno ostrvo tj taj ivinjak je razrelno ostrvo manjih dimenzija

1000016822.jpg

1000016823.jpg

1000016824.jpg

1000016826.jpg

1000016828.jpg

1000016829.jpg

Na osnovu istih po kojima su ograde trebale da budu tu da ne bi ljudi pretrcavali...na osnovu kojih su maknute...pritom po meni su se savrseno uklapale u stari grad tj ambijent syarog grada

Na osnovu istih po kojima su ograde trebale da budu tu da ne bi ljudi pretrcavali...na osnovu kojih su maknute...pritom po meni su se savrseno uklapale u stari grad tj ambijent syarog grada
"Trebalo da budu", a ne "trebale da budu", ovo definiše standard koji se zove Pravopis srpskoga jezika, Matica srpska, 2010. Osim što su se "po tebi" savršeno uklapale, što je krajnje nebitno, da li postoji neki propisan standard?

Ovo je stvarno prevršilo meru.

Ovaj lik tako smara i prica gluposti...bolje da ide da strimuje kako igra igrice nego sto ovako ide po gradi i laprda...a sto se tice ograda i standarda ako je jedini kriterijum moja pravopisna greska za ogradu onda ok...ovi cunjevi ne vidim da ikakvu svrhu imaju...ograda je valjda trebala sa posluzi otezanom pretrcavanju pesaka...

Ovaj lik tako smara i prica gluposti...bolje da ide da strimuje kako igra igrice nego sto ovako ide po gradi i laprda...a sto se tice ograda i standarda ako je jedini kriterijum moja pravopisna greska za ogradu onda ok...ovi cunjevi ne vidim da ikakvu svrhu imaju...ograda je valjda trebala sa posluzi otezanom pretrcavanju pesaka...
(Ne)pismenost je ovde manje važna, mada nije nevažna, jer ipak govori nešto.

Nadam se da razumemo šta znači standard. Na ovom primeru se jasno vidi da: 1) ili standarda nema, 2) ili on postoji, ali nije primenjen. Kada ga nema, mogu nastati ozbiljni rizici, problemi i posledice. Nekoliko forumaša je u prethodnim postovima to veoma argumentovano objasnilo. S druge strane, tvoji argumenti su “po meni” i “ograda je valjda trebalo da posluži”, i nekakvo trolovanje o pojedinim medijima. Pošto “po meni” i “valjda” ne znači ništa, najbolje je vratiti se i još jednom dooooobro pročitati nekoliko ranijih postova, sa vrlo preciznim argumentima (npr. Delija ili Bulbulderac17).

Dalje, kada standarda nema, onda se ovako očajno i radi (kako ćemo, ma lako ćemo, ‘ajmo sad ovako, pa ‘ajmo sad onako). A “ovaj lik” je postavio pitanja koliko je koštalo postavljanje ograde, koliko je koštala demontaža ograde, gde je ta ograda završila i zašto nije bilo konsultacija sa saobraćajnom strukom. Možeš li objasniti šta u ovim pitanjima smara i šta je u njima glupost?

Да ли је нормално да је ограда стављена па скинута?

Nije normalno da je skinuta...ogradi je tu mesto iz gore navedenog razloga...price da motociklisti padaju je debilna... Motociklista ni po kom pravili ne sme da se provlaci izmedju automobila...biciklisti tu nema sta da traze...
@cosmic voleo bih da cujem sta bi ti tu stavio? Kako spreciti ljude da pretrcavaju a da ovi kolima ne prave polukrug... A da bude realno

Nije normalno da je skinuta...ogradi je tu mesto iz gore navedenog razloga...price da motociklisti padaju je debilna... Motociklista ni po kom pravili ne sme da se provlaci izmedju automobila...biciklisti tu nema sta da traze...
@cosmic voleo bih da cujem sta bi ti tu stavio? Kako spreciti ljude da pretrcavaju a da ovi kolima ne prave polukrug... A da bude realno
Ne možeš da čuješ dok troluješ i ne odgovoriš šta smara i šta je glupost u sledećim pitanjima: koliko je koštalo postavljanje ograde, koliko je koštala demontaža ograde, gde je ta ograda završila i zašto nije bilo konsultacija sa saobraćajnom strukom?

Oнда се слажемо да власт није рационална у трошењу пара?

Oнда се слажемо да власт није рационална у трошењу пара?
Ne slazemo se slazemo se da su popustilo pod pritiskom n1 i blokadera sto ne podrzavam... Podrsavam prvobitno resenje sa ogradom...sto se tice ograde nadam se da ce da je vrate ili sa je stave negde u nekoj novoj ulici a sto se tice racionalnih stvari voleo bih strucnjake i n1 da objasne kako tacno ugrozava iciju bezbednost...posto kao sto rekoh motociklisti po pravili ne smeju da se zavlace iznedju automobila a biciklisti imaju svoju stazu...

posto kao sto rekoh motociklisti po pravili ne smeju da se zavlace iznedju automobila a biciklisti imaju svoju stazu...

Ne mora se motociklista provlačiti da bi pao na ogradu, druga traka je u stvari tramvajska baštica koja ima neravnine.
I pri brzini od 50 km/h u slučaju pada zbog lošeg stanja kolovoza motociklista bi se praktično nakačio na ogradu kao Radovan u Mrtav Ladan.
To meni ne deluje kao bezbedno.

Ulica je radjena pre god dana nema nikakvih neravnina mozda nekad u buducnosti da al trenutno je ravna...
Druga stvar ako vidis da je ulica neravna usporis i kolima ne na motoru
Mada sad kad rasmislim ni one ograde sa cvecem ne bi bile lose tu ako ima mesta za njih

Ne slazemo se slazemo se da su popustilo pod pritiskom n1 i blokadera sto ne podrzavam... Podrsavam prvobitno resenje sa ogradom...sto se tice ograde nadam se da ce da je vrate ili sa je stave negde u nekoj novoj ulici a sto se tice racionalnih stvari voleo bih strucnjake i n1 da objasne kako tacno ugrozava iciju bezbednost...posto kao sto rekoh motociklisti po pravili ne smeju da se zavlace iznedju automobila a biciklisti imaju svoju stazu...
Чекај, каква је то власт ако јој некаква н1 диктира како ће да води град? Слаба?

Ja ne mogu da verujem sta ljudi sve lupetaju na ovom forumu. Citam i krstim se. Ljudi brane pravljenje cirkusa po gradu, stavi, skini, bez ikakvog plana i programa. Ulice se sire i ,,nicu” kruzni tokovi bez ikakve dokumentacije.
A najjace od svega: vlast popustila pred N1 i blokaderima hahahahah mukice

Vrh